„Deca su naša budućnost i pobeda“

Više od 160 mališana predškolske ustanove „Đurđevak“ učestvovalo je na karnevalu koji je organizovan u okviru manifestacije „Dani Opštine Gračanica“. Zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Damjan Jović poručio je da je veliki broj dece „nada da imamo budućnost“.

Podeli ovaj članak sa:
  • Mališani PU
  • Srđan Popović i Damjan Jović (Foto Kim)

Dečiji karneval predškolaca održan je na platou ispred Doma kulture u Gračanici.

Direktorka PU „Đurđevak“ Verica Arsić istakla je da je u programu učestvovalo oko 160 mališana, navodeći da je izuzetna čast što su baš oni mogli da otvore „Dane Opštine Gračanica“.

„Priprema je vrlo kratko trajala. Zbog renoviranja vrtića, deca su kasnila sa nastavom, ali smo ipak uspeli u tome. Deca donose radost, čak i kad pogreše“, rekla je direktorka Arsić.

Zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Damjan Jović zvanično je otvorio „Dane Opštine Gračnice“.

„Ovoliko dece, ovoliko mladosti, to je nada da imamo budućnost. A na putu razvoja i boljitka, Vlada Republike Srbije biće uz narod, svakim danom sve više. U narednom periodu pomoći ćemo da očuvate srpsko ime i srpski identitet na Kosovu i Metohiji“, naveo je Jović i dodao:

„Pokušaćemo da pružimo najbolje uslove koje imamo u datim okolnostima za mlade ljude. Da bi mogli da se školuju, da se leče na kvalitetan način, izgradićemo prelepu bolnicu u Gračanici. Već sledeće godine počinjemo taj najveći projekat južno od Ibra“, rekao je Jović.

Gradonačelnik Opštine Gračanica Srđan Popović je istakao da je danas dan pobede.

„Ovaj dan možemo stalno da slavimo kao našu pobedu, a pobeda je kada vidimo ovoliko mladosti na jednom mestu. Moramo da negujemo naš identitet, našu kulturu“, poručio je Popović.

„Dani Opštine Gračanica“ biće obeleženi raznim kulturnim i sportskim manifestacijama tokom nedelje.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane