Vesti
Društvo

Četiri opštine na severu Kosova od večeras u karantinu

Zbog pogoršane epidemiološke situacije i povećanog broja slučajeva infekcije virusom korona, Krizni štabovi četiri opštine na severu Kosova doneli su odluku o zabrani kretanja i stavljanju u karantin ove opštine. Odluka stupa na snagu večeras.
Četiri opštine na severu Kosova od večeras u karantinu
Sastanak Kriznih štabova četiri opština na severu (Foto RKP)

Zabrana kretanja narednih sedam dana trajaće od 21 sat do 5 ujutro, saopštio je večeras na konferenciji za medije ministar administracije lokalne samouprave u kosovskoj vladi i predsednik Srpske liste Goran Rakić.

“Od danas, u narednih nedelju dana od 21 uveče do 5 časova ujutru zabranjuje se kretanje svih osoba, osim onih lica koja su odgovorna za borbu protiv pandemije i održavanja javnog reda i mira", odluka je Kriznih štabova opština sa severa Kosova, a na osnovu preporuka struke.

Takođe, u navedenom periodu zabranjuje se ulazak i izlazak sa teritorija četiri opštine na severu, osim za lica sa posebnim dozvolama.

Ujedno je najavljeno da će javne ustanove na severu Kosova broj radnika svesti na minimum.

Građani su pozvani na odgovorno ponašanje, nošenje zaštitnih maski, poštovanje fizičke distance i održavanje lične higijene.Ostale vesti

Osojane: Život bez struje u ulici Tesle i Pupina
Povratnička porodica Slavoljuba Đurića iz Osojana kod Istoka već sedam dana je bez električne energije.
  • 09.08.2020
Obeležena godišnjica povratka Srba u Osojansku dolinu
Prazničnom Liturgijom u hramu Sabora Svetog arhangela Gavrila, pomenom stradalima, sečenjem slavskog kolača i izložbom slika „Vidovdan 2020“ obeležen je dan povratka u Osojansku dolinu. 
  • 09.08.2020
Heroji u doba koronavirusa: Solidarnost tokom pandemije
U trećoj emisiji “Heroji u doba koronavirusa” gostovali su Miroslav Stolić - vlasnik privatnog preduzeća "Škurt" i Aleksandar Blagić, jedan od osnivača  Inovacioniog centara Gračanica. Oni su kazali da je pandemija koronavirusa osim straha i panike, donela i posebnu vrstu solidarnosti među ljudima.
  • 08.08.2020
Pokrenuta prva srpska online prodavnica na Kosovu
"Kupuj sa Kosmeta" je prva srpska internet prodavnica pokrenuta na Kosovu.
  • 07.08.2020
Kiša ne prestaje. Da li preti opasnost od poplava?
Dugotrajna i jaka kiša treći dan pada na teritoriji Kosova. “Situacija na Kosovu trenutno nije povoljna“, izjavio je za RTV Kim profesor meteorologije Sulj Tahir Suljaj.
  • 06.08.2020
Danas se obeležava Dan rudara
Dan rudara obeležava se u znak sećanja na 6. avgust 1903. kada su se rudari Senjskog rudnika štrajkom izborili za povratak na posao trojice otpuštenih kolega. U rudarskom sektoru u Srbiji radi oko 29.000 ljudi, a ovaj sektor čini jednu od okosnica srpske ekonomije. U RHMK "Trepča“ u Leposaviću i Zvečanu, sada je radno angažovano oko 1.200 radnika, a broj zaposlenih je oko 2.400.
  • 06.08.2020