Vesti
Društvo

Deda Mraz obilazi sela opštine Gračanica

Kako bi predstojeće novogodišnje i božićne praznike mališanima učinila radosnijim i zanimljivijim, Opština Gračanica će organizovati posetu Deda Mraza svim mestima ove lokalne samouprave.
Deda Mraz obilazi sela opštine Gračanica
Ilustracija (Foto Opština Gračanica)

Deda Mrazov karavan će u naredna tri dana obići sva sela. Druženje i fotografisanje sa decom će biti organizovano ispred seoskih škola. Tom prilikom, okupljenoj deci će se deliti slatikiši.

Deda Mraz se u predhodna dva dana družio i slikao sa decom na trgu ispred zgrade Opštine Gračanica.

Karavan Deda Mraza će u ponedeljak, 27. decembra obići sledeća mesta:

Lepina – 11:00 h,
Radevo – 12:00 h,
Batuse – 12:45 h,
Skulanevo – 13:30 h,
Suvi Do – 14:30 h (i za decu Novog Naselja),
Preoce – 15:30 h.


U ponedeljak ili utorak će biti objavljena satnica za ostala mesta na teritotriji opštine Gračanica.Ostale vesti

Istraživanja: Nizak stepen poverenja u političare
Podaci dobijeni iz ovogodišnjeg istraživanja NVO Aktiv, “Analiza trendova - Stavovi srpske zajednice na Kosovu” pokazuju da je zadovoljstvo trenutnom političkom, ekonomskom i bezbednosnom situacijom veoma nisko. U poslednje dve godine poverenje prema političarima se dodatno urušilo. Ispitanici, njih 67 odsto kaže da na Kosovu ne postoje političke partije ili političari kojima veruju.
  • 28.11.2022
Dan zastave Albanije
Albanci širom sveta danas obeležavaju Dan zastave, odnosno 110. godišnjicu nezavisnosti Albanije. Na Kosovu se ovaj datum obeležava kao nacionalni praznik, pa većina javnih ustanova ne radi.
  • 28.11.2022
Nema više pola meseca odmora za lekare u srpskim sredinama – ukidaju se smene 15/15?

Lekari u zdravstvenim ustanovana koje na Kosovu rade u sistemu Republike Srbije obavešteni su pre nekoliko dana da im se od ponedeljka 28.11.2022. godine ukida rad po smenama po dosadašnjem principu 15/15 ( 15 dana rade, a 15 odmaraju).

  • 27.11.2022
Srbija postala članica Globalnog partnerstva za veštačku inteligenciju
Na sastanku Ministarskog saveta Globalnog partnerstva za veštačku inteligenciju u Tokiju ove nedelje, Srbija je konsenzusom izabrana za članicu, saopšteno je iz Vlade Republike Srbije.
  • 27.11.2022
Kišne šahte na meti lopova

Duž puta Gračanica - Laplje Selo - Čaglavica otvorene su 34 slivne šahte koje, u stanju u kakvom su, predstavljaju opasnost za vozače na putu, ali i pešake. Nadležni obećavaju rešenje problema do kraja godine.

  • 25.11.2022
Lik Rite Ore na poštanskim markama
Pevačica Rita Ora, koja je rođena u Prištini, postala je deo riznice poštanskih maraka Pošte Kosova.
  • 25.11.2022