Vesti
Društvo

Dalibor Jevtić čestitao Božić

Vernicima koji Božić slave po julijanskom kalendaru, praznik je čestitao ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić.
Dalibor Jevtić čestitao Božić
Foto SLS

Jevtić je Božić čestitao i episkopu raško-prizrenskom Teodosiju.

Vaše preosveštensto, poštovani građani pravoslavne veroispovesti,

Srdačno Vam čestitam praznik Hristovog rođenja, sa željom da najradosniji hrišćanski praznik Božić proslavite u Božjem miru i dobrom zdravlju, uz veru u hrišćanske vrednosti.

Želim da nam božićni praznici donesu radost i snagu da istrajemo u veri, ljubavi, toleranciji i međusobnom razumevanju.

Sa željom da nas radost Hristovog rođenja ohrabri da istrajemo na Hristovom putu pobede ljubavi nad mržnjom i dobra nad zlom, posebno u ovom našem vremenu prepunom izazova, pozdravljam Vas najradosnijim hrišćanskim pozdravom: Hristos se rodi!Ostale vesti

Studija o podeljenim narativima u Srbiji i na Kosovu
Mediji u Srbiji i na Kosovu doprinose jačanju osećanja različitosti među etničkim zajednicama. Ovo je glavni zaključak studije objavljene u junu 2020. godine koju je inicirala NVO Peaceful Change initiative (PCi) kao deo projekta ALVED, a kreirala i realizovala, u skladu sa najboljim istraživačkim praksama, organizacija IPSOS – Strategic Marketing.
  • 22.10.2020
Novinari traže od kosovske vlade da imenuje portparola
Udruženje novinara Kosova (AGK) je na svom Fejsbuk profilu izrazilo je veliku zabrinutost zbog nedostatka portparola u kosovskoj vladi i traži od Hotija da ga što pre imenuje, kako bi se olakšala komunikacija između vlade i medija.
  • 21.10.2020
Kosnet: Napadi na novinare su napadi na demokratske vrednosti

Ambasador SAD na Kosovu Filip Kosnet poručio je da su napadi na novinare napadi na zajedničke demokratske vrednosti.

  • 20.10.2020
Anđelka Ćup dobitnica nagrade za izveštavanje o siromaštvu
Glavna i odgovorna urednica portala Gračanica Online, Anđelka Ćup, nagrađena je za reportažu o životu u Romskoj mahali u opštini Južna Mitrovica u vreme koronavirusa.
  • 20.10.2020
GIC i PEN započeli izradu aparata za merenje kvaliteta vazduha

Inovacioni centar Gračanica (GIC) uz pomoć NVO "PEN" (Mraža za vršnjačku edukaciju) iz Prištine, započeo je izradu aparata za merenje kvaliteta vazduha. Uređaj je u fazi testiranja i prevashodno je namenjen zatvorenim prostorijama, poput učionica, kuća ili kancelarija, kazao je za RTV Kim Đorđe Marković.

  • 20.10.2020
Laplje Selo: Pčelari pokrenuli mašinu za pravljenje voštanih ploča
Pčelari sa teritorije opštine Gračanica su do sada po satne osnove, uvek sa manjim ili većim procentom parafina, išli u Prištinu ili centralnu Srbiju. Mašina koju je donirala švajcarska organizacija “Helvetas” instalirana je na Poljoprivrednom fakultetu u Lapljem Selu, pa je proizvodnja kvalitetnih voštanih ploča konačno lokalizovana “na dobrobit svih”, a parafin se "nalazi na izlazu iz košnica".
  • 19.10.2020