Vesti
Društvo

Britanska firma dobila licencu za iskopavanje zlata na Kosovu

Kompanija "Vestern Tetjan risorsiz" (WTR), koja je 75 odsto u vlasništvu britanske firme "Arijan risorsiz"(Ariana Resources), dobila je još jednu licencu za traženje zlata na Kosovu na području opštine Podujevo, prenose prištinski mediji.
Britanska firma dobila licencu za iskopavanje zlata na Kosovu
Ilustracija (Foto istock)

WTR ima još tri licence za traženje zlata na Kosovu, za koje čeka konačno odobrenje Nezavisne komisije za rudnike i minerale, navodi portal Proactiv.

Nova dozvola odnosi se na selo Hrtica, u opštini Podujevo, i pokriva 58 kvadratnih kilometara.

"Dodavanje visoko perspektivnog projekta u Hrtici u portfolio WTR značajan je korak u razvoju našeg istraživanja na Kosovu", rekao je direktor "Arijana risorsiz" Kerim Sener.

WTR sada ima 297 kvadratnih kilometara zemljišta pod licencom na Kosovu i dodatni 161 kvadratni kilometar na kojem su počeli radovi.Ostale vesti

Na Kosovu se nastavljaju restrikcije struje i pored tvrdnji zvaničnika da ih neće biti
Građani Kosova ponovo će se suočiti sa nedostatkom struje, uprkos izjavama vladinih zvaničnika da restrikcija neće biti.
  • 16.08.2022
Godišnjica napada na Klokot
Navršile su se 23 godine od minobacačkog napada na Klokot, u kome su živote izgubili Tihomir Radić i Silvana Spasić. Selo je granatirano 16. avgusta 1999. godine, oko 19.20 sati. Napad se desio nakon prestanka oružanih sukoba i dolaska međunarodnih misija.
  • 16.08.2022
Akcija Fondacije “Dajana Paunović”:  Letovanje za tri porodice
U organizaciji Fondacije „Dajana Paunović“ tri socijalno ugrožene porodce ove godine po prvi put će otići na letovanje, saopšteno je iz Opštine Gračanica.
  • 16.08.2022
Janjić: Nedovoljna efikasnost energetskog sektora na Kosovu
Glavni problem u snabdevanju strujom Kosova su u ovdašnjem energetskom sektoru i oslanjanju na ugalj, smatra Dušan Janjić iz Foruma za međuetničke odnose.
  • 15.08.2022
Završni ispit 17. 18. i 19. avgusta

Završni ispit u avgustovskom roku, u skladu sa Kalendarom aktivnosti za sprovođenje završnog ispita na kraju osnovnog obrazovanja i vaspitanja za školsku 2021/2022. godinu, biće održan 17, 18. i 19. avgusta, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

 

  • 15.08.2022
Počele restrikcije struje
Od danas su počele da se primenjuju restrikcije struje na Kosovu. U Gračanici i Čaglavici u prepodnevnim satima je bilo isključenja.
  • 15.08.2022