Vesti
Društvo

Blokada puta Niš – Priština kod Kuršumlije

Grupa građana okupljena oko nekoliko srpskih opozicionih stranaka i lokalnih organizacija iz Topličkog okruga - Prokuplja, Kuršumilje i Blaca blokirala je magistralni put Niš-Priština kod skretanja za Kuršumliju tražeći omogućavanje besplatnih udžbenika za decu ovog kraja.
Blokada puta Niš – Priština kod Kuršumlije
Poruka građana Topličkog okruga (Foto Kim)

Nakon odluke da se učenicima osnovnih škola u Beogradu omoguće besplatni udžbenici, građani ovog dela Srbije traže da njihova deca takođe dobiju besplatne knjige za osnovno obrazovanje.

Kako su rekli reporteru Radija Kim sa lica mesta, njihov glavni zahtev je da i deca u Topličkom kraju imaju podjednake privilegije kao i deca u Beogradu.

Okupljeni su razvukli transparent na kome piše “Naša deca nisu manje vredna”.

Poručili su da će blokada puta trajati do 16 časova danas.

Ovo je inače, drugi put da su blokirali put sa istim zahtevom.

Zbog blokade puta vozači u oba pravca čekaju da se omogući nesmetani saobraćaj.

 Ostale vesti

Kosovska policija zabranila šetnju planinara i rekreativaca u Štrpcu

Za danas planirana šetnja planinara i rekreativaca iz Kosovske Mitrovice, Zvečana i Štrpca, posvećena Danu pešačenja, zabranjena je od strane kosovske policije u Štrpcu.

  • 23.09.2023
Javni poziv za dodelu sredstava za efikasnu grejnu opremu
Kosovsko Ministarstvo ekonomije je juče, 22. septembra, raspisalo Javni poziv za subvencije za efikasnu opremu za grejanje domova i stanova.
  • 23.09.2023
Dokumentarni film „Mudrost traume“ u ponedeljak pred gračaničkom publikom
Fondacija „Novak Đoković“ u saradnji sa Domom kulture „Gračanica“ u okviru programa „Podrška, ne perfekcija“, organizuje projekciju dokumentarnog filma „Mudrost traume“ dr Gaboa Matea 25. septembra u velikoj sali Doma kulture „Gračanica“ sa početkom od 20 časova.
  • 22.09.2023
Svečana akademija povodom Dana opštine: Ljudi su najveće bogatstvo Gračanice
„Gračanica je simbol našeg naroda, Gračanica je i naš manastir, Gračanica su naši dobri i vredni ljudi, svako naše dete, svaka puna kuća, škola i crkva. Gračanica je i Milutin i Simonida, ali je Gračanica i ideja o opstanku jednog naroda“, rekla je predsednica lokalne samouprave Ljiljana Šubarić na Svečanoj akademija povodom Dana opštine u Domu kulture "Gračanica".
  • 21.09.2023
Posle završenog kursa, ženama iz RAE zajednice dodeljene šivaće mašine
Nakon tri meseca obuke u šivenju i pletenju za pripadnice RAE zajednice završen je projekat „Impusl za novi početak“ koji je sprovelo Udruženje poslovnih žena „Avenija“. Polaznicama kursa su dodeljene šivaće mašine kako bi, nakon radionice, samostalno radile i privređivale.
  • 20.09.2023
Održan prvi “Gračanički kros
Pod slogom “Nije frka, može trka” organizovan je prvi “Gračanički kros”. Oko 200 učesnika okupilo se najpre u dvorištu Doma kulture “Gračanica” odakle je startovala trka. Učesnici su bili podeljeni u dve grupe, takmičari do 14 godina i stariji.
  • 20.09.2023