Vesti
Društvo

Brezovica: Kolektivni centri šesti dan bez struje

Raseljeni u kolektivnim centrima na Brezovici već šesti dan su bez struje, potvrdio je za RTV Kim Milan Janjić.
Brezovica: Kolektivni centri šesti dan bez struje
Jedan od kolektivnih centara na Brezovici (Foto Novosti)

Nekadašnji žitelj Uroševca, Milan Janjić podseća da su stanovnici kolektivnih centara nakon isključenja struje obratili Opštini Štripce za pomoć u rešavanju ovog problema.

"Sva hrana se u frižderu pokvarila. U kolektivnim centrima ima i male dece. Niko nije došao da nas obiđe. Žalili smo se u Opštini, rekli su da će nam pomoći koliko je u njihovoj moći, zajedno sa Ministratsvom za zajednice i povratak", kazao je Janjić.

Nedavno je i ministar za zajednice i povratak i potpredsednik vlade u ostavci Dalibor Jevtić naveo u izjavi za RTV Kim da će u saradnji sa Opštinom Štrpce pokušati da pronađu rešenje.

U četiri kolektivna centra na Brezovici struja je isključena prošle nedelje zbog navodnih dugovanja od pre deset godina.Ostale vesti

Zahvalnica za doprinos u borbi protiv Kovida 19
Ministarstvo za inovacije i tehnološki razvoj Republike Srbije dodelio je nevladinoj organizaciji "Mlada aktivna Gračanica" zahvalnicu za doprinos u inicijativi "Budi i ti heroj" koju je pokrenulo u cilju sprečavanja širenja i suzbijanja zarazne bolesti Кovid-19.
  • 03.06.2020
Direktorima škola zabranjeno da daju izjave za medije?
Škole na centralnom Kosovu koje rade po obrazovnom sistemu Ministarstva prosvete Republike Srbije počele su da rade ali ne u punom kapacitetu, kao pre pandemije koronavirusa. U toku su pripreme za maturske ispite.
  • 03.06.2020
Više albanskih i srpskih nevladinih organizacija pozivaju na zaustavljanje javnog linča aktiviste za ljudska prava Škeljzena Gašija koji je nedavno zatražio odgovornost bivših pripadnika OVK i pravdu za nealbanske žrtve.
  • 03.06.2020
Aktiv: Omogućiti informacije na srpskom jeziku

Nevladina organizacija Aktiv traži od Ministarstva unutrašnjih poslova i Policije Kosova da bez odlaganja obezbedi zvaničan prevod obaveštenja na srpski jezik, kako bi se otklonile sve nedoumice u vezi sa ulaskom građana na Kosovo.

  • 03.06.2020
Protest ispred Skupštine Kosova
Nekoliko stotina građana okupilo se ispred skupštine Kosova kako bi protestovali zbog održavanja vanredne sednice na kojoj bi trebalo da se izabere nova vlada premijera Avdulaha Hotija.
  • 03.06.2020
Jalovište: Vetar raznosi otrovnu prašinu
Rudnici Ajvalija, Kišnica i Novo Brdo u blizini Gračanice, koji pripadaju jedinstvenom sistemu „Trepča“, zatvoreni su još devedesetih godina prošlog veka ali otpad iz njih i danas predstavlja opasnost po ljude, biljni i životinjski svet. 
  • 03.06.2020