Vesti
Društvo

Danilo Vučić i Milan Radoičić obišli Srbe koji su krenuli pešice za Beograd

Sin predsednika Srbije, Danilo Vučić i potpredsednik Srpske liste, Milan Radoičić, obišli su danas Srbe koji su krenuli pešice za Beograd, javljaju pojedini beogradski mediji i tabloidi.

Danilo Vučić i Milan Radoičić obišli Srbe koji su krenuli pešice za Beograd
Ilustracija (Foto Kurir.rs)

Dve grupe Srba – iz Leposavića i severnog dela Kosovske Mitrovice krenule su početkom nedelje pešice ka Beogradu kako bi prisustvovali skupu u orgnaizaciji srpskog predsednika – „Miting nade“, koji je zakazan za 26. maj.

Prorežimski mediji u Beogradu iz dana u dan izveštavali su o njihovom kretanju, o tome kako se dočekani u gradovima kroz koje su prošli, te ko ih sutra očekuje.

To čine i danas.

Uz gotovo identičan tekst i bez navođenja izvora vesti, prorežimski mediji pišu da je grupa Srba iz Kosovskog Pomoravlja danas stigla u Ćupriju, ali i da su ih tamo obišli, Danilo Vučić, sin predsednika Srbije i potpredsednik Srpske liste, Milan Radoičić.

Ujedno su objavili fotografiju na kojoj se vidi grupa mladića sa srpskom zastavom i transparentom „Srbi sa KiM za Vučića“, a među kojima su Radoičić i sin srpskog predsednika.

„Oni su heroje sa Kosova posetili tokom njihove pauze u Ćupriji i tom prilikom im i lično zahvalili na podršci državi Srbiji, patriotizmu i što svojim primerom pokazuju kako se voli i poštuje Srbija“, navode mediji.

Takođe pišu da su pešaci sa Kosova istakli da im je ova podrška „ogroman vetar u leđa da istraju na svom putu ka cilju“:

„Da u ime srpskog naroda s KiM snažno podrže politiku Aleksandra Vučića“, navodi se u kratkom tekstu koji je takođe u međuvremenu na svom Fejsbuk profilu objavila i Srpska lista.

Pešaci koji su sa Kosova krenuli 17. maja, imaju još pet dana da stignu do Beograda gde se održava „Miting nade“.

Skup je najavio srpski predsednik, nakon što se krenulo sa protestima „Srbija protiv nasilja“ na koje su pozvali pojedini opozicioni lideri, usled dva masakra koja su zadesila Srbiju ranije ovog meseca.

Već danima u delu javnosti brojna su svedočenja i ocene o organizovanju zaposlenih u institucijama, penzionera i socijalnih kategorija za odlazak na skup koji organizuje Vučić.

Takođe, više je svedočenja prethodnih dana i o namoravanju radnika na ovaj odlazak koja se pored društvenih mreža, mogu pročitati i čuti u medijima koji nisu pod kontrolom aktuelnog režima. Vlast, sa druge strane, demantuje ove navode.Ostale vesti

Gračanica: Skup podrške Srbima na severu
U centru Gračanice okupilo se oko hiljadu građana kako bi pružili podršku Srbima koji već sedmi dan protestuju u Zvečnu, Leposaviću i Zubinom Potoku. Direktorica Narodne biblioteke Brankica Kostić kazala je na skupu da "jednim glasom upućuju podršku kolegama, koji su izbačeni sa svojih radnih mesta". 
  • 02.06.2023
Dopis školama o zaključivanju ocena, celodnevnoj nastavi, završnom ispitu
Ministarstvo prosvete Republike Srbije uputilo je dopis školama u vezi sa zaključkom Vlade kojim se drugo polugodište školske 2022/23. godine za sve učenike osnovnih i srednjih škola u Srbiji završava 6. juna.
  • 02.06.2023
Zvečan: Profesori ušli u školu kako bi preuzeli dokumentaciju

Zaposleni u srednjoj školi u Zvečanu i direktor ove obrazovne institucije zatražili su jutros od KFOR-a da im omogući pristup objektu, a potom i preuzeli dokumentaciju učenika. Škola se nalazi u istoj zgradi u kojoj je i opština Zvečan, a koja je pod kontrolom KFOR-a.

  • 02.06.2023
Gračanica bez struje do 17 časova

Prema najavama iz КEDS-a, zbog planiranih radova na elektromreži danas, 2. juna, u Gračanici će biti prekinuto snabdevanje električnom energijom.

  • 02.06.2023
Kamen temeljac za nove kuće porodicama Parlić, Grbić i Maksimović
Ministar za zajednice i povratak Nenad Rašić položio je kamen temeljac za izgradnju kuća porodicama Parlić, Grbić i Maksimović u Dobrotinu, Donjoj Gušterici i Sušici. Ministarstvo će finansirati radove čiji se se završetak očekuje za oko tri nedelje.  
  • 01.06.2023
Patrijarh apelovao na one koji imaju moć da razumeju da Srbi imaju pravo da žive u miru

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve (SPC) Porfirije je večeras u Beogradu apelovao „na one koji imaju silu i moć“ da razumeju da i Srbi na Kosovu imaju pravo da žive u miru.

  • 31.05.2023