Vesti
Društvo

Ceo Zapadni Balkan ima manji BDP od Istanbula

Bruto domaći proizvod (BDP) Istanbula veći je od onog u Albaniji, Bugarskoj, Bosni i Hercegovini, Kosovu, Makedoniji, Srbiji, Hrvatskoj i Crnoj Gori zajedno, objavio je na Tviteru Soner Čagaptaj, direktor turskog istraživačkog programa Instituta za politiku Bliskog istoka u Vašingtonu.
Ceo Zapadni Balkan ima manji BDP od Istanbula
Ilustracija (Foto pixabay.com)

Najveći turski grad ima BDP od 256 milijardi dolara, a balkanska osmorka zajedno ima 253 milijarde dolara, prenosi portal bif.rs.

Prema Svetskoj banci, BDP Turske je 2019. bio 740 milijardi dolara, a bruto domaći proizvod Srbije u 2019. godini je iznosio ukupno 45,9 milijardi evra.

Istanbul ima 15,5 miliona stanovnika, a navedenih osam zemalja zajedno 28,6 miliona.



Ostale vesti

Beograd: Protesti ispred Skupštine, policija bacila suzavac
Nekoliko hiljada ljudi protestuje ispred Skupstine Srbije zbog najavljenih mera radi sprečavanja širenja korona virusa i trodnevnog policijskog časa i uzvikuju „lopovi“ i „izlazite napolje“.
  • 07.07.2020
Četiri opštine na severu Kosova od večeras u karantinu
Zbog pogoršane epidemiološke situacije i povećanog broja slučajeva infekcije virusom korona, Krizni štabovi četiri opštine na severu Kosova doneli su odluku o zabrani kretanja i stavljanju u karantin ove opštine. Odluka stupa na snagu večeras.
  • 07.07.2020
Vučić: U Beogradu za vikend policijski čas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da je situacija u Srbiji, posebno u Beogradu kritična, a za vikend će ponovo biti uveden policijski čas.
  • 07.07.2020
Ljubav u vreme korone nije zabranjena, ali svadbe jesu
Pandemija koronavirusa je i na Kosovu mnoge događaje, pa tako i venčanja, otkazala ili odložila za neko srećnije i bezbednije vreme. Matičari na centralnom Kosovu navode da je broj venčanih u periodu od marta do jula, u odnosu na isti period prošle godine, drastično opao.
  • 07.07.2020
Smenjen generalni direktor KBC Kosova
Upravni odbor Kliničko bolničkog centra Kosova (KBCK) u Prištini smenio je juče sa dužnosti generalnog direktor Basri Sejidua zbog, kako je saopšteno, nezadovoljavajućeg izvršavanja i neispunjavanja radnih obaveza.
  • 07.07.2020
Više scenarija za nastavu od septembra
U pripremi je više scenarija za kombinovanu nastavu koja bi od septembra mogla da počne u osnovnim i srednjim školama u Srbiji, rekao je ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević.
  • 06.07.2020