Vesti
Društvo

Deca sa Kosova u poseti Banja Luci

U prostorijama Gradske uprave u Banja Luci upriličen je prijem za decu sa Кosova i predstavnike humanitarne organizacije "Majka devet Jugovića" i Srbskog sobranja "Baštionik".
Deca sa Kosova u poseti Banja Luci
Deca sa Kosova sa šefom Kabineta gradonačelnika Banja Luke Vladimirom Grujićem (Foto: Fejsbuk nalog Grad Banja Luka)

Šef Кabineta gradonačelnika Banje Luke Vladimir Grujić iskazao je zadovoljstvo zbog susreta i kazao da je sa predstavnicima udruženja "Majka devet Jugovića" razgovarao o svakodnevici naroda na Кosovu.

"Za naš narod na Кosovu je vrlo značajna podrška koju im građani Banje Luke i Republike Srpske godinama pružaju, a posebno želim da pohvalim rad, ali i da se zahvalim predstavnicima Srbskog sobranja `Baštionik`, koje već godinama unazad podržava naš narod na Кosovu", kazao je Grujić.

Večeras će od 19.30 časova u porti Hrama Hrista Spasitelja biti održano pevačko veče "Oj, Кosovo, Кosovo", na kojem će nastupati deca sa Кosova i pevačka grupa "Dar".

Pavlina Radovanović iz Orahovca, jedna od devojčica koja će večeras pevati pesme sa Кosova pozvala je sve Banjalučane da prisustvuju programu u znak podrške deci sa Kosova.

 Ostale vesti

Zbog odrona stene kod Dudinog krša magistralni put zatvoren za saobraćaj
Na magistralnom putu Mitrovica – Zvečan, tačnije kod Dudinog krša, došlo je do odrona stene i put nije prohodan za saobraćaj od jutros.
  • 14.08.2022
Šta se dešava sa 70 radnih mesta u srpskim zdravstvenim ustanovama na Kosovu?
Osam zdravstvenih ustanova koje na Kosovu rade u srpskom sistemu, raspisale su u martu ove godine konkrus za prijem oko 70 radnika. Međutim, ni posle pet meseci nije objavljeno ko je dobio posao, a jedna ustanova je u međuvremenu poništila konkurs.
  • 12.08.2022
Batuse: Za 15 minuta izgorela polovina petogodišnjeg truda
Požar u voćnjaku porodice Simonović u selu Batusu kraj Kosova Polja je planuo u četvrtak, 11. avgusta, oko 16.00 časova. Polovina voćnjaka je stradala za 15 minuta, a pet godina truda i rada je uloženo da se on podigne.
  • 12.08.2022
Mladi u Srbiji: Protiv sankcija Rusiji, ali za selidbu u Zapadnu Evropu
Dok je većina mladih protiv osude Rusije zbog rata u Ukrajini, samo 11 odsto njih ne želi da se odseli iz zemlje, pokazalo je istraživanje Krovne organizacije mladih Srbije.
  • 12.08.2022
Benzin u Srbiji pojeftinio četiri, a dizel dva dinara
Benzin BMB 95 i evrodizel biće jeftiniji za četiri, odnosno dva dinara po litru do sledećeg petka, 19. avgusta.
  • 12.08.2022
Centar Zvečana bez struje do daljnjeg
Zbog požara koji je sinoć izbio na tzv “plavom” trafou u centru Zvečana, strogi centar ovog naselja još uvek je bez struje.
  • 12.08.2022