Vesti
Društvo

Čestitke povodom Bajrama

Islamska zajednica na Kosovu sutra slavi Bajram. Muslimanskim vernicima praznik su čestitatli politički zvaničnici.
Čestitke povodom Bajrama
Molitva u džamiji (Foto Kim)

Predsednica Kosova Atifete Jahjaga je, povodom Bajrama, uputila čestitke predsedniku Islamske zajednice Kosova Naimu Trnavi  i svim muslimanskim vernicima sa željom da ovaj dan provedu u miru, solidarnosti i međusobnom razumevanju.

„Dan Velikog Bajrama prenosi poruku za žrtvovanje, velikodušnost, ljubav i solidarnost sa svim ljudima kojima treba pomoć. Želim da u svakoj porodici bude zdravlja, bogatstvo, blagostanje, sloga i radost“, istakla je Jahjaga.

Ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić čestitajući Bajram istakao je da treba ojačati međusobno poverenje.

“Ovo je jedan veliki praznik koji čini da naša mišljenja i želje uvek budu pozitivna i da činimo samo dobro, prenosujući u sebi želju i poštovanje za sve ljude”, rekao je ministar Jevtić.

U čestitki direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića navodi se da nastupajući praznični dani treba da podsete na „vrednosti Islama, vrednosti pravde, humanosti, mira, milosrđa i ljubavi prema bližnjima“.

Đurić je poželeo da Ramazanski Bajram „doprinese širenju uzajamnog uvažavanja, tolerancije i dobrote“.

Povodom praznika Bajrama institucije i trgovinski objekti na Kosovu sutra neće raditi.Ostale vesti

Nad Gazivodama „Trampov most“
Natpis „Most Tramp (Trump Bridge)“ osvanuo je danas u ranim popodnevnim časovima na Brnjačkom mostu, nad jezerom Gazivode, a uz njega i transparent na engleskom da se kosovski Srbi zahvaljuju američkom predsedniku da im je „doneo mir“. Iz lokalne samouprave opštine Zubin Potok, još uvek nemaju saznanja o ovome.
  • 24.09.2020
Vladika Teodosije: Život nije lak, ali ne prodajte imovinu
Vladika Teodosije pozvao je vernike Eparhije raško-prizrenske da ostanu na svojim ognjištima i da ne prodaju imovinu koju su njihovi preci sticali i sačuvali.
  • 23.09.2020
Šarčević: Od početka školske godine zaraženo oko 60 đaka
Ministar prosvete Srbije Mladen Šarčević izjavio je danas da je od početka nove školske godine u Srbiji, koronavirusom inficirano oko 60 učenika što je, kako je ocenio, „nizak rezultat” kad se ima u vidu da je ukupno 850.000 učenika.
  • 23.09.2020
Obustavljeno rušenje škole u Drajčićima
Radovi su obustavljeni i škola neće biti srušena, objavio je ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić na svom Tviter nalogu.
  • 23.09.2020
Promocija proizvoda srpskih proizvođača u Prištini
NVO Aktiv poslednjih dana vrši promociju proizvoda tridesetak registrovanih srpskih proizvođača sa Kosova po ugostiteljskim objektima u Prištini. Ideja je da se približe zajednice i stvori poslovna veza između Srba i Albanaca koji ovde žive, kažu iz organizacije.
  • 22.09.2020
Gračanica: Svečana akademija povodom Dana opštine

„Gračanica ima počasno mesto na mapi Srbije i mi moramo opravdati časno ime koje su za nas izvojevali naši preci“, poručio je predsednik ove lokalne samouprave Srđan Popović na Svečanoj akademiji povodom Dana opštine.

  • 21.09.2020