Vesti
Društvo

Čeka se na Merdaru, Beloj zemlji i Vrmnici

Situacija na prelazima je nešto povoljnija nego juče, ali su zadržavanja i dalje dugotrajna na Merdaru, Beloj zemlji i Vrmnici.
Čeka se na Merdaru, Beloj zemlji i Vrmnici
Prelaz Vrmnica (Foto arhiva Kim)

Najduže se čeka na Merdaru, na ulazu do pola sata, a kolona vozila je oko 120 metara. Na izlazu je situacija još nepovoljnija, jer se čeka do sat i po, a kolona vozila je duga oko 300 metara.

Na najfrekventnijem prelazu ka Albaniji, Vrmnici, zadržavanja na ulazu su minimalna, ali se izlazu vozila zadržavaju do 30 minuta. Kolona je duga oko 200 metara.

Na prelazu Bela zemlja se na ulasku čeka do 20, a na izlazu do 50 minuta.

Na svim ostalim prelazima, kako na ulazu, tako i na izlazu, zadržavanje nije duže od deset minuta.Ostale vesti

Školama na severu Kosova donacija od tri miliona dinara
Školama na severu Kosova danas je uručena donacija u vrednosti od oko tri miliona dinara, a koju je obezbedila Fondacija za decu i mlade "Gnezdo" Grada Beograda.
  • 20.05.2022
Jevtić sa Devenportom o rešavanju problema u opštini Štrpce
Šef misije OEBS-a na Кosovu, ambasador  Majkl Devenport posetio je danas opštinu Štrpce i tom prilikom se sastao sa predsednikom opštine Daliborom Jevtićem. 
  • 20.05.2022
Eparhija raško-prizrenska traži efikasnu vladavinu prava za SPC

Eparhija raško-prizrenska izražava duboku zabrinutost zbog nepoštovanja odluke Ustavnog suda u Prištini koji je 20. maja 2016. godine pravosnažno i konačno potvrdio vlasništvo manastira Visoki Dečani na prostoru od 24 hektara zemlje koja okružuje manastir.

  • 20.05.2022
Festival ’’Mirdita, Dobar dan’’ od 25. maja u Beogradu
Ovogodišnje, deveto izdanje festivala “Mirëdita, Dobar dan!” biće otvoreno u sredu, 25. maja u 18:00 časova izložbom “Sve naše suze”, a festivalski program trajaće do 28. maja na nekoliko lokacija u Beogradu, saopštili su danas organizatori.
  • 20.05.2022
Četvrt veka Katedre za psihologiju Filozofskog fakulteta PU

Katedra za psihologiju Filozofskog fakulteta Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, obeležila je danas prigodnim programom 25 godina postojanja.

  • 19.05.2022
Predstavljena Platforma za izgradnju poverenja na Kosovu

Platforma za izgradnju poverenja na Kosovu koja je nastala u saradnji NVO Nova duštvena inicijativa, Open Data Kosovo i Alternativa predstavljena je sinoć u hotelu Emerald u Čaglavici.

  • 19.05.2022