Vesti
Društvo

Čekanje u koloni na Merdaru

Duge kolone vozila obeležile su praznične dane na prelazu Merdare. Od jutros automobili čekaju do tri sata da bi sa Kosova prešli u centralnu Srbiju.
Čekanje u koloni na Merdaru
Merdare (Foto arhiva Kim)

Prema podacima Ministarstva unutrašnjih poslova na ostalim administrativnim prelazima nema dužih zadražavanja.

Na Jarinju se i na ulazak i izlazak sa Kosova čeka od 3 do 5 minuta. Slično je i na Brnjaku na severu Kosova.

Na jugu je situacija malo drugačija. Na prelazu Bela Zemlja zadržavanja su nešto duža, pa se čeka do 15 minuta. Na Mutivodama od pola sata do 35 minuta.

Najveće gužve su na Merdaru, ali samo iz pravca Prištine ka Nišu. Čeka se do tri sata, dok se sa suprotne strane čeka po nekoliko minuta.Ostale vesti

Protesti peto veče zaredom
Oko 19 sati počela je protestna šetnja u Novom Sadu, a namera učesnika protesta je da blokiraju policijsku stanicu u Radničkoj ulici, objavila je Agencija Beta. U Beogradu ispred Narodne skupštine i u Pionirskom parku okupilo se nekoliko stotina ljudi, javlja agencija Fonet. Protest se održava i ispred Skupštine grada u Nišu.
  • 11.07.2020
Pomoć Eparhije diseldorfsko-nemačke za ambulantu u Prizrenu
Eparhija diseldorfsko-nemačka u periodu od 7. do 19. aprila sakupila je 23.000 evra, a ta suma je između ostalog iskorišćena za kupovinu medicinske opreme koja će biti data na korišćenje ambulanti u Prizrenu.
  • 11.07.2020
Gračanica: Počela akcija uklanjanja divljih deponija
Odeljenje javnih službi u Opštini Gračanica započelo je akciju čišćenja divljih deponija na teritoriji ove lokalne samouprave.
  • 10.07.2020
Treće veče protesta prošlo bez većih incidenata
Više hiljada građana protestovalo je sinoć, treći dan zaredom, ispred Skupštine Srbije kako bi izrazili nezadovoljstvo aktuelnim režimom. Za raziku od prethodna dva dana, skup je prošao bez većih incidenata i sukoba sa policijom.
  • 10.07.2020
Ko su
“Heroji u doba koronavirusa” naziv je nove emisije u produkciji Medija centra u Čaglavici, koja će se u narednih pet meseci svakog drugog petka emitovati na kanalima TV Mreže i Radio televiziji KIM.
  • 09.07.2020
Mirna okupljanja veterana OVK u više gradova na Kosovu
Stotinak pripadnika bivše OVK okupilo se u podne u Prištini kako bi izrazili neslaganje sa predlogom optužnice protiv Hašima Tačija i Kadrija Veseljija, dvojice vođa te organizacije koje haški sud sumnjiči za ratne zločine na Kosovu.
  • 09.07.2020