Vesti
Društvo

Budimir Ničić novi predsednik DNKiM

Budimir Ničić izabran je za novog predsednika Društva novinara Kosova i Metohije, odlučeno je na današnjoj skupštini DNKiM, ogranka Udruženja novinara Srbije.
Budimir Ničić novi predsednik DNKiM
Budimir Ničić (Foto Kim)

Ničić je, u obraćanju medijima, rekao da će se potruditi da svoj posao radi savesno i da zajedno sa članovima upravnog odbora od ovog drustva napravi instituciju.

„Naš prvi korak je izrada plana i programa koji će se sastojati iz tri tačke. Moramo napraviti ozbiljan savez koji će se zasnivati na profesionalnim interesima. Potrebna nam je efikasna i odgovorna uprava u našoj organizaciji i od te organizacije moramo da napravimo instituciju“, rekao je novoizabrani predsednik DNKiM, Budimir Ničić.

Do izbora Budimira Ničića, funkciju predsednika Društva novinara Kosova i Metohije obavljao je urednik Kontakt plus radija, Željko Tvrdišić.

Na današnjoj skupštini izabrani su i članovi upravnog odbora: Olivera Radić, Darko Dimitrijević, Branka Milenković, Zoran Babović, Jelena Marković i Predrag Radonjić.

Sekretar udruženja novinara srbije (UNS) Nino Brajović pozitivno je ocenio rad srpskih medija na Kosovu, naglašavajući da je sloboda izveštavanja ugrožena.
 
„Dosta kosovskih medija je pod uticajem centara finansijske i političke moći. Ono što je u ovome paradoks je upravo to da enklavski srpski mediji u malim zajednicama svoj posao obavljaju dosta slobodno. Ja bih to istakao kao jedan dobar primer slobode medija. Mi imamo dosta medija u kojima radi dosta mladih ljudi, to su vitalni mediji čiji zaposleni rade i po dva do tri zanata“, kazao je Nino Brajović, sekretar UNS-a.Ostale vesti

Treće veče protesta prošlo bez većih incidenata
Više hiljada građana protestovalo je sinoć, treći dan zaredom, ispred Skupštine Srbije kako bi izrazili nezadovoljstvo aktuelnim režimom. Za raziku od prethodna dva dana, skup je prošao bez većih incidenata i sukoba sa policijom.
  • 10.07.2020
Ko su
“Heroji u doba koronavirusa” naziv je nove emisije u produkciji Medija centra u Čaglavici, koja će se u narednih pet meseci svakog drugog petka emitovati na kanalima TV Mreže i Radio televiziji KIM.
  • 09.07.2020
Mirna okupljanja veterana OVK u više gradova na Kosovu
Stotinak pripadnika bivše OVK okupilo se u podne u Prištini kako bi izrazili neslaganje sa predlogom optužnice protiv Hašima Tačija i Kadrija Veseljija, dvojice vođa te organizacije koje haški sud sumnjiči za ratne zločine na Kosovu.
  • 09.07.2020
Počeo upis u srednje škole
Uz poštovanje propisanih epidemioloških mera, u srednjim školama na centralnom Kosovu počeo je upis učenika. I ove godine, najveće je interesovanje za Medicinsku školu.
  • 09.07.2020
„Kosovski Srbi uvek trpe posledice nestabilnosti u Srbiji“
"Kosovski Srbi uvek trpe posledice nestabilnosti u Srbiji, zato što se uglavnom oslanjaju na srpsko društvo, na srpsku vlast", naveo je komentarišući proteste u Srbiji programski direktor NVO "Aktiv" Miodrag Marinković. Glavni i odgovorni urednik Radio Goraždevca Darko Dimitrijević ističe da su Srbi na Kosovu "naviknuti da budu disciplinovani".
  • 09.07.2020
Svetski mediji: Haotični protesti u Beogradu, suzavac i sukobi na sve strane
Svetski mediji su pisali o drugoj večeri protesta u Beogradu, navodeći da je policija ponovo ispaljivala patrone suzavaca na hiljade demonstranata okupljenih ispred Skupštine Srbije, i da je bilo povređenih, uključujući i neke opozicione lidere, tokom haotičnih sukoba.
  • 09.07.2020