Vesti
Društvo

BSK uručile pomoć SPC na Kosovu

Povodom novogodišnjih i božićnih praznika odeljenje za civilno-vojnu saradnju Ministarstva Bezbedonosnih snaga Kosova u saradnji sa Američkim Kforom danas je Srpskoj pravoslavnoj crkvi u Gračanici, uručilo donaciju za socijalno ugrožene porodice.

BSK uručile pomoć SPC na Kosovu
Sa današnjeg događaja (Foto Kim)

Donacija u vidu ćebadi, jastuka i posteljina namenjena za 50 socijalno ugroženih porodica biće podeljena u narednih nekoliko dana.

Upravnik za humanitarni rad Eparhije raško-prizrenske, protojer Srđan Stanković zahvalio se na donaciji i kazao da ovaj čin predstavlja početak saradnje.

“Ovo je početak naše saradnje sa američkim Kforom i kosovskim bezbednosnim snagama, koje po prvi put izražavaju svoju dobru volju da pomažu svima. Pomoć nije mala, ali se nadam da će biti veća i iskrenija u narednom periodu“, kazao je Stanković.

Šef sektora za saradnju u Ministarstvu bezbedonosnih snaga Kosova, potpukovnik Afrim Veselji kazao je da će bezbednosne snage Kosova, nastaviti da pružaju pomoć srpskoj zajednici na Kosovu.

“U ime Ministarstva bezbedonosnih snaga Kosova želim da vam kažem da BSK ne dele grđane Kosova na osnovu etničke i jezičke raznolikosti. Ovom donacijom želimo da pomognemo ljudima koji su socijano ugroženi. Mi želimo saradnju i u budućnosti”, rekao je Veselji.

Ambasada SAD na Kosovu obezbedila je donaciju koju su Bezbedonsone snage Kosova i američki Kfor danas uručili SPC u Gračanici.Ostale vesti

Vlada Kosova donela odluku o ukidanju određenih mera
Odlazeći premijer Kosova Aljbin Kurti i vršilac dužnosti ministra zdravlja Arben Vitia saopštili su danas na konferenciji za štampu odluke donete na sednici Vlade Kosova u vezi sa ublažavanjem mera uvedenih zbog sprečavanja širenja koronavirusa.
  • 31.05.2020
Od ponedeljka se otvaraju svi prelazi i ukidaju epidemiološke mere
Novo ublažavanje mera na Kosovu, koje su donete u borbi protiv širenja koronavirusa, može se očekivati danas u 18 sati za kada je zakazan sastanak u kosovskoj vladi, a očekuje se da će nove mere doneti otvaranje prelaza, vrtića, obdaništa, škola, kafića i restorana, prenosi Koha.
  • 31.05.2020
Novi protesti meštana Štrpca zbog izgradnje MHC
Meštani Štrpca i okolnih sela, njih oko 300, protestovali su danas zbog nedavne izjave direktora „Matkos grup“ Ljabinota Vitije da ova komapnija ima sve potrebne dozvole za izgradnju mini-hidrocentrale kod mesta „Obe reke“ i drugim lokacijama na Brezovici.
  • 31.05.2020
Sa Merdara vraćen kamion iz centralne Srbije
Sa administrativnog prelaza Merdare jutros je vraćen kamion sa robom iz centralne Srbije, potvrđeno je RTS-u. To praktično znači da je počela primena novih mera koje je donela kosovska Vlada.
  • 31.05.2020
Od 1. juna normalizacija međugradskog saobraćaja
Gradski i međugradski prevoz biće normalizovani sa početkom treće faze ublažavanja mera, dok će pravilnik o obavezama prevoznika, kao i putnika biti objavljen na dan stupanja na snagu nove faze 1. juna, potvrdio je za KoSSev portparol kosovskog ministarstva zdravlja, Faik Hoti.
  • 30.05.2020
Javni puls: Problemi isti, ali raste poverenje u institucije
Najveći probelemi na Kosovu su nezaposlenost, korupcija i siromaštvo, smatraju građani Kosova.
  • 30.05.2020