Vesti
Društvo

Deca iz Suvog Dola uskoro u novom školskom objektu

Poslednje pripreme za preseljenje isturenog odeljenja osnovne škole „Braća Aksić“ u novi objekat u Suvom Dolu privode se kraju. Direktorica opštinskog Odeljenja obrazovanja u Gračanici Brankica Nićić obišla je novi objekat koji će uskoro biti predat na upotrebu deci i nastavnicima.
Deca iz Suvog Dola uskoro u novom školskom objektu
Nova Å¡kolska zgrada u Suvom Dolu (Foto Kim)

Blizu 60 mališana koji pohađaju nastavu od prvog do osmog razreda u Suvom Dolu uskoro će nastaviti obrazovanje u novom objektu površine 584 kvadrata koji je izgrađen i opremljen sredstvima Opštine Gračanica.

Direktorica opštinskog Odeljenja obrazovanja Brankica Nićić sa saradnicima je obišla danas ovu školu kako bi se na terenu uverila da poslednje pripreme teku po planu.

"Кao što smo i mogli da vidimo, obavlja se trenutno čišćenje unutrašnjosti samog objekta. Ostalo je još par tehničkih stvari da se završi, a vrlo brzo očekujemo da se zaposleni i deca presele u novi objekat koji će im svakako omogućiti bolje uslove za rad i školovanje. Posebno nas je uznemirila činjenica da je škola pre nekoliko dana obijena, ali to nas neće pokolebati u nameri da nastavimo da unapređujemo svakodnevni život našoj deci", kazala je Nićićeva.

Ona je nedavno, u pisanoj izjavi za RTV Kim, navela da će se prelazak učenika iz stare u novu školsku zgradu obaviti do 4. marta.

Direktorica škole Ljiljica Rašić kazala je da je izgradnja nove školske zgrade u Suvom Dolu velika motivacija za prosvetne radnike da rade na boljem i kvalitetnijem obrazovanju dece.Ostale vesti

Dođite na Kosovo i Metohiju i naučite vašu decu šta je čovek

U pohode Kosovu i Metohiji na Vidovdan ove 2022. godine, među više stotina poklonika sa raznih strana Srbije i sveta, bio je i sveštenik Predrag Popović iz Velike Plane. Velika Plana je mesto gde je, po blagoslovu nadležnog episkopa, otac Predrag na parohiji od 2018. godine.

  • 01.07.2022
Objavljeni preliminarni rezultati male mature, moguća provera elektronskim putem
Preliminarni rezultati male mature objavljeni su na portalu Moja srednja škola, kao i sva tri testa koje su osmaci rešavali. Za đake koji nemaju mogućnost da rezultatima i testovima pristupi elektronski, rezultati su dostupni u matičnim osnovnim školama.
  • 01.07.2022
Mališani iz Metohije u Bijeljini
U zgradi Gadske uprave Grada Bijeljina, gradonačelnik Ljubiša Petrović primio je  mališane sa Kosova i Metohije, koji borave u Bijeljini u okviru projekta „Spojimo decu Kosova i Metohije sa decom Republike Srpske“.
  • 01.07.2022
Omladinski centar u Orahovcu, mesto koje spaja zajednice

Omladinski centar u Orahovcu osnovan je 2000-te godine. Njegova funkcija je da okuplja mlade generacije kroz razne kurseve i aktivnosti.

  • 30.06.2022
OG: Pojačane kontrole saobraćaja na  putevima
Rukovodstvo opštine Gračanica održalo je jutros radni vanredni sastanak sa upravom stanice Policije u Gračanici na kojem je od Policije zatražena pojačana kontrola saobraćaja na lokalnom putu Laplje Selo Gračanica ali i na svim ostalim lokalnim i regionalnim putevima u opštini Gračanica posebno na  tzv. kritičnim tačkama gde su poslednjih meseci učestale saobraćajne nesreće.
  • 30.06.2022
Patrijarh sa Abazovićem: Postignuta saglasnost oko Temeljnog ugovora

Patrijarh srpski Porfirije rekao je nakon sastanka sa crnogorskim premijerom da je u principu postignuta saglasnost oko Temeljnog ugovora. Pitanje Temeljnog ugovora će biti rešeno na najbolji način uz poštovanje SPC i države Crne Gore koja je sekularna, rekao je Dritan Abazović.

  • 30.06.2022