Vesti
Društvo

Dečija smotra folklora u Dragancu

U okviru manifestacije „U susret Vidovdanu“, za sutra je predviđeno održavanje Dečije smotra folklora, koja će se održati u porti manastira Draganac.
Dečija smotra folklora u Dragancu
Manastir Draganac (Foto kim.gov.rs)

Na smotri učestvuje oko 700 dece, odnosno 21 kulturno umetničko društvo iz svih krajeva Kosova i Metohije, koja će osim izvedbe kulturno-umetničkog programa, svoju kreativnost izražavati u edukativnim radionicma likovnog i literarnog stvaralaštva na temu "Zadužbina Kneza Lazara".

Pobednici edukativne radionice, dalje idu na republičko takmičenje likovnih i literarnih susreta dece Srbije.

Organizatori Dečje smotre su Savez Amatera Kosova i Metohije i Dom kulture "Gračanica".

Na smotri će učestvovati članovi 21 kulturno umetničkog društva sa Kosova i Metohije.

Početak ove kulturne manifestacije zakazan je za 10 časova.Ostale vesti

Direktorima škola zabranjeno da daju izjave za medije?
Škole na centralnom Kosovu koje rade po obrazovnom sistemu Ministarstva prosvete Republike Srbije počele su da rade ali ne u punom kapacitetu, kao pre pandemije koronavirusa. U toku su pripreme za maturske ispite.
  • 03.06.2020
Više albanskih i srpskih nevladinih organizacija pozivaju na zaustavljanje javnog linča aktiviste za ljudska prava Škeljzena Gašija koji je nedavno zatražio odgovornost bivših pripadnika OVK i pravdu za nealbanske žrtve.
  • 03.06.2020
Aktiv: Omogućiti informacije na srpskom jeziku

Nevladina organizacija Aktiv traži od Ministarstva unutrašnjih poslova i Policije Kosova da bez odlaganja obezbedi zvaničan prevod obaveštenja na srpski jezik, kako bi se otklonile sve nedoumice u vezi sa ulaskom građana na Kosovo.

  • 03.06.2020
Protest ispred Skupštine Kosova
Nekoliko stotina građana okupilo se ispred skupštine Kosova kako bi protestovali zbog održavanja vanredne sednice na kojoj bi trebalo da se izabere nova vlada premijera Avdulaha Hotija.
  • 03.06.2020
Jalovište: Vetar raznosi otrovnu prašinu
Rudnici Ajvalija, Kišnica i Novo Brdo u blizini Gračanice, koji pripadaju jedinstvenom sistemu „Trepča“, zatvoreni su još devedesetih godina prošlog veka ali otpad iz njih i danas predstavlja opasnost po ljude, biljni i životinjski svet. 
  • 03.06.2020
Fotografijom protiv vršnjačkog nasilja
U saradnji sa tri osnovne škole na teritoriji Opštine Gračanica, NVO „Putevima sunca“ organizuje kreativnu radionicu fotografije. Tema programa su vršnjačko nasilje i uticaj društvenih mreža na mlade.
  • 03.06.2020