Crno slovo "E" na Novorođenčetu

Spomenik "Novorođenče" (Newborn) u Prištini je povodom sedme godišnjice od proglašenja nezavisnosti Kosova dobio novi izgled, sa crnim slovom "E".

Podeli ovaj članak sa:
 • "Novorođenče" (Foto Koha.net)

Ovoga puta spomenik su farbali građani Prištine po svojoj volji, što je bila ideja autora, poslanika Samoopredeljenja, Fisnika Ismailjija.

Međutim, slovo "E" na spomeniku obojeno je crnom bojom. Kako je na Fejsbuku objasnio Ismailj, crno "E" predstavlja egzodus građana, Evropu, ekonomiju, Euleks...

Newborn ili Novorođenče za Albance na Kosovu predstavlja simbol nezavisnosti.

Spomenik je do sada više puta menjao izgled. Do nedavno su na njemu bili simboli vojnih uniformi, što je, kako je objašnjeno, simbolizovalo 15. godišnjicu osobođenja Kosova.

Ostale vesti

 • Bez kvalitetnog semena nema dobrog roda

  Bez kvalitetnog semena nema dobrog roda

  Porodica Jovanović iz Ugljara počela je 2000. godine da proizvodi povrće u zaštićenom prostoru. Najpre su za svoje potrebe proizvodili rasad, ali se potom potražnja proširila. Ista sudbina zadesila je i njihove plastenike. Jovanovići su bili pioniri u ovom poslu u svom okruženju.

 • Štapovi i kostimi za male balerine

  Štapovi i kostimi za male balerine

  Školu baleta, koja u Gračanici postoji već dve godine, pohađa oko 70 devojčica sa centralnog Kosova. Juče je male balerine posetio predsednik opštine Gračanica Srđan Popović koji im je uručio baletske štapove i kostime.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane