Vesti
Društvo

Dalibor Jevtić čestitao Božić

Vernicima koji Božić slave po julijanskom kalendaru, praznik je čestitao ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić.
Dalibor Jevtić čestitao Božić
Foto SLS

Jevtić je Božić čestitao i episkopu raško-prizrenskom Teodosiju.

Vaše preosveštensto, poštovani građani pravoslavne veroispovesti,

Srdačno Vam čestitam praznik Hristovog rođenja, sa željom da najradosniji hrišćanski praznik Božić proslavite u Božjem miru i dobrom zdravlju, uz veru u hrišćanske vrednosti.

Želim da nam božićni praznici donesu radost i snagu da istrajemo u veri, ljubavi, toleranciji i međusobnom razumevanju.

Sa željom da nas radost Hristovog rođenja ohrabri da istrajemo na Hristovom putu pobede ljubavi nad mržnjom i dobra nad zlom, posebno u ovom našem vremenu prepunom izazova, pozdravljam Vas najradosnijim hrišćanskim pozdravom: Hristos se rodi!Ostale vesti

“Ponižavajuća poruka nove Vlade”

Nova vlada Kosova koja se danas sastala po prvi put, poslala je “ponižavajuću i degradirajuću poruku srpskoj zajednici”, time što za srpske ministre i novinare, nije obezbedila prevod, kaže Anđelka Ćup.

  • 04.06.2020
Dvadesetak kamiona ušlo na Kosovo sa

Više od 20 kamiona sa srpkom robom ušlo je na Kosovo i Metohiju sa dokumentacijom na kojoj je označena kosovska državnost, preneo je RTS-u Adriatik Staviljeci, portparol carinske službe u Prištini.

  • 04.06.2020
Zahvalnica za doprinos u borbi protiv Kovida 19
Ministarstvo za inovacije i tehnološki razvoj Republike Srbije dodelio je nevladinoj organizaciji "Mlada aktivna Gračanica" zahvalnicu za doprinos u inicijativi "Budi i ti heroj" koju je pokrenulo u cilju sprečavanja širenja i suzbijanja zarazne bolesti Кovid-19.
  • 03.06.2020
Direktorima škola zabranjeno da daju izjave za medije?
Škole na centralnom Kosovu koje rade po obrazovnom sistemu Ministarstva prosvete Republike Srbije počele su da rade ali ne u punom kapacitetu, kao pre pandemije koronavirusa. U toku su pripreme za maturske ispite.
  • 03.06.2020
Više albanskih i srpskih nevladinih organizacija pozivaju na zaustavljanje javnog linča aktiviste za ljudska prava Škeljzena Gašija koji je nedavno zatražio odgovornost bivših pripadnika OVK i pravdu za nealbanske žrtve.
  • 03.06.2020
Aktiv: Omogućiti informacije na srpskom jeziku

Nevladina organizacija Aktiv traži od Ministarstva unutrašnjih poslova i Policije Kosova da bez odlaganja obezbedi zvaničan prevod obaveštenja na srpski jezik, kako bi se otklonile sve nedoumice u vezi sa ulaskom građana na Kosovo.

  • 03.06.2020