Vesti
Društvo

Delovi Gračanice bez struje zbog nevremena

Posle snažnog nevremena koje je pogodilo centralno Kosovo danas u popodnevnim satima, pojedini delovi Gračanice su ostali bez električne energije.
Delovi Gračanice bez struje zbog nevremena
Ilustracija (Foto Kim arhiva)

Jak vetar je na putu između Gračanice i Sušice oborio banderu, pa u ovom delu nema struje od 14:30 danas. Bez struje je ostala i Romska mahala, kao i deo mesta koji vodi ka Kišnici.

U ulici Kralja Milutina u blizini istoimene osnovne škole usled vetra pokidane su žice za struju i one su pale na krov garaže meštanina. Zbog bezbednosti ali i rešavanja kvara, struja je isključena i u ovom delu Gračanice, potvrdio je za RTV Kim direktor Odeljenja javnih službi u Opštini Gračanica Vladica Trajković.

Trajković kaže da su ekipe Odeljenja javnih službi i KEDS-a na terenu, te da nastoje da otklone sve kvarove koji su prouzrokovani nevremenom.

On se nada da će meštani Gračanice uskoro dobiti struju.Ostale vesti

Istraživanja: Nizak stepen poverenja u političare
Podaci dobijeni iz ovogodišnjeg istraživanja NVO Aktiv, “Analiza trendova - Stavovi srpske zajednice na Kosovu” pokazuju da je zadovoljstvo trenutnom političkom, ekonomskom i bezbednosnom situacijom na Kosovu veoma nisko. U poslednje dve godine poverenje prema političarima se na Kosovu se dodatno urušilo. Ispitanici, njih 67 odsto kaže da na Kosovu ne postoje političke partije ili političari kojima veruju.
  • 28.11.2022
Dan zastave Albanije
Albanci širom sveta danas obeležavaju Dan zastave, odnosno 110. godišnjicu nezavisnosti Albanije. Na Kosovu se ovaj datum obeležava kao nacionalni praznik, pa većina javnih ustanova ne radi.
  • 28.11.2022
Nema više pola meseca odmora za lekare u srpskim sredinama – ukidaju se smene 15/15?

Lekari u zdravstvenim ustanovana koje na Kosovu rade u sistemu Republike Srbije obavešteni su pre nekoliko dana da im se od ponedeljka 28.11.2022. godine ukida rad po smenama po dosadašnjem principu 15/15 ( 15 dana rade, a 15 odmaraju).

  • 27.11.2022
Srbija postala članica Globalnog partnerstva za veštačku inteligenciju
Na sastanku Ministarskog saveta Globalnog partnerstva za veštačku inteligenciju u Tokiju ove nedelje, Srbija je konsenzusom izabrana za članicu, saopšteno je iz Vlade Republike Srbije.
  • 27.11.2022
Kišne šahte na meti lopova

Duž puta Gračanica - Laplje Selo - Čaglavica otvorene su 34 slivne šahte koje, u stanju u kakvom su, predstavljaju opasnost za vozače na putu, ali i pešake. Nadležni obećavaju rešenje problema do kraja godine.

  • 25.11.2022
Lik Rite Ore na poštanskim markama
Pevačica Rita Ora, koja je rođena u Prištini, postala je deo riznice poštanskih maraka Pošte Kosova.
  • 25.11.2022