Vesti
Društvo

Deca Metohije: Vrtić u Goraždevcu

U Goraždevcu se u poslednje vreme rađa više od 10 beba godišnje, pa je zbog toga prošle godine izgrađen vrtić.
Deca Metohije: Vrtić u Goraždevcu
Ispred novog vrtića u Goraždevcu (Printskrin Jutjub Radio Gorazdevac)

I dok se čeka na otvaranje nove savremene zgrade, deca predškolskog uzrasta još uvek borave u OŠ "Janko Jovićević" i pored toga što trenutno nema adekvatnih uslova.

Naime, prostor je bez sanitarnog čvora, a prema rečima vaspitačice, nedostaju i didaktička sredstva.

U ovoj emisiji "Deca Metohije", govorimo o uslovima za boravak mališana u starom vrtiću, o rađanju i razvoju dece i o tome da li deca u sredini kao što je Goraždevac mogu da imaju srećno i lepo detinjstvo.
Ostale vesti

’’Radosti moja’’ i ’’Osmeh na dar’’ podelili paketiće deci u Goraždevcu

Predstavnici hrišćanske zajednice „Radosti Moja“ i humanitarne organizacije „Osmeh na dar“ podelili su paketiće deci u Goraždevcu.

  • 29.01.2023
Proslava Svetog Save u Prizrenu

U crkvi Svetog Đorđa u Prizrenu, uz prisustvo velikog broja vernika svečano je obeležen praznik posvećen prvom srpskom prosvetitelju Svetom Savi.

  • 27.01.2023
’’Zadovoljstvo je pripremati priredbu za Savindan sa talentovanom decom’’

Svečanim programom koji su pripremili učenici srednje Medicinske škole u Lapljem Selu je obeležen praznik posvećen Svetom Savi, utemeljivaču obrazovanja i prvom srpskom arhiepiskopu. „Zadovoljstvo je pripremati Svetosavsku priredbu sa talentovanim učenicima“, rekla je profesorka srpskog jezika i književnosti Marina Ćirković.

  • 27.01.2023
Savindan obeležen svečano u Goraždevcu

U prisustvu monaha iz Visokih Dečana i monahinja iz Pećke Patrijaršije u Goraždevcu je obeležena školska slava Sveti Sava. Prigodan kulturno-umetnički program priredili su učenici i nastavnici osnovne škole „Janko Jovićević“ i izmeštene gimnazije koja nosi ime svetitelja.

  • 27.01.2023
Mladi na Balkanu najduže žive sa roditeljima
Zemlje Balkana prednjače u broju mladih ljudi između 18 i 35 godina koji svoj dom dele sa roditeljima i kasno počinju da žive samostalno. U Srbiji 65 odsto mladih u ovoj dobi žive sa roditeljima.
  • 27.01.2023
Stanari u Lapljem Selu dobili stambena rešenja
Predsednica opštine Gračanica Ljiljana Šubarić uručila je stambena rešenja porodicama koje žive u stambenim zgradama u Lapljem Selu, a koje na ista čekaju više od jedne decenije.
  • 26.01.2023