Vesti
Društvo

Direktorka Kontakt Plusa među medijskim heroinama

Prema izboru portala Balkansmedia.org, direktorka Kontakt Plus radija Mirjana Milutinović jedna je od heroina koje svakodnevno ruše barijere, kroje nove norme medijskog delovanja i na taj način utiru put mlađim generacijama novinarki i medijskih radnica.
Direktorka Kontakt Plusa među medijskim heroinama
Ilustracija (Autorka Lejla Ahmedspahić, balkansmedia.org)

Portal Balkansmedia.org izabrao je i kroz kreativne ilustracije promovisao šest medijskih radnica sa Balkana, kako bi pokazao mlađim generacijama žena u medijima da nisu same, i da imaju podršku i temelje od kojih mogu da krenu.

Laskavu titulu “Heroine Balkana”, Mirjana Milutinović deli sa koleginicama: glavnom i odgovornom urednicom portala „Južne Vesti“ Gordanom Bjeletić, izvršnom direktorkom podgoričke televizije „Vijesti“ i „Daily Press“-a Marijanom Bojanić, glavnom i odgovornom urednicom i direktorkom „Oslobođenja“ u Bosni i Hercegovini Vildanom Selimbegović i glavnom urednicom online izdanja „Sloboden Pečat“ iz Severne Makedonije Anom Anastasovskom.

„Žene na Balkanu najčešće pronalazimo u ulozi novinarki, a veoma retko u ulogama direktorki, glavnih urednica, menadžerki i članica upravljačkih struktura medija. Želimo da vam predstavimo žene, koje hrabro, poput onih pre njih, brišu granice i kroje neke nove norme medijskog delovanja u regiji“, piše u saopštenju Balkansmedia povodom ove inicijative.

Balkansmedia ima posebno zadovoljstvo da se pohvali saradnjom sa sjajnim novinarkama, urednicama i direktorkama medija širom Balkana i u saradnji sa ilustratorkom Lejlom Ahemedspahić, kreirali smo šest ilustracija za šest neverovatnih medijskih radnica na Balkanu“, navodi se još u saopštenju Balkansmedia.

U narednih šest nedelja, na portalu Kontakt plusa biće prezentovane ilustrovane biografije ovih šest medijskih radnica.

Balkansmedia je USAID-ov Program pomoći medijima na Balkanu (BMAP), koji sprovode organizacije Internews i FHI 360. Cilj programa je jačanje održivosti medija, kroz podizanje kvaliteta medijskog sadržaja, izgradnju kompetencija novinara, pružanje pravne podrške medijima i novinarima, kao i aktivnim uključivanjem građana i građanki u medijski prostor, uz snažnu promociju nezavisnih medijskih glasova.

U okviru ovog programa Kontakt Plus radio iz Kosovske Mitrovice uspešno je sproveo dva ciklusa serijala „Čuvari tradicije“ i projekat „Promocija ženskih prava na lokalnim medijima“.

Tehnički grantovi BMAP programa omogućili su Kontakt Plus radiju video-produkciju, pa su tako sadržaji iz projekta „Čuvari tradicije“, u kojem su promovisani kultura, tradicija i običaji zajednica koje žive na Kosovu, proizvedeni i promovisani u video-formatu, što je, kako navode, bio veliki iskorak za njih, izazov za osoblje, a pre svega, veliko osveženje za publiku, koja se angažuje kroz multimedijalne sadržaje.

Dodatno, kroz tehničke grantove Kontakt Plus je unapređen na polju digitalne sigurnosti i savremene opreme za proizvodnju i emitovanje programa.

Da se suoče sa novim medijskim formatima, ali i izazovima u menadžmentu i marketingu, osoblju Kontakt Plusa pomogli su treninzi koji su takođe organizovani kroz BMAP program, navode iz ovog medija.Ostale vesti

Dođite na Kosovo i Metohiju i naučite vašu decu šta je čovek

U pohode Kosovu i Metohiji na Vidovdan ove 2022. godine, među više stotina poklonika sa raznih strana Srbije i sveta, bio je i sveštenik Predrag Popović iz Velike Plane. Velika Plana je mesto gde je, po blagoslovu nadležnog episkopa, otac Predrag na parohiji od 2018. godine.

  • 01.07.2022
Objavljeni preliminarni rezultati male mature, moguća provera elektronskim putem
Preliminarni rezultati male mature objavljeni su na portalu Moja srednja škola, kao i sva tri testa koje su osmaci rešavali. Za đake koji nemaju mogućnost da rezultatima i testovima pristupi elektronski, rezultati su dostupni u matičnim osnovnim školama.
  • 01.07.2022
Mališani iz Metohije u Bijeljini
U zgradi Gadske uprave Grada Bijeljina, gradonačelnik Ljubiša Petrović primio je  mališane sa Kosova i Metohije, koji borave u Bijeljini u okviru projekta „Spojimo decu Kosova i Metohije sa decom Republike Srpske“.
  • 01.07.2022
Omladinski centar u Orahovcu, mesto koje spaja zajednice

Omladinski centar u Orahovcu osnovan je 2000-te godine. Njegova funkcija je da okuplja mlade generacije kroz razne kurseve i aktivnosti.

  • 30.06.2022
OG: Pojačane kontrole saobraćaja na  putevima
Rukovodstvo opštine Gračanica održalo je jutros radni vanredni sastanak sa upravom stanice Policije u Gračanici na kojem je od Policije zatražena pojačana kontrola saobraćaja na lokalnom putu Laplje Selo Gračanica ali i na svim ostalim lokalnim i regionalnim putevima u opštini Gračanica posebno na  tzv. kritičnim tačkama gde su poslednjih meseci učestale saobraćajne nesreće.
  • 30.06.2022
Patrijarh sa Abazovićem: Postignuta saglasnost oko Temeljnog ugovora

Patrijarh srpski Porfirije rekao je nakon sastanka sa crnogorskim premijerom da je u principu postignuta saglasnost oko Temeljnog ugovora. Pitanje Temeljnog ugovora će biti rešeno na najbolji način uz poštovanje SPC i države Crne Gore koja je sekularna, rekao je Dritan Abazović.

  • 30.06.2022