Vesti
Društvo

Bujice vode prošle kroz Veliku Hoču i Orahovac

Pored poplava koje su zadesile donji deo Orahovca kao i većinu prigradskih naselja i okolnih sela, bujice vode prolazile su i kroz gornji deo grada i Veliku Hoču.
Bujice vode prošle kroz Veliku Hoču i Orahovac
Velika Hoča nakon kiše (Foto Radio Goraždevac)

Voda se sa okolinih brda spuštala ka centru sela noseći sa sobom zemlju, kamenje i sve lakše predmete koji su se našli na putu.

Na sreću meštana Velike Hoče i gornjeg dela Orahovca voda nije pričinila veću štetu domaćinstvima, osim nekih podruma i dvorišta gde je ušla manja količina vode.

Prilikom grmljavine i jakog vetra došlo je do nestanka određenih faza i oslabljivanja struje a kao posledica toga dolazilo je do kvara različitih električnih uređaja ( frižideri, zamrzivači, mikrotalasne…) u domaćinstvima.

U razgovoru sa nekoliko albanskih meštana Orahovca saznali smo da je šteta u okolnim mestima mnogo veća, mnogo domaćinstava je poplavljeno, a neke prodavnice i tržni centri u donjem delu grada su zatvoreni.

Pored toga zbog obilnih padavina i nevremena odložene su berbe grožđa a vinogradari su u strahu da će kišni dani potrajati i da će im plodovi u vinogradima propasti.Ostale vesti

Priština: Deficit anesteziologa i medicinskih tehničara
Deficit anesteziologa i medicinskih sestara lako je uočljiv u Univerzitetsko kliničko bolničkom centru Kosova (UKCK).
  • 30.09.2022
’’Bazar nade i rukotvorina’’: U potrazi za trajnim rešenjima problema raseljenih

"Bazar nade i rukotvorina" koji ima za cilj ekonomsko osnaživanje i osamostaljivanje raseljenih lica, je u organizaciji Foruma za razvoj i multetničku saradnju (FDMC) po četvrti put održan u Gračanici. Učesnice današnjeg skupa su istakle da su zarade skromne, te da bi pomoć šire društvene zajednice bila značajna.

  • 29.09.2022
Saradnja u borbi protiv lažnih vesti
U okviru projekta "Program nezavisnih medija, borba protiv dezinformacija i sprečavanje lažnih vesti" Radio Kim medija grup (Radio Kim Media Group, RKMG) je potpisala ugovore o saradnji sa medijima iz romske i bošnjačke zajednice.
  • 29.09.2022
UNS: Nedopustivo objavljivanje intervjua sa serijskim silovateljem kojim se traumatizuju žrtve
Udruženje novinara Srbije (UNS) protestuje zbog objavljivanja intervjua u Informeru sa višestrukim silovateljem koji je u zatvoru zbog ovih krivičnih dela proveo skoro tri decenije.
  • 28.09.2022
Gračanica: Nastava po planu, grejanje u školama na vreme
Na prvoj vanrednoj sednici Odbora za obrazovanje koja je održana u Opštini Gračanica njegovi članovi su istakli da nastava teče po planu, kao i da će većina škola spremno dočekati grejnu sezonu, uprkos naglom poskupljenju ogreva. Budžetska izdvajanja za kapitalne investicije će biti višestruko uvećana, na red će doći i rubni delovi opštine, poručila je direktorica opštinskog Odeljenja za obrazovanje i kulturu Brankica Ničić.
  • 27.09.2022
Više od 120 rudara koji su bili zarobljeni u Trepči izlaze na površinu
Rudari iz Trepče, koji su od jutros bili zarobljeni ispod zemlje zbog nestanka struje izazvanog udarom groma počeli su da izlaze na površinu, rekao je predsednik sindikata Gani Osmani, prenosi Koha.
  • 27.09.2022