Vesti
Društvo

Čaglavica: Raskopana ulica problem za vozače, nadležni obećavaju saniranje

Stefanova ulica u Čaglavici je početkom novembra raskopana bez upozorenja stanovništva na radove. Koristi se za u saobraćaj, ali još uvek nije sanirana. Direktorica Odeljenja za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu životne sredine u Opštini Gračanica Aleksandra Đekić potvrdila je za Kim da ima prijave o vrlo lošem stanju ove saobraćajnice.
Čaglavica: Raskopana ulica problem za vozače, nadležni obećavaju saniranje
Stefanova ulica u Čaglavici (Foto Kim)

Prošlo je više od mesec dana kako su radnici vodovoda, a zatim i radnici MTS d.o.o. raskopali ulicu, svako iz svojih razloga. Asfaltnu površinu nisu vratili u prvobitno stanje, a usled nedavnih padavina korišćenje ionako uskog kolovoza je dodatno otežano.

Direktorica Odeljenja za urbanizam u Opštini Gračanica Aleksandra Đekić je navela da će lokalna samouprava pomoći pri saniranju ove vrlo frekventne saobraćajnice koja preko Čaglavice spaja put Skoplje - Priština i Laplje Selo sa Ajvalijom, dalje sa Gračanicom, Novim Brdom i Gnjilanom.

„Izaći ćemo na teren, svakako i mi iz Odeljenja urbanizma i iz Javne službe i potruditi se da saniramo ulicu koliko budemo mogli za ovaj period. Ne znamo da li će biti moguće asfaltiranje ili rekostrukcija cele te deonice, ali svakako ćemo izaći na teren i pomoći građanima da što lakše prebrode predstojeći zimski period“, rekla je ona.

Đekićeva je dodala da će sledeće godine izvesno asfaltirati, presvući ili rekonstruisati celu Stefanovu ulicu.

„Ništa, kada se uradi, se ne vraća u prvobitno stanje. Svi smo suočeni sa tim problemom, imamo i zahteve iz lokalnog saveta. Svakako smo tu da izađemo u susret i da, što je pre moguće, saniramo ulicu“, zaključila je ona.

Automobili iz Čaglavice i oni koji su kroz ovo selo u tranzitu jedino ovom ulicom mogu da se kreću ka Lapljem Selu. Ukoliko ne koriste Stefanovu, vozačima preostaje put od oko 3 kilometra ka uglavnom pretrpanoj petlji kod obližnjeg Aljbi mola, kako bi svoj auto okrenuli u pravcu Lapljeg Sela poštujući važeće saobraćajne propise.Ostale vesti

Osmeh na dar: Širimo osmehe i motivišemo ljude da posete Kosovo

Humanitarna organizacija „Osmeh na dar“ funkcioniše već sedamnaest godina. "Imamo dva cilja, jedan je da ljudi koji žive na Kosovu i Metohiji osete da nisu zaboravljeni, a drugi da oni koji nisu nikada posetili KiM dođu i osete kako narod ovde zaista živi i nose ih u srcu tokom cele godine", rekli su u podkastu Radio Goraždevca Marko Lazarević i Aleksandar Trifunović.

  • 06.02.2023
Todić najavljuje zbor sa meštanima, novom odlukom o eksproprijaciji nisu obuhvaćeni groblje i crkva
U opštini Leposavić održan je još jedan sastanak, odnosno zbor sa vlasnicima parcela čiju eksproprijaciju zahteva kosovska vlada, a novi se najavljuje za večeras. Povod je nova odluka kosovske vlade koja je doneta pre tri dana. Ovom odlukom o eksproprijaciji nisu obuhvaćene parcele na kojima se nalazi crkva i groblje u selu Dren, potvrdio je za KoSSev predsednik PO opštine Leposavić, Zoran Todić.
  • 05.02.2023
Povratnička sela od juče bez struje
Povratnička sela Osojane, Koš, Žač, Šaljinovica, Suvi Lukavac i Tučep od juče su bez struje, saznaje Kim radio.
  • 05.02.2023
Usled nevremena načinjena šteta na elektro mreži
Jak vetar i nevreme tokom jučerašnjeg dana naneo je štetu elektro mreži u više delova Kosova, pokidane su žice i oštećene bandere. Najteže su pogođeni regioni Priština, Uroševac, Mitrovica i Peć, saopšteno je iz KEDS-a.
  • 05.02.2023

Na sednici Odbora za osobe sa posebnim potrebama SO Gračanica upućen je zahtev za obezbedjivanje boljih uslova i neophodnih sredstava za njihov život.

  • 03.02.2023
Odbor za javne službe održao je prvu vanrednu sednicu. Veće angažovanje opštinske inspekcije u sprečavanju stvaranja divljih deponija, obeležavanje belih traka i stanje na putevima, ali i učestale poplave, bile su teme zasedanja. 
  • 03.02.2023