Vesti
Društvo

Danas bez protesta u Gračanici. Borisavljević: Naći rešenje za bezbednosnu situaciju

U Gračanici danas nije bilo protesta zbog prebijenja Luke Dimitrijevića. Razlog za to je, kako je rekao jedan od učesnika Dušan Borisavljević, to što je Lukin otac Dejan Dimitrijević kaženjen zbog okupljanja građanja tokom pandemije ispred Policijske stanice.

Danas bez protesta u Gračanici. Borisavljević: Naći rešenje za bezbednosnu situaciju
Dušan Borisavljević (Foto Kim))

Meštani opštine Gračanica su se nekoliko dana okupljali  ispred Policijske stanice kako bi izrazili svoje nezadovoljstvo radom policijskih službenika u slučaju Luke Dimitrijevića koga su pretukli Albanci dok se vraćao kući u društvu devojke i sestre.

Danas protesnog skupa nije bilo, jer je roditelj Luke, Dejan Dimitrijević novčano kažnjen zbog nepoštovanja anti-kovid mera, kazao je za RTV Kim predsednik Omladinskog saveta Gračanice i drug Luke Dimitrijevića Dušan Borisavljević.

„Spontano okupljanje građana je prekunto zbog informacije koju smo dobili da je roditelju Luke, Dejanu Dimitrijeviću izrečena kazna za kršenje mera. Danas smo otkazali okupljanje, mi svakako i apleujemo na sve, da svako treba da ima svoj stav, i da mere u vezi pandemije koronavirusa ne treba da se krše“.

Dušan napominje da civilni sektor zaseda svakog dana od kada se dogodio napad na srpskog mladića.

„Nadamo se da ćemo za pra dana izaći sa nekim rešenjem ili predlogom kako poboljšati bezbednosno stanje u opštini Gračanica. Videćemo da sa meštanim i predstavnicima civilnog sektora predložimo zahtev policijskoj stanici i Opštini Gračanica, zahtev za smenu komandira i celog rukovodstva policijske stanice“, rekao je Borisavljević i dodao da:

„Stavovi meštana sa kojima smo pričali je veoma jasan, opšte nezadovoljstvo radom policijskih službenika Gračanice. Jer pored ovog slučaja, veliki broj slučajeva krađe, razbojništva nisu rešeni, i sve to stvara pritisak da narod ode sa Kosova“, istako je Borisavljević.

Podsetimo, tokom jučerašnjeg dana omladinci protesta postavili su table sa natpisima u znak negodovanja, ali su one ubrzo i ukoljnene od strane policijskih službenika.Ostale vesti

OG: Dezinfikovane školske i predškolske ustanove

Opština Gračanica izvršila je danas dezinfekciju školskih ustanova u kojima se juče odvijao izborni proces.

  • 18.10.2021
Škole u kojima se glasa sutra neće raditi

Škole u srpskim sredinama na centralnom Kosovu u kojima se obavlja glasanje na kosovskim lokalnim izborima, sutra neće raditi.

  • 17.10.2021
Organizatori festivala
Festival "Mirdita, dobar dan" pružio je snažnu solidarnu podršku novinaru Nove.rs Peru Jovoviću, koji je poslednjih dana meta napada i pretnji zbog izveštavanja sa festivala iz Prištine, rekli su organizatori.
  • 16.10.2021
Deca sa Kosova u poseti Banja Luci
U prostorijama Gradske uprave u Banja Luci upriličen je prijem za decu sa Кosova i predstavnike humanitarne organizacije "Majka devet Jugovića" i Srbskog sobranja "Baštionik".
  • 16.10.2021
Problem sa strujom u Lepini i Radevu, KEDS ne reaguje
Više do 20 domaćinstava u Lepini treći dan ima problem u snabdevanju električnom energijom, a njihovu nevolju sa slabom strujom od jutros dele i meštani Radeva.
  • 16.10.2021
“Slepi mogu sve”

Slepi i slabovidi širom sveta obeležavaju 15. oktobar kao “Dan belog štapa” sa ciljem da javnosti približe činjenicu da oni, poput svih ostalih, mogu da žive i rade samostalno i da doprinose zajednici. Savez slepih Srbije i Međuopštinska organizacija Priština (sa privremenim sedištem u Gračanici), pored zaštite prava slepih i slabovidih ljudi, rade i na njihovom ekonomskom osnaživanju.

  • 15.10.2021