Vesti
Društvo

Dani bioskopa u Gračanici

Prikazivanjem filma “Tri dana za ubistvo” sa Kevinom Kostnerom u glavnoj ulozi počinje manifestacija "Dani bioskopa" u organizaciji Omladinskog društva iz Lapljeg Sela i Doma kulture u Gračanici.
Dani bioskopa u Gračanici
Lazar Mitić (Foto Kim)

Lazar Mitić iz Omladinskog društva "Laplje Selo" rekao je gostujući u jutarnjem programu na RTV Kim da će se u narednom periodu prikazivati filmovi svih žanrova.

„Svi znamo koliko su nam potrebni takvi događaji. Neke starije generacije znaju šta je to bioskop i koje su to čari, a mlađi su u ovim vremenima uskraćeni za tako nešto i zbog toga smo došli na ideju da organizujemo dane bioskopa“, rekao je Mitić.

On je dodao da su u planu još neke humanitarne akcije, poput koncerata i pozorišnih predstava gde će sav prihod ići najugroženijim porodicama ili ustanovama.

„I ovo što sada organizujemo jedan je vid toga zato što ćemo od prodaje ulaznica pomagati samom bioskopu. Cena ulaznice je simbolična, 100 dinara. Deo prihoda ići će Domu kulture, a drugi deo će biti namenjen kome bude bilo potrebno“, istakao je Mitić.

Kaže da se nada da će se sala Doma kulture napuniti publikom svih generacija, jer „svi žele da osete kako izgleda otići u bioskop, kupiti kokice, sesti i gledati film“.

Akciju su pomogli Dom kulture i opština Gračanica. Film „Tri dana za ubistvo" biće prikazan sutra, od 20 sati u velikoj sali Doma kulture.Ostale vesti

Policija će početi sa kažnjavanjem zbog nepoštovanja mera zaštite
Generalni direktor Kosovske policije Rašit Ćaljaj najavio je preduzimanje kaznenih mera protiv građana koji se ne pridržavaju mera zaštite od koronavirusa.
  • 13.07.2020
“Heroji u doba koronavirusa”: Svako da učini po malo
Ne bih sebe svrastala u heroje, ali mi smo odradili zaista veliki posao. Kad bi svako imao priliku da učini makar deo od onoga što smo odradili, mislim da bismo imali velikih rezultata, rekla je u emisji “Heroji u doba koronavirusa” menadžerka "Poslovnog centra Zvečan" Jelena Savić. Ja sebe ne vidim kao heroja, nisam ništa posebno uradila, osim onoga što mi je bilo u opisu posla, nadovezala se u istom programu direktorka NVO “Žensko pravo” Tijana Simić Lavali.
  • 13.07.2020
Protesti peto veče zaredom
Oko 19 sati počela je protestna šetnja u Novom Sadu, a namera učesnika protesta je da blokiraju policijsku stanicu u Radničkoj ulici, objavila je Agencija Beta. U Beogradu ispred Narodne skupštine i u Pionirskom parku okupilo se nekoliko stotina ljudi, javlja agencija Fonet. Protest se održava i ispred Skupštine grada u Nišu.
  • 11.07.2020
Pomoć Eparhije diseldorfsko-nemačke za ambulantu u Prizrenu
Eparhija diseldorfsko-nemačka u periodu od 7. do 19. aprila sakupila je 23.000 evra, a ta suma je između ostalog iskorišćena za kupovinu medicinske opreme koja će biti data na korišćenje ambulanti u Prizrenu.
  • 11.07.2020
Gračanica: Počela akcija uklanjanja divljih deponija
Odeljenje javnih službi u Opštini Gračanica započelo je akciju čišćenja divljih deponija na teritoriji ove lokalne samouprave.
  • 10.07.2020
Treće veče protesta prošlo bez većih incidenata
Više hiljada građana protestovalo je sinoć, treći dan zaredom, ispred Skupštine Srbije kako bi izrazili nezadovoljstvo aktuelnim režimom. Za raziku od prethodna dva dana, skup je prošao bez većih incidenata i sukoba sa policijom.
  • 10.07.2020