Vesti
Društvo

Crveni krst K.Mitrovica obeležava Svetski dan borbe protiv trgovine ljudima

Pod sloganom „Jedan, dva, tri, čuvaj se ti“ Crveni krst Kosovska Mitrovica danas obeležava Svetski dan borbe protiv trgovine ljudima i ukazuje na važnost podizanja svesti o ovom globalnom problemu.
Crveni krst K.Mitrovica obeležava Svetski dan borbe protiv trgovine ljudima
Ilustracija (Foto Kossev)

Prema podacima Centra za zaštitu žrtava trgovine ljudima u Srbiji, u godini pre pandemije koronavirusa, formalno je identifikovano 39 žrtava, a od toga je čak 24 maloletnih lica bilo žrtva trgovine ljudima, poručuje CK.

Navodeći zvanične podatke, ova organizacija ukazuje da je o problemu trgovine ljudima neophodno što više razgovarati, kako sa mlađom, tako i sa starijom populacijom.

„Crveni krst Kosovska Mitrovica će nastaviti sa kontinuiranim podizanjem svesti o ovom globalnom problemu mlađoj i starijoj populaciji“, navodi CK.

Svetski dan borbe protiv trgovine ljudima obeležava se 30. jula. Ovaj dan ustanovljen je Rezolucijom Generalne skupštine Ujedinjenih nacija u novembru 2013.

Prema podacima UN oko 600.000 žena, dece i muškaraca svake godine se nađe u lancu trgovine ljudima.Ostale vesti

Školama na severu Kosova donacija od tri miliona dinara
Školama na severu Kosova danas je uručena donacija u vrednosti od oko tri miliona dinara, a koju je obezbedila Fondacija za decu i mlade "Gnezdo" Grada Beograda.
  • 20.05.2022
Jevtić sa Devenportom o rešavanju problema u opštini Štrpce
Šef misije OEBS-a na Кosovu, ambasador  Majkl Devenport posetio je danas opštinu Štrpce i tom prilikom se sastao sa predsednikom opštine Daliborom Jevtićem. 
  • 20.05.2022
Eparhija raško-prizrenska traži efikasnu vladavinu prava za SPC

Eparhija raško-prizrenska izražava duboku zabrinutost zbog nepoštovanja odluke Ustavnog suda u Prištini koji je 20. maja 2016. godine pravosnažno i konačno potvrdio vlasništvo manastira Visoki Dečani na prostoru od 24 hektara zemlje koja okružuje manastir.

  • 20.05.2022
Festival ’’Mirdita, Dobar dan’’ od 25. maja u Beogradu
Ovogodišnje, deveto izdanje festivala “Mirëdita, Dobar dan!” biće otvoreno u sredu, 25. maja u 18:00 časova izložbom “Sve naše suze”, a festivalski program trajaće do 28. maja na nekoliko lokacija u Beogradu, saopštili su danas organizatori.
  • 20.05.2022
Četvrt veka Katedre za psihologiju Filozofskog fakulteta PU

Katedra za psihologiju Filozofskog fakulteta Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, obeležila je danas prigodnim programom 25 godina postojanja.

  • 19.05.2022
Predstavljena Platforma za izgradnju poverenja na Kosovu

Platforma za izgradnju poverenja na Kosovu koja je nastala u saradnji NVO Nova duštvena inicijativa, Open Data Kosovo i Alternativa predstavljena je sinoć u hotelu Emerald u Čaglavici.

  • 19.05.2022