Vesti
Društvo

Centralno Kosovo: Poštovaćemo nove mere

Stanovnici opštine Gračanica su podeljenog mišljenja povodom odluke kosovskog ministra zdravlja Arbena Vitije da se kretanje građanja ograniči na 90 minuta dnevno. Dok jedni smatraju da će se ovom merom smanjiti širenje koronavirusa, ima i onih koji su po tom pitanju skeptični.
Centralno Kosovo: Poštovaćemo nove mere
Gračanica (Foto arhiva Kim)

Nove mere zabrane kretanja na snagu stupaju od 15. aprila od 06:00 časova. Za osobe mlađe od 16 godina biće dozvoljen izlazak takođe u trajanju od sat i po vremena, ali sa njima mora biti član uže porodice.

Pitali smo žitelje opštine Gračanica da li su upoznati sa novim restrikcijama kretanja.

„Da, svakako. Pridržavaću se novih mera. Svi treba da brinemo o svom zdravlju, ali i o zdravlju svojih roditelja i dece“, kazao je Milan Stojanović iz Gračanice.

„Prethodne mere sam poštovala, ali ove nove koje se uvode, sa njima se ne slažem jer će biti nemoguć izlazak, a i nedovoljno vremena za kupovinu“, istakla je jedna od meštanki Gračanice.

„Smatram da će novim merama da se spreči širenje koronavirusa, sve će proći pa i ovo“, poručio je Predrag Milovanović.

„Jutros sam čuo da se uvode nove mere. Poštovao sam i nastaviću da ih poštujem. Ionako retko kada izlazim, jedino kada idem u nabavku. Ove nove mere, pošto živim na selu, neće puno da utiču na naš život“, kazao je Dragan Stević iz Lapljeg Sela.

„Čula sam da su uveli nove mere, ne znam koliko će da smanje kontakte, ali poštovaćemo ih. Kao i prethodne“, rekla je Momirka Trajković iz Sušice.

„Ne izlazim iz kuće, samo kada treba da kupim lekove ili nešto hrane. Nove mere Vlade Kosova ću poštovati, a da li će imati rezulata ili ne, ostaje da vidimo“, rekao nam je gospodin koji je želeo da ostane anoniman.

Do sada su na Kosovu zabeležena 377 slučaja koronavirusa. Osam osoba preminulo je usled zaraze virusom kovid-19.Ostale vesti

Vernici i dalje u manastiru Banjska, državljani Severne Makedonije otišli kući
Vernici iz Novog Sada, među kojima je i dvoje maloletne dece, i dalje se nalaze u manastiru Banjska. Makedonski državljani koji su bili smešteni u hotelu u ovom selu krenuli su kućama.
  • 25.09.2023
Počela isplata 10.000 dinara pomoći za decu

Isplata jednokratne pomoći države roditeljima dece starosti do 16 godine počinje danas. Za mesec dana, za pomoć od 10.000 dinara prijavljeno je 1.101.232 dece.

  • 25.09.2023
Dan žalosti na Kosovu zbog ubistva policajca
Predsednica Kosova Vjosa Osmani proglasila je ponedeljak danom nacionalne žalosti na Kosovu u znak pošte ubijenom policajcu Afrimu Bunjaku.
  • 25.09.2023
Kosovska policija zabranila šetnju planinara i rekreativaca u Štrpcu

Za danas planirana šetnja planinara i rekreativaca iz Kosovske Mitrovice, Zvečana i Štrpca, posvećena Danu pešačenja, zabranjena je od strane kosovske policije u Štrpcu.

  • 23.09.2023
Javni poziv za dodelu sredstava za efikasnu grejnu opremu
Kosovsko Ministarstvo ekonomije je juče, 22. septembra, raspisalo Javni poziv za subvencije za efikasnu opremu za grejanje domova i stanova.
  • 23.09.2023
Dokumentarni film „Mudrost traume“ u ponedeljak pred gračaničkom publikom
Fondacija „Novak Đoković“ u saradnji sa Domom kulture „Gračanica“ u okviru programa „Podrška, ne perfekcija“, organizuje projekciju dokumentarnog filma „Mudrost traume“ dr Gaboa Matea 25. septembra u velikoj sali Doma kulture „Gračanica“ sa početkom od 20 časova.
  • 22.09.2023