Vesti
Društvo

Deca iz Goraždevca pratiće nastavu od kuće u naredne dve nedelje

Sedamdesetak đaka OŠ “Janko Jovićević” u Goraždevcu, pratiće nastavu onlajn u naredne dve nedelje. Učenici prvog i petog razreda danas su kratko boravili u školi kako bi se upoznali, rekao je direktor škole Milan Anđelković za Radio Goraždevac.

Deca iz Goraždevca pratiće nastavu od kuće u naredne dve nedelje
Učenici prvog razreda OŠ "Janko Jovićević" (Foto Radio Goraždevac)

Kao i u ostalim srpskim sredinama, deca iz Goraždevca će, u naredne dve nedelje, nastavu pohađati onlajn.

Prvog dana nove školske godine samo su učenici prvog i petog razreda na kratko došli u svoje učionice, a razlog je upoznavanje.

“Danas smo pozvali prvi i peti razred da se upoznaju sa svojom učiteljicom, sa svojim razrednim starešinom i sa nekim nastavnicima. Važno je da deca razmene kontakt telefone i da naprave taj neki prvi susret da bismo narednih 14 dana mogli nesmetano da radimo, da deca dobiju plan i program koji će se narednih dana sprovesti u delo“, izjavio je Anđelković, u emisiji “Otvoreno o svemu“, na Radio Goraždevcu.

On je rekao da je ova škola bila dobro pripremljena za onlajn nastavu, kada su u martu ove godine đaci umesto u učionicama nastavu pratili na TV ekranima.

“Mislim da smo se kao ceo sistem, nastavnici i đaci vrlo lako snašli, zato što je Ministarstvo prosvete odradilo svoj deo zadatka, odradili su onlajn nastavu i pripremili plan i program za našu decu, koji su nam uredno slali preko školskih uprava i TV kanala, tako da smo uspeli da plan i program rada naše škole sprovedemo na visokom nivou“, rekao je Anđelković.

Đaci prvaci iz Goraždevca, kojih ove godine ima devetoro, ipak su na kratko uspeli da osete draž prvog dana u školi.

Međutim, od učiteljice nisu mogli da čuju uobičajene reči, koje se upućuju prvacima, već one koji se odnose na onlajn nastavu.

“Rekla je da budemo dobri. Rekla je da ćemo da se čujemo preko Vibera. Učiteljica je rekla da će preko Vibera da zove mame da radimo domaći“, kazali su goraždevački prvaci.

Učenici petog razreda su imali prilike da se druže i stiču nova prijateljstva, a danas su poručili da je lepše sedeti u školskim klupama nego pred TV ekranima.

“Lepše je da dođemo u školu i da se družimo nego preko onlajn nastave da budemo kući. Lepše mi je da idem u školu. Lepše mi je da budem u školi sa drugarima da se družim nego kući“ , poručili su učenici petog razreda iz Goraždevca.

Ukoliko nastava krene za dve nedelje, direktor škole kaže da će higijenski uslovi biti na visokom nivou, a odgovornost će u tom slučaju biti i na roditeljima, u cilju zaštite od širenja epidemije korona virusa.

 Ostale vesti

Naim Ćeljaj novi ombudsman Kosova

Narednih pet godina Naim Ćeljaj obavljaće dužnost ombudspersona Kosova.

  • 29.09.2020
Porodice u staroj školi u Gračanici tri dana bez struje
U staroj školi u Gračanici dve porodice od subote nemaju struju. Do kvara je došlo nakon lošeg vremena, kada su kablovi pokidani. Stanarka Jelena Stanojević ističe da je ekipa Keds-a danas izašla na teren, ali da kvar nije rešen.
  • 28.09.2020
Budžetski prihodi Kosova za osam meseci manji oko 150 miliona
Zbog pandemije korona virusa, budžetski prihodi Kosova su za osam meseci oko 150 miliona evra manji, rečeno je u Carini i Poreskoj administraciji Kosova (PAK).
  • 27.09.2020
Može li zimnica bez ajvara?

Kada dođe kraj leta, na centralnom Kosovu počinje sezona spremanja zimnice. Žene, posebno one malo starije, tada su neverovatno užurbane i kreativne. Poseban ritual predstavlja spremanje ajvara.

  • 26.09.2020
Vlada Kosova: Ukinuta odluka kojom je ograničeno kretanje
Kosovska vlada ukinula je večeras svoju prethodnu odluku od 28. jula, kojom je, između ostalog, uveden noćni policijski sat za 13 opština na Kosovu, ali i produžen policijski sat za četiri opštine na Severu koji je na snazi bio od 8. jula. Rad ugostiteljskih objekata produžen za sat vremena.
  • 25.09.2020
Brojne neregularnosti u OŠ „Braća Aksić“ u Lipljanu
OŠ „Braća Aksić“ u Lipljanu, prema tvrdnji pojedinih radnika, funkcioniše bez plana i programa za ovu školsku godinu, skoro polovina zaposlenih nema ugovore na neodređeno, a protiv njih troje je pokrenut postupak pošto su „bez odobrenja direktora izneli dosijee većeg broja radnika, van škole“. V.d. direktora Bogdanka Mirić poriče navedeno i dodaje da „nestručni drže stručne predmete“, te da „ne zna gde bi ti ljudi radili ako ih ona otpusti“.
  • 25.09.2020