Vesti
Društvo

Deblokiran put u Brđanima

Put u naselju Brđani u Severnoj Mitrovici, koji su blokirali Albanci, deblokiran je posle sat vremena i uspostavljen je saobraćaj.
Deblokiran put u Brđanima
Blokada (Foto Tanjug)

Manja grupa Albanaca danas pre podne blokirala je kamionom i automobilima put u naselju Brđani koji vodi prema zgradama i kućama u kojima žive Srbi.

Oni zahtervaju da im se dozvoli obnova kuća koje su stradale tokom sukoba na Kosovu.

Zamenik predsednika Skupštine opštine Severna Mitrovica Emir Azemi izjavio je Tanjugu da su Albanci jutros počeli da grade u ovom naselju, ali da su se ubrzo pojavili ljudi koji su se predstavili kao građevinska inspekcija i zahtevali od njih da prekinu radove, nakon čega je usledila blokada.

Put koji vodi prema zgradama u kojima žive Srbi i gde Srbi grade još dve stambene jedinice bio je blokiran nešto malo više od sat vremena.

Put je blokiro kamion gradevinskog izvodaca "Bajrami" i još nekoliko automobila, a Albanci su zatražili da se i njima dozvoli izgradnja kuća u ovom multietnickom naselju.

Na licu mesta bili su prisutni pripadnici kosovske policije, a nakon toga stigli su i pripadnici Kfora i Euleksa.

Blokada je zaveršena bez incidenata.Ostale vesti

Mali: Od 28. aprila prijava građana za 60 evra pomoći

Od 1. marta počinje prijava poslodavaca za isplatu polovine minimalca, a od 28. aprila i prijava za isplatu 60 evra svim punoletnim građanima, u okviru trećeg paketa pomoći države privredi i građanima, najavio je ministar finansija Siniša Mali.

  • 28.02.2021
Održan još jedan protest u Gračanici
U Gračanici ispred policijske stanice i danas su se okupili učenici, njih pedesetak , kako bi pružili podršku mladićima koji su uhapšeni zbog tuče u Lapljem Selu.
  • 26.02.2021
UNS prikuplja novac za pomoć kolegama čije su kuće bile poplavljene
Udruženje novinara Srbije (UNS) sprovodi akciju prikupljanja novca za pomoć novinarima i medijskim radnicima na Kosovu čije su kuće i imanja stradala u poplavama koje su nedavno pogodile centralno Kosovo.
  • 24.02.2021
Policija izrekla 525 kazni za kršenje antikovid mera
Kosovska policija saopštila je da tokom poslednja 24 sata izrečeno 525 novčanih kazni zbog nepoštovanja Zakona o borbi protiv koronavirusa. 
  • 24.02.2021
Кrizni štab: Situacija sa pandemijom svakim danom sve lošija

Situacija sa pandemijom koronaviursa na teritoriji opštine Gračanica je visokorizična i sa tendencijom pogoršanja. Zbog povećanog priliva pacijenata sa ozbiljnom kliničkom slikom doneta je odluka o povećanju bolničkih smeštajnih kapaciteta, ocena je Кriznog štaba nakon današnje sednice. Direktorka Odeljenja inspekcije Jelena Stojanović kazala je za RTV Kim da se kontrola sprovodi redovno i vanredno od strane opštinskih i sanitarnih inspektora. 

  • 23.02.2021
OEBS: Medijima omogućiti slobodno izveštavanje
Predstavnici misije OEBS u Prištini izrazili su zabrinutost zbog učestale zabrane ulaska novinarskim ekipama iz centralne Srbije na prostor Kosova.
  • 19.02.2021