Vesti
Društvo

Čaglavica: Do sada nijedno dete nije upisano u prvi razred

Od početka upisnog roka pa sve do danas, nijedno dete nije upisano u prvi razred isturenog odeljenja O.Š. Miladin Mitić u Čaglavici, rekao je za RTV Kim direktor ove škole Ljubiša Karadžić.
Čaglavica: Do sada nijedno dete nije upisano u prvi razred
Škola u Čaglavici (Foto Kim)

Od 2. septembra, kada počinje nova školska godina, u isturenom odeljenju O.Š Miladin Mitić u Čaglavici biće jedno kombinovano odeljenje u kojem će biti učenici drugog i četvrtog razreda i odeljenje u kojem će biti učenici trećeg razreda.

Iako nema prvaka, od ove godine u Čaglavici biće dece predškolskog uzrasta.

„Čekamo da roditelji, ukoliko imaju decu koju treba da upišu u prvi razred, dođu i odrade to. Do sada nijedno dete nije upisano u prvi razred. Prošle godine nismo imali decu predškolskog uzrasta, ako gledamo po tome, ove godine nećemo imati dece u prvom razredu. Ipak, od ove godine u Čaglavici ponovo imamo predškolsku grupu i očekujemo da će 2. septembra sa vaspitačem ta deca početi da rade“, objasnio je Karadžić za RTV Kim.

Karadžić kaže da se O.Š. Miladin Mitić u skladu sa svojim finansijskim mogućnostima priprema za početak nove školske godine.

„Mi u toku godine sređujemo i učionice i školske objekte. Čekamo da sredimo objekat u Čaglavici. Nadam se da će u toku godine to biti planirano i budžetom lokalne samouprave i Kancelarije za KiM, kao bi obnovili postojeći objekat u Čaglavici“.Ostale vesti

Javni puls: Problemi isti, ali raste poverenje u institucije
Najveći probelemi na Kosovu su nezaposlenost, korupcija i siromaštvo, smatraju građani Kosova.
  • 30.05.2020
Izmenjeno pravilo za pomoć od 100 evra
Sto evra pomoći od države moći će da dobiju svi punoletni državljani Srbije koji imaju ličnu kartu ili je izvade do datuma isteka prijave za pomoć 5. juna.
  • 29.05.2020
Kosovo izdvaja 1,3 milijarde evra za oporavak privrede
Oko 1,3 milijarde evra ulaganja u privredu putem zajma i fiskalnih podsticaja za narednih pet godina je predviđeno paketom Ministarstva Kosova za finansije za ekonomski oporavak od pandemije.
  • 29.05.2020
Srbin sa Kosova traži nadoknadu od KFOR-a zbog baze na svom zemljištu
Dragan Mihajlović iz Novog Sela Mađunskog kod Vučitrna najavljuje protest ispred kapije komande KFOR-a u Prištini jer je, kako tvrdi, ova vojna misija na delu njegovog imanja sagradila bazu, a već šest godina mu za to ne plaća nikakvu nadoknadu.
  • 29.05.2020
Šarčević: Od 1. juna dozvoljene đačke ekskurzije
Od prvog juna mogu da se organizuju đačka putovanja, rekao je za Nova.rs ministar prosvete Mladen Šarčević. On je precizirao da će maturanti, ukoliko su imali predviđena putovanja u inostranstvo, morati da ih zamene nekom destinacijom u Srbiji.
  • 28.05.2020
Od danas kretanje od 5:00 do 21:00
Od danas, građani mogu da se kreću bez ograničenja po 16 sati dnevno, odnosno od 5:00 do 21:00 sat.
  • 28.05.2020