Vesti
Društvo

Čekanje u koloni na Merdaru

Duge kolone vozila obeležile su praznične dane na prelazu Merdare. Od jutros automobili čekaju do tri sata da bi sa Kosova prešli u centralnu Srbiju.
Čekanje u koloni na Merdaru
Merdare (Foto arhiva Kim)

Prema podacima Ministarstva unutrašnjih poslova na ostalim administrativnim prelazima nema dužih zadražavanja.

Na Jarinju se i na ulazak i izlazak sa Kosova čeka od 3 do 5 minuta. Slično je i na Brnjaku na severu Kosova.

Na jugu je situacija malo drugačija. Na prelazu Bela Zemlja zadržavanja su nešto duža, pa se čeka do 15 minuta. Na Mutivodama od pola sata do 35 minuta.

Najveće gužve su na Merdaru, ali samo iz pravca Prištine ka Nišu. Čeka se do tri sata, dok se sa suprotne strane čeka po nekoliko minuta.Ostale vesti

Počinje upis u prvi razred i predškolsko obrazovanje
Upis dece u prvi razred i predškolsko obrazovanje za 2020/2021. godinu u školama koje rade na osnovu plana i programa Ministarstva obrazovanja Republike Srbije počinje sutra 1. aprila i trajaće do 31. maja ove godine.
  • 31.03.2020
Šivenje maski, humani gest tokom epidemije
Članica Udruženja poslovnih žena „Avenija“ Nadica Jorgić iz Preoca neumorno šije i poklanja maske od kako je počela epidemija koronavirusa. Iako je to posao koji iziskuje dosta vremena, Jorgićeva je odlučila da na taj način da svoj doprinos i pomogne ljudima da lakše prebrode pandemiju.
  • 31.03.2020
Vatromet i aplauz za medicinske radnike
U znak podrške lekarima i medicinskom osoblju u borbi protiv virusa korona, večeras je u Kosovskoj Mitrovici priređen vatromet.
  • 30.03.2020
Počelo letnje računanje vremena
Letnje računanje vremena počelo je tokom noći pomeranjem časovnika jedan sat unapred – sa dva sata na tri. Time je noć "skraćena", a dan produžen za 60 minuta, posle zimskog računanja vrmena.
  • 29.03.2020
Počinje letnje računanje vremena
Letnje računanje vremena počinje noćas pomeranjem časovnika jedan sat unapred – sa dva sata na tri.
  • 28.03.2020
KM: Fakultet tehničkih nauka otpočeo izradu vizira
U laboratoriji za mehatroniku Fakulteta tehničkih nauka u Kosovskoj Mitrovici otpočela je izrada zaštitnih vizira koji će biti namenjeni medicinskom osoblju. Dekan Fakulteta tehničkih nauka dr Nebojša Arsić istakao je da "Fakultet kao društveno odgovorna institucija uvek stoji na raspolaganju široj zajednici".
  • 28.03.2020