Dani medija EU-Zapadni Balkan u Podgorici

Evropska komisija organizuje treći forum Dani medija EU-Zapadni Balkan, koji će se održati u Podgorici 12. i 13. septembra 2019.

Podeli ovaj članak sa:
 • Podgorica (Foto total-montenegro-news.com)

Skup koji je prvi put organizovan 2017. ima za cilj da osigura da sloboda medija ostane prioritet, istovremeno se baveći složenim gorućim političkim, ekonomskim i socijalnim pitanjima sa kojima se region trenutno suočava.

Ovogodišnje izdanje će se fokusirati na odnose između politike i medija. Na Danima medija će po prvi put učestvovati politički predstavnici iz regiona zaduženi za informacije i predstavnici medija.

Uvodna izlaganja na forumu imaće evropski komesar za susedsku politiku i pregovore o proširenju Johanes Han i premijer Crne Gore Duško Marković.

Nakon njih će biti održan veliki panel koji će se fokusirati na „osiguravanje slobode medija i održivosti nezavisnih medija na Zapadnom Balkanu“.

Prvog radnog dana prisutni će razmeniti mišljenja u tri paralelne radionice: nezavisno izveštavanje, pomirenje i regionalna saradnja, podsticanje nove generacije novinara i novih poslovnih modela.

Drugog dana će biti predstavljeni zaključci sa radionica i održana panel diskusija „Politika se susreće sa medijima“.

Među učesnicima skupa su i predstavnik OEBS-a za slobodu medija Harlem Desir, predstavnica Generalnog direktorata za susedsku politiku i pregovore sa EU Henoveva Ruiz Kalavera, mnogobrojni ambasadori, univerzitetski profesori, političari i novinari. Očekuje se da će skupu prisustvovati više od 300 učesnika.

Ostale vesti

 • Priština od jutros među deset najzagađenijih gradova

  Priština od jutros među deset najzagađenijih gradova

  Ni Kosovo poslednjih nedelja nije izuzeto od zagađenosti vazduha. Prema podacima sa sajta Er Vižual (Air Visual) koji se bavi procenom kvaliteta vazduha, Priština je oko podneva bila na petom mestu po zagađenosti u svetu. „Zagađenost je prisutna, pogotovo čestice PM 2,5 i PM 10 koje su štetne za stanovništvo“, kaže za RTV Kim profesor meteorologije Sulj Tahirsuljaj.

 • Nova krađa u Čaglavici, obijena prodavnica rasvete

  Nova krađa u Čaglavici, obijena prodavnica rasvete

  Dva sata iza ponoći u Čaglavici je obijena prodavnica rasvete koja se nalazi tik do porodice Dekić koja je opljačkana pre dva dana. Iako je ovaj objekat pod video nadzorom i zaštićen sigurnosnim sistemom, lopovi su uspeli da razbiju staklena vrata i ukradu kasu sa novcem.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane