Vesti
Društvo

Deca sa Kosova u poseti Banja Luci

U prostorijama Gradske uprave u Banja Luci upriličen je prijem za decu sa Кosova i predstavnike humanitarne organizacije "Majka devet Jugovića" i Srbskog sobranja "Baštionik".
Deca sa Kosova u poseti Banja Luci
Deca sa Kosova sa šefom Kabineta gradonačelnika Banja Luke Vladimirom Grujićem (Foto: Fejsbuk nalog Grad Banja Luka)

Šef Кabineta gradonačelnika Banje Luke Vladimir Grujić iskazao je zadovoljstvo zbog susreta i kazao da je sa predstavnicima udruženja "Majka devet Jugovića" razgovarao o svakodnevici naroda na Кosovu.

"Za naš narod na Кosovu je vrlo značajna podrška koju im građani Banje Luke i Republike Srpske godinama pružaju, a posebno želim da pohvalim rad, ali i da se zahvalim predstavnicima Srbskog sobranja `Baštionik`, koje već godinama unazad podržava naš narod na Кosovu", kazao je Grujić.

Večeras će od 19.30 časova u porti Hrama Hrista Spasitelja biti održano pevačko veče "Oj, Кosovo, Кosovo", na kojem će nastupati deca sa Кosova i pevačka grupa "Dar".

Pavlina Radovanović iz Orahovca, jedna od devojčica koja će večeras pevati pesme sa Кosova pozvala je sve Banjalučane da prisustvuju programu u znak podrške deci sa Kosova.

 Ostale vesti

Komandant KFOR-a sa vladikom Teodosijem o bezbednosti i međusobnoj toleranciji

Komandant Kfora general-major Ferenc Kajari je razgovarao sa vladikom raško-prizrenskim Teodosijem, naveli su iz ove misije na svom zvaničnom Fejsbuk profilu.

  • 26.11.2021
UNS o izmeni Krivičnog zakonika i zaštiti novinara
Okrugli sto koji je Udruženje novinara Srbije juče organizovalo u Novom Sadu pod nazivom „Izmene Кrivičnog zakonika između potvrde i osporavanja – mogu li se novinari izboriti za bolju zaštitu“ potvrdio je da je novinarima i medijskim radnicima potrebna bolja krivično-pravna zaštita. Učesnici su se složili da je na predloženom Nacrtu izmena i dopuna Кrivičnog zakonika koji je u javnoj raspravi potrebno još raditi i da u ovom obliku ne bi trebalo da bude usvojen.
  • 26.11.2021
Ambasadorka Srbije izabrana za predsedavajuću Izvršnog saveta Uneska

Ambasadorka Srbije pri Unesku Tamara Rastovac Siamašvili je izabrana za predsedavajuću Izvršnog saveta Uneska na period od dve godine. 

  • 26.11.2021
Ugljare: Dom zdravlja u novim prostorijama nakon skoro dve decenije
Nakon više od 17 godina koliko je bio smešten u privatnoj kući u Ugljaru, Dom zdravlja Kosovo Polje je početkom oktobra počeo sa radom u novom objektu. 
  • 26.11.2021
Dan zastave Albanije neradni dan na Kosovu
Kosovski premijer Aljbin Kurti odlučio je da Dan zastave Albanije, 28. novembar, bude neradni dan, iako nije na spisku zvaničnih praznika na Kosovu.
  • 26.11.2021
Crkva brvnara u Goraždevcu, dragocena za meštane, vredna za istoriju

Jedna od nastarijih crkava brvnara na Balkanu nalazi se u Goraždevcu i oživi jednom godišnje kada se obeležava dan Svetog Jeremije proroka čije ime nosi.

  • 26.11.2021