Vesti
Društvo

Ceo Zapadni Balkan ima manji BDP od Istanbula

Bruto domaći proizvod (BDP) Istanbula veći je od onog u Albaniji, Bugarskoj, Bosni i Hercegovini, Kosovu, Makedoniji, Srbiji, Hrvatskoj i Crnoj Gori zajedno, objavio je na Tviteru Soner Čagaptaj, direktor turskog istraživačkog programa Instituta za politiku Bliskog istoka u Vašingtonu.
Ceo Zapadni Balkan ima manji BDP od Istanbula
Ilustracija (Foto pixabay.com)

Najveći turski grad ima BDP od 256 milijardi dolara, a balkanska osmorka zajedno ima 253 milijarde dolara, prenosi portal bif.rs.

Prema Svetskoj banci, BDP Turske je 2019. bio 740 milijardi dolara, a bruto domaći proizvod Srbije u 2019. godini je iznosio ukupno 45,9 milijardi evra.

Istanbul ima 15,5 miliona stanovnika, a navedenih osam zemalja zajedno 28,6 miliona.Ostale vesti

Manje turista u Gračanici
Gračanicu je tokom ove godine, prema procenama iz lokalne turističke organizacije, posetilo samo oko 20 odsto od broja turista koji su to učinili u 2019. godini.
  • 03.07.2020
Nova isporuka pomoći EU Kosovu

Šefica Kancelarije i specijalna predstavnica EU na Kosovu, Natalija Apostolova, isporučiće danas 6.000 kompleta testova za Kovid-19, 90 bolničkih kreveta, preko 67.000 respiratornih maski i drugu medicinsku opremu kosovskom Ministarstvu zdravlja, kao vid podrške zdravstvenom sistemu u borbi protiv korona virusa.

  • 02.07.2020
Kosovska vlada usvojila nove mere zaštite od širenja koronavirusa
Kosovski ministar zdravlja Armend Zemaj predložio je danas vladi paket novih mera za suzbijanje širenja koronavirusa. Među usvojenim merama, najviše je onih koje se odnose na institucije i biznise.
  • 01.07.2020
Počelo potpisivanje peticija u Novom Badovcu i Sušici
Meštani Novog Badovca i Sušice, nakon protesta prošle subote zbog višednevne nestašice vode, počeli su sa potpisivanjem peticije koju će uručiti Regionalnoj kompaniji za vodosnabdevanje „Priština“. Prikupljeno je 250 potpisa, a potpisivanje se nastavlja i dalje. Stanovnici Novog Badovca potpisuju i posebnu peticiju koju nameravaju da upute Opštini Gračanica.
  • 01.07.2020
Nastava na daljinu i u septembru?
Ministar prosvete Republike Srbije Mladen Šarčević izjavio da bi bilo pošteno da se Ministarstvo pripremi za održavanje nastave na daljinu u septembru.
  • 01.07.2020
Gračanica: “Nije svejedno”, a kafići puni
Uprkos povećanom broju zaraženih u srpskim sredinama na Kosovu poslednjih dana, život na centralnom Kosovu se, na prvi pogled, odvija uobičajenim ritmom. Kafići su puni, a deluje da su na oprezu samo stariji građani.
  • 30.06.2020