Vesti
Društvo

Brže i lakše do posla

Kako bi pomogla stalnu borbu nezaposlenih za novi posao i potragu poslodavaca za kvalitetnim radnicima, RTV Kim je, u saradnji sa organizacijom Enhancing Youth Employment (Unapređivanje zapošljavanja mladih) nedavno pokrenula sajt poslovi.rtv.kim čije je funkcionisanje isprobala na ličnom primeru.
Brže i lakše do posla
Ilustracija (Foto Kim)

Milena Maksimović je mlada žena sa centralnog Kosova koja je putem sajta poslovi.rtv.kim poslala prijavu na konkurs za radno mesto novinara-saradnika, sa punim radnim vremenom. Nakon obavljenih razgovora i provere opšte informisanosti i pismenosti nje i drugih prijavljenih kandidata, menadžment RTV Kim je odlučio da upravo ova mlada dama zaslužuje priliku da postane deo naše medijske kuće.

“Kao svaka mlada osoba na Kosovu imala sam poteškoća sa pronalaženjem posla. Preko društvenih mreža saznala sam za sajt poslovi.rtv.kim preko kojeg sam došla do neophodnih informacija o slobodnim radnim mestima. Preko ovog sajta ljudi koji traže posao mogu da ostave svoje podatke i CV, a poslodavci mogu da raspišu konkurs za slobodna radna mesta i pogledaju ko sve traži posao. Sajt je pregledan i napravljen tako da ga svi mogu koristiti”, kazala je Milena Maksimović iz Radeva.

Pokretanje ovog sajta RTV Kim kao poslodavcu je olakšalo potragu za radnicima i van sumnje stavilo njihovu sposobnost da koriste osnovne internet alate.

“Nama lično kao mediju, kada smo raspisali konkurs i tražili novinara-saradnika, do sada se nije desilo da se toliki broj i toliko kvalitetnih kandidata prijave za neku poziciju. Preko ovog sajta to je bilo mnogo brže, mnogo lakše”, kaže Isak Vorgučić direktor RTV Kim.

Oni manje skloni upotrebi računara, ako takvih uopšte ima u današnje vreme pametnih telefona, tableta i lap-topova, mogu pomisliti da je korišćenje ovakvog alata komplikovano. Za sve njih, RTV Kim je pripremila vodiče za korišćenje sajta koji će ih za nekoliko minuta uveriti u suprotno.

“Na JuTjub kanal poslovi.rtv. kim postavljen je vodič sa uputstvima za kreiranje korisničkog naloga kako za nezaposlene tako i za poslodavce, ali i za surfovanje po sajtu. Do detalja je objašnjena njegova upotreba, tako da se nadam da će sajt nakon izrade ovog vodiča zaživeti u punom kapacitetu. Njegova prevasohodna uloga je da poveže nezaposlene i posodavce i njihovu inicijalnu komunikaciju učini jednostavnom i efikasnom. Smtram da je vodič za korišćenje ovog sajta poslednja cigla koja je nedostajala moćnom alatu sa internet adresom poslovi.rtv.kim.”, kazao je glavni i odgovorni urednik RTV Kim Goran Avramović.

Milena je do novog radnog mesta došla zahvaljujući sajtu poslovi.rtv.kim i od kraja prošle nedelje uči kako da opslužuje sajt radiokim.net pisanjem vesti za najširu publiku.

“Zašto sma odabrala novinarstvo je pitanje na koje je teško, ali i lako odgovoriti. Novinarstvo zato što volim ambiciozne i kreativne poslove u kojima mogu da se dokazujem, a isto tako da uživam u njima. U ovom poslu ću uvek moći da budem korak ispred i da informacije sa terena plasiram tačno i nepristrasno. Posao novinara je dinamičan i znam da ću biti u prilici da upoznam različite ljude”, ističe Maksimovićeva.

Prema poslednjim podacima Agencije za statistiku, trećina građana Kosova je bez posla. Najveća stopa nezaposlenosti je među mladima, uzrasta do 24 godine, i ona iznosi čak 50,5 odsto.

Zahvaljujući sajtu poslovi.rtv.kim nezaposleni se mogu registrovati i na osnovu svojih kvalifikacija i interesovanja dobijati obaveštenja o ponudama za posao. Na istoj stranici mogu se registrovati i poslodavci i ponuditi slobodna radna mesta. Mileni i RTV Kim je uspelo, zašto ne bi i vama?Ostale vesti

GR:
Isred Policijske stanice u Gračanici danas su postavljene table sa natpisima "Policija spava, zatrubi da je probudis", "Ajde lepo priznaj, a Đura će da ti oprostit što te je tukao", "Ne budite tvrdoglavi ljudi, komšije boli ruka kada biju", u znak neslaganja, jer je pre par dana pretučen mladić Luka Dimitrijević od strane Albanaca.
  • 18.04.2021
Očišćena divlja deponija na Padalištu
Odeljenje javnih službi Opštine Gračanica uklonilo je divlju deponiju u naselju Padalište, a ceo prostor je uređen, saopšteno je iz ove lokalne samouprave. Takođe je upućen apel meštanima da se smeće ne baca na mestima koja za to nisu predviđena.
  • 16.04.2021
Komandir Policije: Slučaj Dimitrijevića procesuiran po zakonu
Komandir Policijske stanice u Gračanici Bratislav Trajković poručuje da svako ko je nezadovoljan istragom u slučaju prebijanja Luke Dimitrijevića može da se obrati Inspektoratu policije u Prištini i to prijavi. On tvrdi da je istraga sprovedena po zakonu.
  • 16.04.2021
Auto protest zbog prebijanja Luke Dimitrijevića
Treći dan zaredom u Gračanici se odvijaju protesti zbog prebijanja Luke Dimitrijevića od strane trojice radnika obezbeđenje preduzeća za proizvodnju i preradu pečuraka čiji je vlasnik Albanac. Danas je, za razliku od prethodna dva dana, umesto okupljanja bila organizovana vožnja automobilima.
  • 16.04.2021
Nastava u školama od ponedeljka
I srpske i kosovske vlasti su istovremeno donele odluku o povratku u škole od ponedeljka 19. aprila. Na sednici Kriznog štaba u Beogradu odlučeno je da školarci mogu da se vrate u klupe. Istovremeno je i na Kosovu ministarka obrazovanja Arberije Nagavci saopštila da će od ponedeljka škole raditi.
  • 16.04.2021
Od ponedeljka počinju sa radom ugostiteljski objekti
Od ponedeljka 19. aprila na Kosovu sa radom počinje ugostiteljski sektor i tržni centri uz strogo poštovanje mera, jedan je od zaključaka sa današnjeg sastanka predstavnika kosovskog Ministarstva za administraciju i lokalnu samoupravu, ministarstva zdravlja i gradonačelnika opština na Kosovu o situaciji u vezi sa pandemijom.
  • 15.04.2021