Vesti
Društvo

Četiri opštine na severu Kosova od večeras u karantinu

Zbog pogoršane epidemiološke situacije i povećanog broja slučajeva infekcije virusom korona, Krizni štabovi četiri opštine na severu Kosova doneli su odluku o zabrani kretanja i stavljanju u karantin ove opštine. Odluka stupa na snagu večeras.
Četiri opštine na severu Kosova od večeras u karantinu
Sastanak Kriznih štabova četiri opština na severu (Foto RKP)

Zabrana kretanja narednih sedam dana trajaće od 21 sat do 5 ujutro, saopštio je večeras na konferenciji za medije ministar administracije lokalne samouprave u kosovskoj vladi i predsednik Srpske liste Goran Rakić.

“Od danas, u narednih nedelju dana od 21 uveče do 5 časova ujutru zabranjuje se kretanje svih osoba, osim onih lica koja su odgovorna za borbu protiv pandemije i održavanja javnog reda i mira", odluka je Kriznih štabova opština sa severa Kosova, a na osnovu preporuka struke.

Takođe, u navedenom periodu zabranjuje se ulazak i izlazak sa teritorija četiri opštine na severu, osim za lica sa posebnim dozvolama.

Ujedno je najavljeno da će javne ustanove na severu Kosova broj radnika svesti na minimum.

Građani su pozvani na odgovorno ponašanje, nošenje zaštitnih maski, poštovanje fizičke distance i održavanje lične higijene.Ostale vesti

Usvojen zahtev vezan za električnu energiju na Severu Kosova
Podrškom 61 poslanika u kosovskom parlamentu danas su usvojene preporuke skupštinskog odbora povodom zahteva da KOSTT obezbedi sredstva za pokrivanje troškova za električnu energiju na Severu Kosova.
  • 06.05.2021
USAID donira Kosovu 1,6 miliona dolara
Predsednica Kosova Vjosa Osmani je sa direktorkom USAID-a Lisom Magno i ambasadorom Sjedinjenih Država Filipom Kosnetom potpisala ugovor o grantu na osnovu kojeg će Kosovu biti donirano 1,6 miliona dolara.
  • 06.05.2021
Lokalizovan požar na divljoj deponiji
Požar na divljoj deponiji koja se nalazi između Ugljara i Preoca je lokalizovan, potvrdio je za RTV Kim direktor JKP „Ekologija“ Dejan Dimitrijević. 
  • 06.05.2021
Gori divlja deponija između Ugljara i Preoca
Između Ugljara i Preoca trenutno gori divlja deponija. Vatra se širi prema dalekovodu za struju.
  • 06.05.2021
Rama: Za letovanje u Albaniji nije potrebna potvrda o vakcinaciji

Premijer Albanije Edi Rama rekao je da Albanija neće nametati nikakve uslove ili prepreke onima koji ove godine žele da dođu na letovanje u tu zemlju, prenosi Ljajmi.

  • 05.05.2021
Vatrogasci: Humana profesija i rad u nehumanim uslovima

Danas se obeležava Međunarodni dan vatrogasaca kao podsetnik na dan kada je u požaru 1998. godine nastradalo pet australijskih vatrogasaca. Od izmeštanja iz Prištine nakon rata, u Lapljem Selu funkcioniše Vatrogasna služba. Loši uslovi rada, nedostatak opreme, kadrova i neregulisan status problemi su ovdašnjih vatrogasaca.

  • 04.05.2021