Vesti
Društvo

Čaglavica: Asfaltiran alternativni put

U Čaglavici je završeno asfaltiranje alternativnog puta koji je otvoren nakon zabrane Ministarstva za saobraćaj da se vozačima koji izlaze iz Čaglavice omogući uključenje u kružni tok na magistralnom putu Priština-Skoplje.
Čaglavica: Asfaltiran alternativni put
Alternativni put (Foto Kim)

Alternativni put, dužine 250 metara, koji na je na početku bio nasut šljunkom, brzo je propao, bio je pun rupa i gotovo neprohodan.

Radovi na asfaltiranju ulice završeni su pre dva dana.

Međutim, i dalje se ne zna da li je ova ulica jednosmerna ili dvosmerna.

"Očekujem da se tokom razgovora sa meštanima dogovorimo da li će to biti jednosmerna ulica ili će to, u zavisnosti od njihovog zahteva, ostati dvosmerna", kazao je direktor javnih službi Vladica Trajković.

Meštani Čaglavice su zadovoljni asfaltiranjem puta, jer, kako kažu, više ne postoji opasnost da oštete svoja vozila.

"Unazad 17 godina imamo problem oko izlaska iz sela ka Prištini i Lapljem Selu. Puno nam znači asfaltiranje puta koji je relativno dobro urađen. Nema udarnih rupa, brže se stiže do Laplje Sela, Preoca, Čaglavice", kazao je Slaviša Denić.

"Bilo je veoma opasno na kružnom toku. Put mnogo znači za selo. Zadovoljni smo", rekao je Vlastimir Denić.

"Mnogo nama je lakše kako ne bi išli na kružni tok, gde se često događaju saobraćajne nesreće. Sada tu prolazimo i tu nama je mnogo lakše", rekao je Ognjen Joksimović.

Odluku da se vozačima koji izlaze iz Čaglavice zabranjuje levo skretanje i uključenje u kružni tok koji se nalazi u samom selu, na magistrali Skoplje-Priština, Ministarstvo za saobraćaj donelo je sredinom prošle godine.Ostale vesti

GR:
Isred Policijske stanice u Gračanici danas su postavljene table sa natpisima "Policija spava, zatrubi da je probudis", "Ajde lepo priznaj, a Đura će da ti oprostiti što te je tukao", "Ne budite tvrdoglovi ljudi, komšije boli ruka kada biju", u znak protesta jer je pre par dana pretučen mladić Luka Dimitrijević od strane Albanaca.
  • 18.04.2021
Očišćena divlja deponija na Padalištu
Odeljenje javnih službi Opštine Gračanica uklonilo je divlju deponiju u naselju Padalište, a ceo prostor je uređen, saopšteno je iz ove lokalne samouprave. Takođe je upućen apel meštanima da se smeće ne baca na mestima koja za to nisu predviđena.
  • 16.04.2021
Komandir Policije: Slučaj Dimitrijevića procesuiran po zakonu
Komandir Policijske stanice u Gračanici Bratislav Trajković poručuje da svako ko je nezadovoljan istragom u slučaju prebijanja Luke Dimitrijevića može da se obrati Inspektoratu policije u Prištini i to prijavi. On tvrdi da je istraga sprovedena po zakonu.
  • 16.04.2021
Auto protest zbog prebijanja Luke Dimitrijevića
Treći dan zaredom u Gračanici se odvijaju protesti zbog prebijanja Luke Dimitrijevića od strane trojice radnika obezbeđenje preduzeća za proizvodnju i preradu pečuraka čiji je vlasnik Albanac. Danas je, za razliku od prethodna dva dana, umesto okupljanja bila organizovana vožnja automobilima.
  • 16.04.2021
Nastava u školama od ponedeljka
I srpske i kosovske vlasti su istovremeno donele odluku o povratku u škole od ponedeljka 19. aprila. Na sednici Kriznog štaba u Beogradu odlučeno je da školarci mogu da se vrate u klupe. Istovremeno je i na Kosovu ministarka obrazovanja Arberije Nagavci saopštila da će od ponedeljka škole raditi.
  • 16.04.2021
Od ponedeljka počinju sa radom ugostiteljski objekti
Od ponedeljka 19. aprila na Kosovu sa radom počinje ugostiteljski sektor i tržni centri uz strogo poštovanje mera, jedan je od zaključaka sa današnjeg sastanka predstavnika kosovskog Ministarstva za administraciju i lokalnu samoupravu, ministarstva zdravlja i gradonačelnika opština na Kosovu o situaciji u vezi sa pandemijom.
  • 15.04.2021