Bogdan Mitrović ponovo sa porodicom

Posle četiri i po meseca pritvora Bogdan Mitrović stigao je noćas kući u selo Međulužje, kod Mladenovca. Ne žali se na tretman u pritvoru, ali ga, kaže, rastužuju razlozi zbog kojih je hapšen.

Podeli ovaj članak sa:
 • Bogdan Mitrović sa porodicom (Foto RTS)

Pored porodice, u domu u Mladenovcu, Mitrovića su dočekali i predstavnici Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Bogdan Mitrović, koji je juče oslobođen, po dolasku kući zahvalio je svima koji su pomogli da, kako kaže, pobedi pravda.

"Na pravdu Božju, ni kriv ni dužan, nikome nisam ukrao, ja sam ostario u Sopini, nikome nisam dao šamar, a odjednom da postanem, kako kažu, zločinac, krivo mi je bilo i to pred porodicom da me hapse", kaže Mitrović.

Direktor kancelarije za KiM Marko Đurić poželeo je dobrodošlicu Mitroviću posle 137 dana provedenih u pritvoru na Kosovu gde je bio odvojen od porodice koja je, kako je rekao, uzor i ponos celoj Srbiji.

"Vi ste za ponos i vi ste se kao junak i kao lav borili za sve nas time što nikad niste odustali od vaše imovine i vašeg imanja na KiM i vašim ste primerom pokazali da je to za vas svetinja, kao što je i ova porodica za vas svetinja, tako i crkva koju ste išli u Mušotište da obiđete, vaše svetinje i mi se ponosimo vama Bogdane i dobro nam došli kući", rekao je Đurić.

Advokat uverava da je Mitrovićevo puštanje na slobodu deo borbe, koja, kako kaže, tek predstoji.
"Da iz kuće i njegovog imanja izbacimo čoveka koji ga je nepravedno optužio i da se porodica jednom vrati u svoje selo, da se vrati crkvi koju su izgradili i da se vrate svojim ognjištima dedovskim", kaže Mitrovićev advokat Dejan Vasić.

Sedemdesetčetvorogodišnji Bogdan Mitrović iz Sopine je uhapšen 28. avgusta u Suvoj Reci tako što je izveden iz grupe raseljenih Srba koji su obišli svoje kuće i porušenu crkvu Svete Bogorodice u Mušutištu.

Specijalne snage kosovske policije pretresle su autobus koji ih je dovezao i po optužbi za teška krivična i ratna dela stavile Mitroviću lisice i odvezle ga u Prizren.

Ostale vesti

 • Šalja: Na Kosovu vlada humanitarna kriza

  Šalja: Na Kosovu vlada humanitarna kriza

  Izvršni direktor Humanitarnog dobrotvornog udruženja „Majka Tereza“ Zef Šalja rekao je u emisiji Slobodno srpski da na Kosovu decenijama vlada humanitarna kriza, da je najgore bilo devedesetih godina, ali da i danas nije puno bolje.

 • Policija od sutra oduzima neregistrovana i tehnički neispravna vozila

  Policija od sutra oduzima neregistrovana i tehnički neispravna vozila

  Kosovska policija  će od sutra u regionu Mitrovica Sever sprovoditi pojačanu kontrolu, tokom koje će oduzimati tehnički neispravna i neregistrovana vozila, a protiv lica koja budu upravljala ovakvim vozilima, preduzimaće se zakonske mere.  Iz lokalnih samouprava na severu Kosova  je saopšteno da podržavaju ovu odluku.

 • Kraj za neregistrovana vozila na severu Kosova

  Kraj za neregistrovana vozila na severu Kosova

  Kosovska policija će u regionu Mitrovica Sever od 24. septembra sprovoditi pojačanu kontrolu, tokom koje će oduzimati tehnički neispravna i neregistrovana vozila, a protiv lica koja budu upravljala ovakvim vozilima, preduzimaće se zakonske mere.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane