Vesti
Društvo

Cena goriva na severu Kosova 200 i više dinara za litar

Iako je u Srbiji na snazi Uredba koju je donela radna grupa o zamrzavanju cena nafte i naftnih derivata, i neće se menjati do 13. marta, na Kosovu i Metohiji je situacija potpuno drugačija.
Cena goriva na severu Kosova 200 i više dinara za litar
Cene goriva u Kosovskoj Mitrovici (Foto Radio Mitrovica sever)

Večeras su na benzinskim stanicama koje smo proveravali, cene od 19.00 časova veće u proseku za 10 do 15 dinara.

Na NIS-ovoj benzinskoj pumpi u Kosovskoj Mitrovici cena litra dizela, kao i benzina je 202, na pumpama “Sokolica”i “Gradina” u Grabovcu 200, a na benzinskoj pumpi u Zubinom Potoku 215 dinara.

Na benzinskim stanicama kažu da će biti redukovan uvoz derivata iz Makedonije i da je to osnovni razlog povećanja cene koja će, kako se spekuliše u javnosti, tokom iduće nedelje dostići i 2 evra za litar.

S druge strane, u centralnoj Srbiji neće doći do “eksplozije cene goriva”, ako i dođe do poskupljenja, to će biti na ograničenom nivou, izjavio je pomoćnik direktora za strateške analize Privredne komore Srbije (PKS) Bojan Stanić.

Istovremeno je pozvao građane da ne stvaraju nepotrebne zalihe bilo čega, ne samo goriva, jer za tim nema potrebe.Ostale vesti

Laplje Selo u pisanim izvorima
Laplje Selo se prvi put pominje u Gračaničkoj povelji (1314-1316) kojom je kralj Milutin svoj ktitorski hram bogato darivao posedima u okolini Prištine. Samo naselje i celokupni seoski atar su sve do otomanske okupacije bili manastirski posed.
  • 04.06.2023
Peti protest
Peti protest "Srbija protiv nasilja" održava se u Beogradu, tačno mesec dana od kada je 13-godišnjak ubio devet učenika i radnika obezbeđenja u beogradskoj Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar". Građani se nalaze ispred Narodne skupštine, gde je postavljena bina odakle se okupljenima obraćaju govornici. Protest je počeo kompozicijom koju je komponovao ubijeni dečak u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar.
  • 03.06.2023
Lipljan, postavljena nova zastava SPC na zvonari

Trobojka Srpske pravoslavne crkve sa ocilima, kao i patrijaršijska zastava sa grbom, koja se postavlja samo u prazničnim danima, ponovo su od danas popodne postavljene na zvonaru crkve u Lipljanu odakle su zastavu nepoznati počinioci pre četiri dana strgli i odneli.

  • 03.06.2023
Zadušnice: Srbi u manjem broju posetili groblje u južnom delu Mitrovice
Danas su i Duhovske ili letnje zadušnice, koje po kalendaru Srpske pravoslavne crkve uvek padaju u subotu uoči Silaska Svetog duha na apostole.
  • 03.06.2023
Nabujala reka Janjevka, opštinske službe na terenu u Gornjoj i Donjoj Gušterici

Usled obilnih padavina koje su pogodile područje Gornje i Donje Gušterice došlo je do bujanja i na par lokacija i izlivanja reke Janjevke, navode iz Opštine Gračanice.

  • 02.06.2023
Štrpce: Skup podrške Srbima sa severa Kosova
Oko 1.000 meštana opštine Štrpce okupilo se na skupu podrške Srbima na severu Kosova i poručili im da se solidarišu sa njima i njihovim problemima.
  • 02.06.2023