Dani medija EU-Zapadni Balkan u Podgorici

Evropska komisija organizuje treći forum Dani medija EU-Zapadni Balkan, koji će se održati u Podgorici 12. i 13. septembra 2019.

Podeli ovaj članak sa:
 • Podgorica (Foto total-montenegro-news.com)

Skup koji je prvi put organizovan 2017. ima za cilj da osigura da sloboda medija ostane prioritet, istovremeno se baveći složenim gorućim političkim, ekonomskim i socijalnim pitanjima sa kojima se region trenutno suočava.

Ovogodišnje izdanje će se fokusirati na odnose između politike i medija. Na Danima medija će po prvi put učestvovati politički predstavnici iz regiona zaduženi za informacije i predstavnici medija.

Uvodna izlaganja na forumu imaće evropski komesar za susedsku politiku i pregovore o proširenju Johanes Han i premijer Crne Gore Duško Marković.

Nakon njih će biti održan veliki panel koji će se fokusirati na „osiguravanje slobode medija i održivosti nezavisnih medija na Zapadnom Balkanu“.

Prvog radnog dana prisutni će razmeniti mišljenja u tri paralelne radionice: nezavisno izveštavanje, pomirenje i regionalna saradnja, podsticanje nove generacije novinara i novih poslovnih modela.

Drugog dana će biti predstavljeni zaključci sa radionica i održana panel diskusija „Politika se susreće sa medijima“.

Među učesnicima skupa su i predstavnik OEBS-a za slobodu medija Harlem Desir, predstavnica Generalnog direktorata za susedsku politiku i pregovore sa EU Henoveva Ruiz Kalavera, mnogobrojni ambasadori, univerzitetski profesori, političari i novinari. Očekuje se da će skupu prisustvovati više od 300 učesnika.

Ostale vesti

 • „Deca su naša budućnost i pobeda“

  „Deca su naša budućnost i pobeda“

  Više od 160 mališana predškolske ustanove „Đurđevak“ učestvovalo je na karnevalu koji je organizovan u okviru manifestacije „Dani Opštine Gračanica“. Zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Damjan Jović poručio je da je veliki broj dece „nada da imamo budućnost“.

 • Đorđević i Đurić o pomoći porodicama stradalih

  Đorđević i Đurić o pomoći porodicama stradalih

  Na inicijativu ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zorana Đorđevića održan je sastanak sa direktorom Kancelarije za KiM Markom Đurićem kako bi se razgovaralo o najboljim načinima za rešavanje problema koje imaju porodice kidnapovanih, nestalih i ubijenih lica na Kosovu i Metohiji.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane