Vesti
Društvo

„Dečiju radost“ obradovala najavljena uplata od presude Mitroviću i Vučićevoj

Novac koji su osuđeni Željko Mitrović i Ksenija Vučić dužni da uplate maloletnom D.Đ nakon presude Višeg suda biće uplaćen ogranizaciji “Dečja radost” iz okoline Gnjilana.
„Dečiju radost“ obradovala najavljena uplata od presude Mitroviću i Vučićevoj
Osuđeni Ksenija Vučić i Željko Mitrović (Foto Nova S)

Vlasnik televizije “Pink” Željko Mitrović i novinarka iste medijske kuće Ksenija Vučić osuđeni su juče pred Višim sudom u Beogradu za plasiranje neistine da je maloletni D.Đ, na protestu budućih srednjoškolaca ispred zgrade Ministarstva prosvete Srbije zapalio sliku ministra obrazovanja Mladena Šarčevića.

Mitrović i Vučićeva dužni su da na ime nematerijalne štete, a zbog povrede prava na pretpostavku nevinosti, prava na dostojanstvo ličnosti, prava na autentičnost i prava i interesa maloletnika, uplate oštećenom licu 200.000 dinara sa zateznom kamatom.

Roditelji dečaka će, po želji sina, novac uplatiti organizaciji “Dečja radost” iz Gornjeg Livoča kod Gnjilana.

Direktor organizacije Zoran Maksimović kaže za RTV Kim da je za donaciju čuo u medijima.

“Prijatno sam iznenađen. Svaka donacija je dobrodošla za našu organizaciju. Saznao sam tek kada su objavili. Ja još nisam stigao da se čujem sa dečkom, ali sam prijatno iznenađen i ovo mnogo znači za ovu decu koja žive ovde”, kaže Maksimović za naš program.

NVO “Dečja radost” inače 20 godinama sarađuje sa organizacijom koju vodi Mlađan Đorđević, roditelj oštećenog mladića.

““Naša Srbija” organizuje kampove za decu sa Kosova i Metohije, tako da mi već 20 godina vodimo decu u kamp koji se organizuje na Tari. Dugo smo u kontaktu i imamo dobre odnose, lično se poznajemo”.

Maksimović kaže da se epidemiološka situacija sa koronavirusom odrazila i na rad “Dečje radosti”. “Radili smo uspešno i nadam se da će ponovo biti tako nakon što prebrodimo ovu krizu oko korone. Međutim, svesni smo da je ova situacija jako teška za sve a pogotovu za organizacije koje se bave decom. Mi sada zbog korone ne možemo da organizujemo kampove, ne možemo da organizujemo putovanja, ne možemo da organizujemo kolektivne projekte sa decom”.

Reagujući na presudu roditelji D.Đ saopštili su da je “režim Aleksandra Vučića”, predvođenjen njegovom bivšom suprugom Ksenijom Vučić i vlasnikom Pinka Željkom Mitrovićem, vodio brutalnu kampanju od prošle godine protiv njihovog maloletnog sina.

“Na sreću onih koji još veruju u mogućnost demokratije i slobode u Srbiji, ovaj nemili događaj je dobio pozitivan epilog na sudu, jer su pomenuti tuženi, prema presudi, označeni kao krivci, čime je bar delimično zadovoljena pravda”, zaključuje se u saopštenju.Ostale vesti

’’Novaku ću preneti da mu je lepa domovina’’
Jelena Đoković, supruga jednog od najboljih tenisera sveta svih vremena i direktorka fondacije ’Novak Đoković’ je danas, zajedno sa predstavnicima fondacije ’Ana i Vlade Divac’ i Mohanđijem posetila manastir Pećku Patrijaršiju i Veliku Hoču.
  • 19.09.2021
Jelena Đoković posetila manastir Gračanicu
Jelena Đoković, supruga najboljeg svetskog tenisera, boravila je juče popodne u Gračanici.
  • 19.09.2021
Deca Metohije - Velika Hoča
Deca u orahovačkom naselju Velika Hoča, mnogo vole da se druže i igraju. Od svih predmeta u školi, omiljena im je matematika. Maštaju da postanu fudbaleri, lekari, umetnici... Kažu da im najviše im nedostaje bioskop, javlja Radio Goraždevac.
  • 19.09.2021
Sušica: Kvar u snabdevanju električnom energijom
U Sušici kod Gračanice od juče nema jedne faze u elektro-mreži, a napon je toliko nizak da aparati u domaćinstvima ne mogu ili otežano rade. 
  • 18.09.2021
Festival ’’Šild’’: Istorijska čitanka uživo
U srednjovekovnom parku „Red zmaja“ u Gračanici otvoren je peti Međunarodni festival srednjovekovnih veština i zanata “Šild”. Zbog situacije sa koronom, ove godine njegov program nije dostupan posetiocima.
  • 18.09.2021
Multietnički odnosi na slikama i crtežima

Nova društvena inicijativa (NSI) je pokrenula program "Oči u oči" (Linking throuhg lenses, LTL) sa ciljem da se mladi ljudi priključe izazovu na društvenim mrežama i putem svojih slika ili crteža predstave pozitivne međuetničke odnose na Kosovu.

  • 17.09.2021