Vesti
Društvo

Danas počinje upis u prvi razred i predškolsko obrazovanje

Danas počinje upis dece u prvi razred i predškolsko obrazovanje za 2020/2021. godinu u školama koje rade na osnovu plana i programa Ministarstva obrazovanja Republike Srbije. Iako škole ne rade zbog epidemije koronavirusa, upis će se vršiti elektronskim putem.
Danas počinje upis u prvi razred i predškolsko obrazovanje
OŠ "Miladin Mitić" u Lapljem Selu (Foto Kim)

Direktor OŠ “Miladin Mitić” u Lapljem Selu, Ljubiša Karadžić kazao je za RTV Kim da je upis jednostavan i da se vrši tako što roditelji pošalju određene podatke na mejl adresu ove škole.

„Potrebni su osnovni podaci budućeg učenika, ime i prezime, ime roditelja, i mesto stanovanja, kako bi smo znali o kom broju učenika se radi, dok će ostala dokumentacija kao što je lekarski pregled, potvrda o završenom obaveznom predškolskom obrazovanju, izvod iz matične knjige rođenih, biti dostavljen školi u letnjem periodu, ili kada se stvore odgovarajući uslovi nakon prestanka vandredne situacije“, objašnjava Kradžić.

Karadžić napominje da je prethodne godine u školi „Miladin Mitić“ u Lapljem Selu bilo upisano četrdesetoro dece u predškolskoj ustanovi, tako da očekuje sve njih da se upišu u prvi razred.

„Upis traje do 31. maja, mada upis može i da se produži kao što je i ranije bilo do 31. avgusta, jer pojedini roditelji nisu imali svu potrebnu dokumentaciju, ipak je nabitnije da svako dete koje ispunjava uslove bude upisano u prvi razred i predškolsko“, istakao je Kradžić.

Pored mejla škole „Miladin Mitić“ os.mmitic.upis2020@gmail.com na koji roditelji mogu slati dokumetaciju, svi roditelji mogu pozvati i broj 049/926-904 za više informacija.

Na istu adresu, mogu se slati i podaci za upis u predškolsko obrazovanje.

Upis dece u prvi razred i predškolsko obrazovanje za 2020/2021. godinu počinje danas i trajaće do 31. maja ove godine.Ostale vesti

Od 1. juna normalizacija međugradskog saobraćaja
Gradski i međugradski prevoz biće normalizovani sa početkom treće faze ublažavanja mera, dok će pravilnik o obavezama prevoznika, kao i putnika biti objavljen na dan stupanja na snagu nove faze 1. juna, potvrdio je za KoSSev portparol kosovskog ministarstva zdravlja, Faik Hoti.
  • 30.05.2020
Javni puls: Problemi isti, ali raste poverenje u institucije
Najveći probelemi na Kosovu su nezaposlenost, korupcija i siromaštvo, smatraju građani Kosova.
  • 30.05.2020
Izmenjeno pravilo za pomoć od 100 evra
Sto evra pomoći od države moći će da dobiju svi punoletni državljani Srbije koji imaju ličnu kartu ili je izvade do datuma isteka prijave za pomoć 5. juna.
  • 29.05.2020
Kosovo izdvaja 1,3 milijarde evra za oporavak privrede
Oko 1,3 milijarde evra ulaganja u privredu putem zajma i fiskalnih podsticaja za narednih pet godina je predviđeno paketom Ministarstva Kosova za finansije za ekonomski oporavak od pandemije.
  • 29.05.2020
Srbin sa Kosova traži nadoknadu od KFOR-a zbog baze na svom zemljištu
Dragan Mihajlović iz Novog Sela Mađunskog kod Vučitrna najavljuje protest ispred kapije komande KFOR-a u Prištini jer je, kako tvrdi, ova vojna misija na delu njegovog imanja sagradila bazu, a već šest godina mu za to ne plaća nikakvu nadoknadu.
  • 29.05.2020
Šarčević: Od 1. juna dozvoljene đačke ekskurzije
Od prvog juna mogu da se organizuju đačka putovanja, rekao je za Nova.rs ministar prosvete Mladen Šarčević. On je precizirao da će maturanti, ukoliko su imali predviđena putovanja u inostranstvo, morati da ih zamene nekom destinacijom u Srbiji.
  • 28.05.2020