Vesti
Društvo

Budimiru Ničiću nagrada UNS-a

Autor i voditelj emisije ’’Slobodno srpski’’ Budimir Ničić dobitnik je ovogodišnje nagrade Udruženja novinara Srbije "Dimitrije Davidović".
Budimiru Ničiću nagrada UNS-a
Budimir Ničić (Foto Slobodno srpski)

Ova nagrada se dodeljuje urednicima za izuzetene profesionalne rezultate na godišnjem nivou. Gostujući u jutarnjem programu RTV Puls Budimir Ničić je istakao da priznanje UNS-a nije dobio samo on već sve kolege sa Kosova.

„Želim da verujem da u Begradu Kosovo još nekog zanima. Ovo priznanje nisam dobio samo ja. Doživljavam kao da su ga dobile sve naše kolege na Kosovu. Ovo je znak da neko prati ono što mi radimo i da neko primećuje naš razvoj, ne samo rad Medija centra već i ostalih kolega“, kazao je Ničić.

Ničić ističe da emisiju „Slobodno srpski“ više od 3 godine realizuje mali ali skladan tim televizijskih radnika Medija centra u Čaglavici.

„U emisiji sam neko ko treba da obezbedi sredstva za tu emisiju, neko ko pise izveštaje posle emisije, i ko je autor i voditelj. Moji snimatelji su pored toga i montažeri, majstori svetla, tonci, mikseri. Anđelka Ćup, Ivan Miljković i Bojana Trajković rade novinarski deo posla, ankete, pripremaju prilog i pomažu mi oko priprema u emisiji“, rekao je Ničić.

Autor i voditelj emisije „Slobodo srpski“ je takođe najavio i novi serijal koji će u narednoj godini biti još dinamičniji i atraktivniji .

Ovogodišnji članovi žirija bili su Ljiljana Smajlović, Olja Bećković, Branko Veselinović, Živorad Nikolić, Eržebet Pap Reljin, Gordana Eror, Mirjana Čvorić, Jelena Spasić, Zoran Jovanović i Nino Brajović. Godišnje nagrade Udruženja novinara Srbije biće uručene na Dan UNS-a, 22. decembra u 12.30 sati.Ostale vesti

Zoran Sekulić: Danas su svi izvori vesti, ali nisu svi novinari
U prostorijama NVO "Aktiv" u Kosovskoj Mitrovici održava se drugi po redu novinarski trening za redakcije RTV Kim, Radio Kontakt plus, Radio Mitrovice sever, Kossev i Radio Goraždevac. Predavač je dugogodišnji novinar Zoran Sekulić.
  • 23.10.2021
Obuka za buduće studente. Prijava u toku
U opštinama Gračanica, Štrpce i Severna Mitrovica organizuje se napredna nastava za mlade kao priprema za fakultet. Projekat sprovodi RIT Kosovo u saradnji sa Forumom za razvoj i multietničku saradnju i uz podršku ambasade SAD-a u Prištni.
  • 23.10.2021
Jelena Petković nova članica Komisije za žalbe Saveta za štampu
Uprava Udruženja novinara Srbije izabrala je danas novinarku  Jelenu Petković za novu članica Komisije za žalbe Saveta za štampu u Srbiji.
  • 23.10.2021
Penzionerima 1. novembra još 30 evra, ostalim građanima dan kasnije

Penzioneri će prvi dobiti još 30 evra pomoći od države 1. novembra, dok će ostalim građanima ta pomoć biti isplaćena 2. i 3. novembra, najavio je ministar finansija Siniša Mali i naglasio da se do sada za dobijanje novčane pomoći od države prijavilo ukupno 5,767 miliona građana.

  • 21.10.2021
Mladi i medijska pismenost

Ekonomsko-trgovinska škola u Lapljem Selu je, u saradnji sa organizacijom „Prijatelji dece Srbije“, izvela projektnu nastavu na temu „Deca i mediji“. Učenici ove škole su naveli da umeju da prepoznaju štetan sadržaj na društvenim mrežama i televiziji, dok njihovi profesori smatraju da omladina nije svesna negativnog uticaja medija. Predstavnici medija naglašavaju da se novinarska etika mora poštovati u svakom segmentu rada.

  • 21.10.2021
USAID i ICK organizuju

USAID-ov pravosudni projekat i Centar za inovacije Kosova (ICK) biće domaćini “JusTech“ takmičenja za inovacije na Kosovu.

  • 21.10.2021