Vesti
Društvo

Danas bez protesta u Gračanici. Borisavljević: Naći rešenje za bezbednosnu situaciju

U Gračanici danas nije bilo protesta zbog prebijenja Luke Dimitrijevića. Razlog za to je, kako je rekao jedan od učesnika Dušan Borisavljević, to što je Lukin otac Dejan Dimitrijević kaženjen zbog okupljanja građanja tokom pandemije ispred Policijske stanice.

Danas bez protesta u Gračanici. Borisavljević: Naći rešenje za bezbednosnu situaciju
Dušan Borisavljević (Foto Kim))

Meštani opštine Gračanica su se nekoliko dana okupljali  ispred Policijske stanice kako bi izrazili svoje nezadovoljstvo radom policijskih službenika u slučaju Luke Dimitrijevića koga su pretukli Albanci dok se vraćao kući u društvu devojke i sestre.

Danas protesnog skupa nije bilo, jer je roditelj Luke, Dejan Dimitrijević novčano kažnjen zbog nepoštovanja anti-kovid mera, kazao je za RTV Kim predsednik Omladinskog saveta Gračanice i drug Luke Dimitrijevića Dušan Borisavljević.

„Spontano okupljanje građana je prekunto zbog informacije koju smo dobili da je roditelju Luke, Dejanu Dimitrijeviću izrečena kazna za kršenje mera. Danas smo otkazali okupljanje, mi svakako i apleujemo na sve, da svako treba da ima svoj stav, i da mere u vezi pandemije koronavirusa ne treba da se krše“.

Dušan napominje da civilni sektor zaseda svakog dana od kada se dogodio napad na srpskog mladića.

„Nadamo se da ćemo za pra dana izaći sa nekim rešenjem ili predlogom kako poboljšati bezbednosno stanje u opštini Gračanica. Videćemo da sa meštanim i predstavnicima civilnog sektora predložimo zahtev policijskoj stanici i Opštini Gračanica, zahtev za smenu komandira i celog rukovodstva policijske stanice“, rekao je Borisavljević i dodao da:

„Stavovi meštana sa kojima smo pričali je veoma jasan, opšte nezadovoljstvo radom policijskih službenika Gračanice. Jer pored ovog slučaja, veliki broj slučajeva krađe, razbojništva nisu rešeni, i sve to stvara pritisak da narod ode sa Kosova“, istako je Borisavljević.

Podsetimo, tokom jučerašnjeg dana omladinci protesta postavili su table sa natpisima u znak negodovanja, ali su one ubrzo i ukoljnene od strane policijskih službenika.Ostale vesti

Janjić i Sunjog razgovarali o problemima manastira Visoki Dečani
Iguman manastira Visoki Dečani otac Sava Janjić razgovarao je danas sa šefom Kancelarije EU na Kosovu Tomašom Sunjogom o trenutnoj situaciji na Kosovu i problemima sa kojima se suočava manastir Visoki Dečani.
  • 11.05.2021
Akcija dobrovoljnog davalaštva krvi u Kosovskoj Mitrovici
U toku je akcija dobrovoljnog davalaštva krvi u KIliničko-bolničkom centru u organizaciji Crvenog krsta iz Kosovske Mitrovice.
  • 11.05.2021
Fondacija Puls poklonila električni skuter Mihajlu iz Pasjana
Fondacija Puls poklonila je električni skuter šesnaestogodišnjem Mihajlu Cvetkoviću iz Pasjana koji je oboleo od Dišenove mišićne distrofije, poremećaja uzrokovanog mutacijom gena, koji, uglavnom kod dečaka izaziva ubrzano propadanje mišića. 
  • 10.05.2021
Mali: Od srede isplata 30 evra prijavljenim punoletnim građanima

„Za dva dana krenućemo sa isplatom prvih 30 evra za sve punoletne građane koji su se već prijavili. Već u sredu očekujem da ćemo isplatiti najmanje 630.000 građana Srbije. Potom ćemo, u narednih nekoliko dana, isplatiti sve one koji se budu prijavili“, najavio je ministar finansija Srbije, Siniša Mali, dodajući da prijava građana za 30+30 evra pomoći traje do 15. maja.

  • 10.05.2021
“Heroji u doba koronavirusa”: Zajednički rad svih zajednica za bolju budućnost
Aktivnosti mladih iz različitih etničkih zajednica koje podstiču zajedničko kreiranje i stvaranje u velikoj meri doprinose zajedničkom radu za bolju budućnost svih zajednica na Kosovu, rekli su u emisiji „Heroji u doba koronavirusa“ Fiona Šehu iz „jCoders“ akademije i Aljbinot Saljihu iz Alpinističkog kluba Priština. Ove dve organizacije već nekoliko godina okupljaju mlade ljude  iz svih zajednica na Kosovu koji se kroz tehnologiju i sport upoznaju i zbližavaju.
  • 10.05.2021
Odgovor generalnog sekretara UNS-a: Pravda za Živojina
Slažem se sa Ljiljanom Smajlović koja u nepotpisanom tekstu pod naslovom „Kad potpredsednik i generalni sekretar UNS-a optužuju predsednika UNS-a da im ugrožava bezbednost“, kaže da je "dobro što u UNS-u postoje različita mišljenja i što se za rukovodeća mesta kandidovalo dvostruko više kandidata nego što se bira na izbornoj skupštini 29. maja“. Verujem da sam negovanju kulture dijaloga i brojnosti članstva najveće novinarske organizacije na Balkanu i sam doprineo.
  • 09.05.2021