Vesti
Društvo

Deca iz Suvog Dola uskoro u novom školskom objektu

Poslednje pripreme za preseljenje isturenog odeljenja osnovne škole „Braća Aksić“ u novi objekat u Suvom Dolu privode se kraju. Direktorica opštinskog Odeljenja obrazovanja u Gračanici Brankica Nićić obišla je novi objekat koji će uskoro biti predat na upotrebu deci i nastavnicima.
Deca iz Suvog Dola uskoro u novom školskom objektu
Nova školska zgrada u Suvom Dolu (Foto Kim)

Blizu 60 mališana koji pohađaju nastavu od prvog do osmog razreda u Suvom Dolu uskoro će nastaviti obrazovanje u novom objektu površine 584 kvadrata koji je izgrađen i opremljen sredstvima Opštine Gračanica.

Direktorica opštinskog Odeljenja obrazovanja Brankica Nićić sa saradnicima je obišla danas ovu školu kako bi se na terenu uverila da poslednje pripreme teku po planu.

"Кao što smo i mogli da vidimo, obavlja se trenutno čišćenje unutrašnjosti samog objekta. Ostalo je još par tehničkih stvari da se završi, a vrlo brzo očekujemo da se zaposleni i deca presele u novi objekat koji će im svakako omogućiti bolje uslove za rad i školovanje. Posebno nas je uznemirila činjenica da je škola pre nekoliko dana obijena, ali to nas neće pokolebati u nameri da nastavimo da unapređujemo svakodnevni život našoj deci", kazala je Nićićeva.

Ona je nedavno, u pisanoj izjavi za RTV Kim, navela da će se prelazak učenika iz stare u novu školsku zgradu obaviti do 4. marta.

Direktorica škole Ljiljica Rašić kazala je da je izgradnja nove školske zgrade u Suvom Dolu velika motivacija za prosvetne radnike da rade na boljem i kvalitetnijem obrazovanju dece.Ostale vesti

Laplje Selo u pisanim izvorima
Laplje Selo se prvi put pominje u Gračaničkoj povelji (1314-1316) kojom je kralj Milutin svoj ktitorski hram bogato darivao posedima u okolini Prištine. Samo naselje i celokupni seoski atar su sve do otomanske okupacije bili manastirski posed.
  • 04.06.2023
Peti protest
Peti protest "Srbija protiv nasilja" održava se u Beogradu, tačno mesec dana od kada je 13-godišnjak ubio devet učenika i radnika obezbeđenja u beogradskoj Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar". Građani se nalaze ispred Narodne skupštine, gde je postavljena bina odakle se okupljenima obraćaju govornici. Protest je počeo kompozicijom koju je komponovao ubijeni dečak u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar.
  • 03.06.2023
Lipljan, postavljena nova zastava SPC na zvonari

Trobojka Srpske pravoslavne crkve sa ocilima, kao i patrijaršijska zastava sa grbom, koja se postavlja samo u prazničnim danima, ponovo su od danas popodne postavljene na zvonaru crkve u Lipljanu odakle su zastavu nepoznati počinioci pre četiri dana strgli i odneli.

  • 03.06.2023
Zadušnice: Srbi u manjem broju posetili groblje u južnom delu Mitrovice
Danas su i Duhovske ili letnje zadušnice, koje po kalendaru Srpske pravoslavne crkve uvek padaju u subotu uoči Silaska Svetog duha na apostole.
  • 03.06.2023
Nabujala reka Janjevka, opštinske službe na terenu u Gornjoj i Donjoj Gušterici

Usled obilnih padavina koje su pogodile područje Gornje i Donje Gušterice došlo je do bujanja i na par lokacija i izlivanja reke Janjevke, navode iz Opštine Gračanice.

  • 02.06.2023
Štrpce: Skup podrške Srbima sa severa Kosova
Oko 1.000 meštana opštine Štrpce okupilo se na skupu podrške Srbima na severu Kosova i poručili im da se solidarišu sa njima i njihovim problemima.
  • 02.06.2023