Vesti
Društvo

Cena goriva na severu Kosova 200 i više dinara za litar

Iako je u Srbiji na snazi Uredba koju je donela radna grupa o zamrzavanju cena nafte i naftnih derivata, i neće se menjati do 13. marta, na Kosovu i Metohiji je situacija potpuno drugačija.
Cena goriva na severu Kosova 200 i više dinara za litar
Cene goriva u Kosovskoj Mitrovici (Foto Radio Mitrovica sever)

Večeras su na benzinskim stanicama koje smo proveravali, cene od 19.00 časova veće u proseku za 10 do 15 dinara.

Na NIS-ovoj benzinskoj pumpi u Kosovskoj Mitrovici cena litra dizela, kao i benzina je 202, na pumpama “Sokolica”i “Gradina” u Grabovcu 200, a na benzinskoj pumpi u Zubinom Potoku 215 dinara.

Na benzinskim stanicama kažu da će biti redukovan uvoz derivata iz Makedonije i da je to osnovni razlog povećanja cene koja će, kako se spekuliše u javnosti, tokom iduće nedelje dostići i 2 evra za litar.

S druge strane, u centralnoj Srbiji neće doći do “eksplozije cene goriva”, ako i dođe do poskupljenja, to će biti na ograničenom nivou, izjavio je pomoćnik direktora za strateške analize Privredne komore Srbije (PKS) Bojan Stanić.

Istovremeno je pozvao građane da ne stvaraju nepotrebne zalihe bilo čega, ne samo goriva, jer za tim nema potrebe.Ostale vesti

Zbog odrona stene kod Dudinog krša magistralni put zatvoren za saobraćaj
Na magistralnom putu Mitrovica – Zvečan, tačnije kod Dudinog krša, došlo je do odrona stene i put nije prohodan za saobraćaj od jutros.
  • 14.08.2022
Šta se dešava sa 70 radnih mesta u srpskim zdravstvenim ustanovama na Kosovu?
Osam zdravstvenih ustanova koje na Kosovu rade u srpskom sistemu, raspisale su u martu ove godine konkrus za prijem oko 70 radnika. Međutim, ni posle pet meseci nije objavljeno ko je dobio posao, a jedna ustanova je u međuvremenu poništila konkurs.
  • 12.08.2022
Batuse: Za 15 minuta izgorela polovina petogodišnjeg truda
Požar u voćnjaku porodice Simonović u selu Batusu kraj Kosova Polja je planuo u četvrtak, 11. avgusta, oko 16.00 časova. Polovina voćnjaka je stradala za 15 minuta, a pet godina truda i rada je uloženo da se on podigne.
  • 12.08.2022
Mladi u Srbiji: Protiv sankcija Rusiji, ali za selidbu u Zapadnu Evropu
Dok je većina mladih protiv osude Rusije zbog rata u Ukrajini, samo 11 odsto njih ne želi da se odseli iz zemlje, pokazalo je istraživanje Krovne organizacije mladih Srbije.
  • 12.08.2022
Benzin u Srbiji pojeftinio četiri, a dizel dva dinara
Benzin BMB 95 i evrodizel biće jeftiniji za četiri, odnosno dva dinara po litru do sledećeg petka, 19. avgusta.
  • 12.08.2022
Centar Zvečana bez struje do daljnjeg
Zbog požara koji je sinoć izbio na tzv “plavom” trafou u centru Zvečana, strogi centar ovog naselja još uvek je bez struje.
  • 12.08.2022