Vesti
Društvo

Deci Korminjana uoči vaskršnjih praznika stigla pomoć iz Amerike

Deci od prvog do četvrtog razreda iz sela Korminjane u Kosovskom Pomoravlju uručena je novčana pomoć koju je prikupila Eparhija zapadno američka i njeni vernici.
Deci Korminjana uoči vaskršnjih praznika stigla pomoć iz Amerike
Ispred crkve u Korminjanu (Foto DKG)

Veroučitelj i sveštenik Srđan Jerinić zahvalio je na pomoći episkopu zapadno američkom Maksimu. Decu iz ovog kraja, njih četrdest troje obradovali su njihovi sunarodnici i pravoslavni Amerikanci.

„Zahvaljujemo se vladiki Maksimu, jer znamo koliki on napor ulaže za nas da opstanemo, da živimo, da obraduje decu. Sećam se da je to isto radio za decu Metohije sam tamo bio sveštenik, a sada, hvala Bogu, stiže i u ovaj kraj Kosovskog Pomoravlja“, rekao je Jerinić.

Monahinja dr Irina Petrović iz Manastira Gračanice koja vodi humanitarnu organizaciju "Sveti Jovan Milostivi" uručila je pomoć, a u proteklom periodu obišla je brojna mesta i mnogočlane siromašne porodice. Ova organizacija radi u sklopu Eparhije raško-prizrenske po blagoslovu episkopa Teodosija.Ostale vesti

Počela isplata 10.000 dinara pomoći za decu

Isplata jednokratne pomoći države roditeljima dece starosti do 16 godine počinje danas. Za mesec dana, za pomoć od 10.000 dinara prijavljeno je 1.101.232 dece.

  • 25.09.2023
Dan žalosti na Kosovu zbog ubistva policajca
Predsednica Kosova Vjosa Osmani proglasila je ponedeljak danom nacionalne žalosti na Kosovu u znak pošte ubijenom policajcu Afrimu Bunjaku.
  • 25.09.2023
Kosovska policija zabranila šetnju planinara i rekreativaca u Štrpcu

Za danas planirana šetnja planinara i rekreativaca iz Kosovske Mitrovice, Zvečana i Štrpca, posvećena Danu pešačenja, zabranjena je od strane kosovske policije u Štrpcu.

  • 23.09.2023
Javni poziv za dodelu sredstava za efikasnu grejnu opremu
Kosovsko Ministarstvo ekonomije je juče, 22. septembra, raspisalo Javni poziv za subvencije za efikasnu opremu za grejanje domova i stanova.
  • 23.09.2023
Dokumentarni film „Mudrost traume“ u ponedeljak pred gračaničkom publikom
Fondacija „Novak Đoković“ u saradnji sa Domom kulture „Gračanica“ u okviru programa „Podrška, ne perfekcija“, organizuje projekciju dokumentarnog filma „Mudrost traume“ dr Gaboa Matea 25. septembra u velikoj sali Doma kulture „Gračanica“ sa početkom od 20 časova.
  • 22.09.2023
Svečana akademija povodom Dana opštine: Ljudi su najveće bogatstvo Gračanice
„Gračanica je simbol našeg naroda, Gračanica je i naš manastir, Gračanica su naši dobri i vredni ljudi, svako naše dete, svaka puna kuća, škola i crkva. Gračanica je i Milutin i Simonida, ali je Gračanica i ideja o opstanku jednog naroda“, rekla je predsednica lokalne samouprave Ljiljana Šubarić na Svečanoj akademija povodom Dana opštine u Domu kulture "Gračanica".
  • 21.09.2023