Vesti
Društvo

Borhard: Kosovo posvećeno ljudskim pravima

Povodom Međunarodnog dana ljudskih prava, šef EULEKS-a Bernd Borhard je saopštio da Kosovo ostaje posvećeno ljudskim pravima, iako nije potpisnik nijedne od važnijih konvencija o ljudskim pravima.
Borhard: Kosovo posvećeno ljudskim pravima
Priština (Foto arhiva KIM)

"Kosovo je jednostrano obećalo da će poštovati te konvencije.Kosovo je ostvarilo napredak u pogledu poštovanja ljudskih prava, kroz napore koje ulažu kosovski organi vlasti uz podršku EULEKS-a",naveo je Borhard u saopštenju.

On je naveo da ta misija EU ima važnu ulogu u pomaganju kosovskoj vlasti u njenom nastojanju da zadovolji standarde koje postavljaju ljudska prava.

"EULEKS promoviše i obezbeđuje poštovanje prema načelima ljudskih prava kroz svoje istrage, krivična gonjenja i suđenja. Vredi pomenuti i to da EULEKS ima poseban zadatak da obezbedi da se u svim njegovim aktivnostima poštuju međunarodni standardi u vezi sa ljudskim pravima i rodnom ravnopravnošću", naveo je Borhard.Ostale vesti

Penzionerima 1. novembra još 30 evra, ostalim građanima dan kasnije

Penzioneri će prvi dobiti još 30 evra pomoći od države 1. novembra, dok će ostalim građanima ta pomoć biti isplaćena 2. i 3. novembra, najavio je ministar finansija Siniša Mali i naglasio da se do sada za dobijanje novčane pomoći od države prijavilo ukupno 5,767 miliona građana.

  • 21.10.2021
Mladi i medijska pismenost

Ekonomsko-trgovinska škola u Lapljem Selu je, u saradnji sa organizacijom „Prijatelji dece Srbije“, izvela projektnu nastavu na temu „Deca i mediji“. Učenici ove škole su naveli da umeju da prepoznaju štetan sadržaj na društvenim mrežama i televiziji, dok njihovi profesori smatraju da omladina nije svesna negativnog uticaja medija. Predstavnici medija naglašavaju da se novinarska etika mora poštovati u svakom segmentu rada.

  • 21.10.2021
USAID i ICK organizuju

USAID-ov pravosudni projekat i Centar za inovacije Kosova (ICK) biće domaćini “JusTech“ takmičenja za inovacije na Kosovu.

  • 21.10.2021
Kosovska Mitrovica: Skočila i cena pića; Uskoro i hrane?
Nakon taksi usluga, u Kosovskoj Mitrovici poskupelo je i piće, a kako saznaje Kossev i Radio Kontakt Plus, ugostitelji imaju nameru da uskoro povećaju i cenu hrane.
  • 20.10.2021
Goraždevac i pojedina naselja u Peći bez vode do 17 sati
Meštani Goraždevca i pojedinih naselja u Peći biće bez vode do 17 sati zbog popravke na cevima, saopštili su iz kompanije Hidrodrini.
  • 20.10.2021
Čaglavica: Danas bez struje sat vremena
Zbog radova na elektro-mreži u Čaglavici će danas u periodu od 13 do 14 sati biti isključena struja, saopšteno je Medija centru iz KEDS-a.
  • 20.10.2021