Vesti
Društvo

Deda Mraz u poseti mališanima iz „Đurđevka“

Obdanište „Đurđevak“ organizovalo je u svojim ustanovama priredbe povodom novogodišnjih i božićnih praznika.
Deda Mraz u poseti mališanima iz „Đurđevka“
Foto KIM

Deca su se danas najviše obradovala Deda Mrazu i poklonima koje je doneo. Među željama su lutke, baloni, kućni ljubimci.

Direktorka „Đurđevka“ Verica Arsić kaže da će tokom ove nedelje priredbe organizovati u svim objektima ustanove.

„Organizujemo priredbe kao i svake godine. Centralna priredba je u četvrtak u Gračanici. Deca su pripremila „Zimsku bajku“. Biće puno veselja, paketića i naravno Deda Mraz“, rekla je Arsićeva.

Direktorka je deci predškolske ustanove u Novoj godini poželela pre svega zdravlje.

„Deci vaspitnoobrazovne ustanove „Đurđevak želim pre svega da su zdravi, da dobro jedu, da slušaju, a drugo će doći samo“, kazala je Arsićeva.

Za priredbu koja će biti održana u četvrtak, mališani iz ove vaspitnoobrazovne ustanove pripremili su novogodišnji program kojim će obradovati vaspitače i roditelje.Ostale vesti

Zoran Sekulić: Danas su svi izvori vesti, ali nisu svi novinari
U prostorijama NVO "Aktiv" u Kosovskoj Mitrovici održava se drugi po redu novinarski trening za redakcije RTV Kim, Radio Kontakt plus, Radio Mitrovice sever, Kossev i Radio Goraždevac. Predavač je dugogodišnji novinar Zoran Sekulić.
  • 23.10.2021
Obuka za buduće studente. Prijava u toku
U opštinama Gračanica, Štrpce i Severna Mitrovica organizuje se napredna nastava za mlade kao priprema za fakultet. Projekat sprovodi RIT Kosovo u saradnji sa Forumom za razvoj i multietničku saradnju i uz podršku ambasade SAD-a u Prištni.
  • 23.10.2021
Jelena Petković nova članica Komisije za žalbe Saveta za štampu
Uprava Udruženja novinara Srbije izabrala je danas novinarku  Jelenu Petković za novu članica Komisije za žalbe Saveta za štampu u Srbiji.
  • 23.10.2021
Penzionerima 1. novembra još 30 evra, ostalim građanima dan kasnije

Penzioneri će prvi dobiti još 30 evra pomoći od države 1. novembra, dok će ostalim građanima ta pomoć biti isplaćena 2. i 3. novembra, najavio je ministar finansija Siniša Mali i naglasio da se do sada za dobijanje novčane pomoći od države prijavilo ukupno 5,767 miliona građana.

  • 21.10.2021
Mladi i medijska pismenost

Ekonomsko-trgovinska škola u Lapljem Selu je, u saradnji sa organizacijom „Prijatelji dece Srbije“, izvela projektnu nastavu na temu „Deca i mediji“. Učenici ove škole su naveli da umeju da prepoznaju štetan sadržaj na društvenim mrežama i televiziji, dok njihovi profesori smatraju da omladina nije svesna negativnog uticaja medija. Predstavnici medija naglašavaju da se novinarska etika mora poštovati u svakom segmentu rada.

  • 21.10.2021
USAID i ICK organizuju

USAID-ov pravosudni projekat i Centar za inovacije Kosova (ICK) biće domaćini “JusTech“ takmičenja za inovacije na Kosovu.

  • 21.10.2021