Vesti
Društvo

’’Delije’’ u Prilužju podelile novogodišnje paketiće

Puno mi je srce kad vidim ovoliko dece u školi u Prilužju, koja su neprocenjivo bogatstvo i zalog opstajanja Srba, rekao je u Prilužju jedan od vođa Zvezdinih navijača Ljubomir Stanković - Krle.
’’Delije’’ u Prilužju podelile novogodišnje paketiće
Ljubomir Stanković - Krle sa đacima u Prilužju (Foto Dragiša Terentić)

Grupa zvezdinih navijača iz Beograda sa jednim od vođa "Delija", Ljubomirom Stankovićem - Krletom boravila je juče u Prilužju, najvećem srpskom selu na srednjem Kosovu.

Tom prilikom su učenicima Osnovne škole „Vuk Karadžić“, od predškolskog do četvrtog razreda, podelili paketiće sa školskim priborom, sveskama, blokovima.

Ljubomir Stanković - Krle, koji je rođen u Prilužju, i ovom prilikom je istakao da mu je puno srce što je toliko dece u Prilužju, da su ona neprocenjivo bogatstvo i da će "Delije" i nadalje sličnim akcijama da daju podršku ostanku i opstanku na Kosovu i Metohiji.Ostale vesti

Zemaj: Radno vreme ugostiteljskih objekata do 21h
Tržni centri i ugostiteljski objekti biće zatvoreni od 21 do 5 časova, rekao je ministar zdravlja Armend Zemaj na konferenciji za medije. 
  • 31.10.2020
Hoti: Vlada udvostručuje socijalnu pomoć
Kosovski premijer Avdulah Hoti izjavio je da će više od 24.000 porodica dobiti dvostruku socijalnu pomoć za oktobar, novembar i decembar. 
  • 31.10.2020
Gujon: Uskoro farma u Gračanici

Tri osnovne škole u srpskim sredinama na Kosovu nedavno su renovirane iz donacije koju je obezbedila humanitarna organizacija ’’Solidarnost za Kosovo’’, čiji je osnivač francuski humanitarac Arno Gujon, piše Tanjug.

  • 30.10.2020
Više od hiljadu osoba kanžnjeno zbog nepoštovanja epidemioloških mera
Kosovska policija nastavlja da kažnjava osobe koje ne poštuju antikovid mere, pa je tako u poslednja 24 sata kažnjeno 1.072 ljudi koji nisu poštovali Zakon o borbi protiv pandemije, prenosi Ljajmi.
  • 28.10.2020
Mladi u borbi za spas pčela od izumiranja

Osnivanje „Tematskog parka o pčelarstvu“, aktiviranje mladih da se bave ovom plemetinom delatnošću, očuvanje životne sredine i zaštita pčela od izumiranja neki su od ciljeva članova Mlade aktivne Gračanice predstavljeni na takmičenju „Startap poduhvat“ koji je organizovao Inovacioni centar Kosova, a na kojem su osvojili drugu nagradu.

  • 27.10.2020
Na severu Kosova nema fiskalnih računa
Prema podacima Poreske uprave Kosova, u četri opštine na severu Kosova sa većinski srpskim stanovništvom, Severnoj Mitrovici, Leposaviću, Zvečanu i Zubinom Potoku, registrovano je 981 preduzeće sa ukupno 1.316 aktivnih jedinica.
  • 27.10.2020