Vesti
Društvo

Čeka se na Meradru, Jarinju, Vrmnici i Mutivodama

Ovog prepodneva duža zadržavanja beleže se na prelazima: Meradre, Jarinje, Vrmnica i Mutivode. 
Čeka se na Meradru, Jarinju, Vrmnici i Mutivodama
Ilustracija (Foto Pixabay.com)

Prema poslednjim podacima kosovskog Ministarstva unutrašnjih poslova, na Merdaru se čeka između 180 i 200 minuta, a izlazak ka centralnoj Srbiji čeka se još duže, oko tri sata. Kolona sa kosovske strane duga je dva kilometra.

Na Jarinju prilikom ulaska na Kosovo, zadržavanja gotovo i da nema, čeka se između 5 do 10 minuta, a za izlazak dva sata u koloni dugoj oko 600 metara.

Slična situacija je i na prelazu Mutivode.

Dok se na prelazu Vrmnica za ulazak u centralnu Srbiju iz pravca Kosova čeka od 30 do 40 minuta. Gužve nema iz suprotnog smera.

Gužve nema na Mučibabama, Beloj Zemlji, Kuli, Morini i prelazu Đeneral Janković.Ostale vesti

Školama na severu Kosova donacija od tri miliona dinara
Školama na severu Kosova danas je uručena donacija u vrednosti od oko tri miliona dinara, a koju je obezbedila Fondacija za decu i mlade "Gnezdo" Grada Beograda.
  • 20.05.2022
Jevtić sa Devenportom o rešavanju problema u opštini Štrpce
Šef misije OEBS-a na Кosovu, ambasador  Majkl Devenport posetio je danas opštinu Štrpce i tom prilikom se sastao sa predsednikom opštine Daliborom Jevtićem. 
  • 20.05.2022
Eparhija raško-prizrenska traži efikasnu vladavinu prava za SPC

Eparhija raško-prizrenska izražava duboku zabrinutost zbog nepoštovanja odluke Ustavnog suda u Prištini koji je 20. maja 2016. godine pravosnažno i konačno potvrdio vlasništvo manastira Visoki Dečani na prostoru od 24 hektara zemlje koja okružuje manastir.

  • 20.05.2022
Festival ’’Mirdita, Dobar dan’’ od 25. maja u Beogradu
Ovogodišnje, deveto izdanje festivala “Mirëdita, Dobar dan!” biće otvoreno u sredu, 25. maja u 18:00 časova izložbom “Sve naše suze”, a festivalski program trajaće do 28. maja na nekoliko lokacija u Beogradu, saopštili su danas organizatori.
  • 20.05.2022
Četvrt veka Katedre za psihologiju Filozofskog fakulteta PU

Katedra za psihologiju Filozofskog fakulteta Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, obeležila je danas prigodnim programom 25 godina postojanja.

  • 19.05.2022
Predstavljena Platforma za izgradnju poverenja na Kosovu

Platforma za izgradnju poverenja na Kosovu koja je nastala u saradnji NVO Nova duštvena inicijativa, Open Data Kosovo i Alternativa predstavljena je sinoć u hotelu Emerald u Čaglavici.

  • 19.05.2022