Čaglavica: Do sada nijedno dete nije upisano u prvi razred

Od početka upisnog roka pa sve do danas, nijedno dete nije upisano u prvi razred isturenog odeljenja O.Š. Miladin Mitić u Čaglavici, rekao je za RTV Kim direktor ove škole Ljubiša Karadžić.

Podeli ovaj članak sa:
 • Škola u Čaglavici (Foto Kim)

Od 2. septembra, kada počinje nova školska godina, u isturenom odeljenju O.Š Miladin Mitić u Čaglavici biće jedno kombinovano odeljenje u kojem će biti učenici drugog i četvrtog razreda i odeljenje u kojem će biti učenici trećeg razreda.

Iako nema prvaka, od ove godine u Čaglavici biće dece predškolskog uzrasta.

„Čekamo da roditelji, ukoliko imaju decu koju treba da upišu u prvi razred, dođu i odrade to. Do sada nijedno dete nije upisano u prvi razred. Prošle godine nismo imali decu predškolskog uzrasta, ako gledamo po tome, ove godine nećemo imati dece u prvom razredu. Ipak, od ove godine u Čaglavici ponovo imamo predškolsku grupu i očekujemo da će 2. septembra sa vaspitačem ta deca početi da rade“, objasnio je Karadžić za RTV Kim.

Karadžić kaže da se O.Š. Miladin Mitić u skladu sa svojim finansijskim mogućnostima priprema za početak nove školske godine.

„Mi u toku godine sređujemo i učionice i školske objekte. Čekamo da sredimo objekat u Čaglavici. Nadam se da će u toku godine to biti planirano i budžetom lokalne samouprave i Kancelarije za KiM, kao bi obnovili postojeći objekat u Čaglavici“.

Ostale vesti

 • Đorđević i Đurić o pomoći porodicama stradalih

  Đorđević i Đurić o pomoći porodicama stradalih

  Na inicijativu ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zorana Đorđevića održan je sastanak sa direktorom Kancelarije za KiM Markom Đurićem kako bi se razgovaralo o najboljim načinima za rešavanje problema koje imaju porodice kidnapovanih, nestalih i ubijenih lica na Kosovu i Metohiji.

 • Počinju Dani opštine Gračanica

  Počinju Dani opštine Gračanica

  Na praznik Male Gospojine 21. septembra, Opština Gračanica obeležava svoj dan. Ove godine tokom obeležavanja Dana opštine pripremljen je raznovrstan kulturni, umetnički i sportski program.

 • Vršnjačko nasilje, problem o kome se retko govori

  Vršnjačko nasilje, problem o kome se retko govori

  Da je vršnjačko nasilje problem za koji se zna da postoji, ali da se o njemu ne govori puno, slažu se komandir policijske stanice u Gračanici Bratislav Trajković koji navodi da „svi izbegavaju da prijave vršnjačko nasilje“ i novinar Ivan Miljković koji je nedavno radio istraživanje na ovu temu.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane