„Cilj odlaska na sajam promocija i razvoj turizma“

Turistička organizacija Gračanice će i ove godine biti učesnik Sajma turizma u Beogradu. Direktor TO u Gračanici Boban Petrović kaže da će ove godine biti oko petnaestak učesnika, kao i da je cilj odlaska na sajam promocija i razvoj turizma.

Podeli ovaj članak sa:
  • Boban Petrović (Foto Kim)

Ovo je šesti put kako Turistička organizacija učestvuje na Sajam turizma u Begradu. Direktor TO u Gračanici Boban Petrović kaže da je cilj odlaska na sajam promocija i razvoj turizma.

„Poseta bilo kom sajmu doprinosi povećanju broja turista, zato što se na taj način turisti informišu o celokupnoj ponudi, ne samo za našu opštinu već i za sve ostale opštine, bukvalno za ceo svet, jer se tamo predstavljalju sve, ne samo turističke organizacije već i turističke agencije koje direktno rade sa tursitima. Naš cilj je promocija i razvoj turizma, a ovo je jedan vid promocije koji je najbitniji za povećanje broja turista, takođe je bitno da ta ponuda bude što interaktivnija, to je ono na čemu mi svake godine radimo“, kazao je Petrović.

Pored standardnog, TOG je ove godine uvela i neke novitete.

„Naša organizacija će se predstaviti na štandu kancelarija za KiM. Ove godine uz program koji organizujemo imamo i frulaša, odnosno gajdaša Nikolu Mitića iz Šilova, kao i viteške borbe koje će biti u pratnji te muzike. Predstavićemo proizvode iz Gračanice, sok i slatko od godžiberija, našeg učesnika Duška Gudzića iz Dobrotina koji sve to proizvodi, kao i `Nukleus` udruženje pčelara koji će predstaviti proizvode od meda, i mnoge druge“ , kazao je Petrović.

Petrović ističe da se njihov štand od drugih razlikuje po viteškim borbama koje će prezentovati Udruženje za očuvanje srednjovekovnih veština i zanata „Red zmaja“, ali i po manastiru Gračanica po kome je ova opština specifična.

Jedan od učesnika koji će ove godine predstaviti svoje proizvode na sajmu turizma u Beogradu je i Siniša Đorđević iz udruženja pčelara „Nukleus“. Đorđević kaže da je ovo jedinstvena prilika da se predstave celoj zemlji, a i regionu.

„ Kao udruženje pčelara `Nukleus` prihvatili smo poziv TOG da prisustvujemo ovom sajmu. Predstavićemo pčelinje proizvode kao što su med, propolis kapi i medovaču, a naravno i sve što mi proizvodimo. Ovo je još jedna prilika da se na adekvatan način predstavimo čitavoj državi, verovatno će tu biti i neke druge delegacije iz drugih država u regiona“, ističe Đorđević.

Siniša Đorđević kaže de se pčelarstvom bavi četiri godine i da je relativno nov u tom poslu.

“Nisu to bile neke impozantne količine meda, jer je nažalost paša jako loša ovde na teritoriji centralnog Kosova, ali eto, trudimo se da pčelarimo, da dobijemo zdrave proizvode. Nije problem naći kupca, nema dovoljne količine meda, inače je tržište dosta dobro”, kazao je Đorđević.

Sajam turizma je jedna od najuspešnijih manifestacija u zemlji i regionu. Samo turizam sa toliko šarma spaja biznis i zadovoljstvo, samo putovanja imaju neodoljivu privlačnost za sve ljude na planeti.

Ovo je 41. po redu Sajam turizma koji će se u Beogradu održati od 21. do 24. februara.

 

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane