Vesti
Društvo

„Deca su naša budućnost i pobeda“

Više od 160 mališana predškolske ustanove „Đurđevak“ učestvovalo je na karnevalu koji je organizovan u okviru manifestacije „Dani Opštine Gračanica“. Zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Damjan Jović poručio je da je veliki broj dece „nada da imamo budućnost“.
„Deca su naša budućnost i pobeda“
Mališani PU

Dečiji karneval predškolaca održan je na platou ispred Doma kulture u Gračanici.

Direktorka PU „Đurđevak“ Verica Arsić istakla je da je u programu učestvovalo oko 160 mališana, navodeći da je izuzetna čast što su baš oni mogli da otvore „Dane Opštine Gračanica“.

„Priprema je vrlo kratko trajala. Zbog renoviranja vrtića, deca su kasnila sa nastavom, ali smo ipak uspeli u tome. Deca donose radost, čak i kad pogreše“, rekla je direktorka Arsić.

Zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Damjan Jović zvanično je otvorio „Dane Opštine Gračnice“.

„Ovoliko dece, ovoliko mladosti, to je nada da imamo budućnost. A na putu razvoja i boljitka, Vlada Republike Srbije biće uz narod, svakim danom sve više. U narednom periodu pomoći ćemo da očuvate srpsko ime i srpski identitet na Kosovu i Metohiji“, naveo je Jović i dodao:

„Pokušaćemo da pružimo najbolje uslove koje imamo u datim okolnostima za mlade ljude. Da bi mogli da se školuju, da se leče na kvalitetan način, izgradićemo prelepu bolnicu u Gračanici. Već sledeće godine počinjemo taj najveći projekat južno od Ibra“, rekao je Jović.

Gradonačelnik Opštine Gračanica Srđan Popović je istakao da je danas dan pobede.

„Ovaj dan možemo stalno da slavimo kao našu pobedu, a pobeda je kada vidimo ovoliko mladosti na jednom mestu. Moramo da negujemo naš identitet, našu kulturu“, poručio je Popović.

„Dani Opštine Gračanica“ biće obeleženi raznim kulturnim i sportskim manifestacijama tokom nedelje.Ostale vesti

Kazne za nepoštovanje zdravstvenih mera u kafićima i restoranima
Vlasnici ugostiteljskih objekata u kojima se ne poštuju preporuke Ministarstva zdravlja Kosova tokom perioda pandemije Kovid 19, biće kažnjavani novčano, potvrdio je za RTV Kim direktor Odeljenja inspekcije u Opštini Gračanica Miloš Aritonović.
  • 02.06.2020
Kilometarske kolone na Jarinju
Na prelazu Jarinje već drugi dan su kilometarske kolone kamiona sa srpskim tablicama.
  • 01.06.2020
UNS: Priština da obezbedi slobodan protok srpskih štampanih medija
Udruženje novinara Srbije (UNS) protestuje zbog zabrane distribucije srpske štampe na teritoriji Kosova, koja je usledila posle odluke Vlade u Prištini da zabrani ulazak robe koja na sebi nema naznaku „Republika Kosova“ i poziva Prištinu da bez odlaganja obezbedi slobodan protok srpskih štampanih medija.
  • 01.06.2020
Život se vraća u normalu?
Odlukom Vlade Kosova od danas su počeli sa radom ugostiteljski objekti, škole, vrtići, a  ponovo je uspostavljen i međugradski saobraćaj. Početak rada kafića i restorana uticao je na to da u Gračanici danas bude mnogo više građana nego u prethodnom periodu. Olakšavajuće mere građani su shvatili kao „kraj pandemije“ pa većina više ne nosi maske i rukavice. Lekari šalju drugačije preporuke.
  • 01.06.2020
Počeli sa radom sudovi na Kosovu
Sudsko veće Kosova saopštilo je da je na osnovu ukidanja ograničenja kretanja od strane Ministarstva zdravlja i preporuka Nacionalnog instituta za javno zdravlje Kosova odlučilo da počne sa radom danas, ali bez prisustva medija i javnosti, primenjujući preporuke NIJZ protiv Kovid-19.
  • 01.06.2020
Potpredsednik opštine Kamenica Bojan Stamenković rekao je u emisiji Slobodno srpski  da su međetnički odnosi na teritoriji opštine Kamenica dobri i da je, kako je kazao, ta opština  možda i najbolji primer suživota Srba i Albanaca na Kosovu. U ovoj opštini se, prema njegovim rečima, više ne gleda ko je Srbin, a ko je Albanac, već se svi građani  ravnopravno tretiraju i uzajamno pomažu.
  • 31.05.2020