Vesti
Društvo

Blok B2 termoelektrane "Kosovo B" vraćen u funkciju

Kosovska energetska korporacija (KEK) saopštila je da je B2 proizvodna jedinica za struju ponovo počela sa radom, javlja RTK

Blok B2 termoelektrane
TE Kosovo B kraj Obilića (Foto arhiva Kim)

"Proizvodna jedinica B2 nakon testiranja uspešno je počela sa radom", kaže se u saopštenju.

Portparol KEK-a, Skender Bucoli, rekao je da će B2 u potpunosti početi sa radom danas.

Podsetimo, KEK je decembra prošle godine angažovao strane stručnjake da pregledaju i saniraju štetu nastalu usled kvara na turbini niskog pritiska, u bloku "B2" Elektrane B.

Kosovo se od decembra suočava sa energetskom krizom, za šta je Regulatorna kancelarija za energiju (ZRRE) najavila povećanje cena energije, što je kosovska vlada i prihvatila.Ostale vesti

Slabiji zemljotresi u Štrpcu i Kačaniku

Jedan sat nakon ponoći registrovan je zemljotres magnitude 2.3 jedinica Rihterove skale u regionu mesta Kačanika, saopštio je Seizmološki zavod Srbije.

  • 18.05.2022
Džefri Hovenijer u poseti Severu Kosova
Ambasador Sjedinjenih Američkih Država Džefri Hovenijer posetio je danas Sever Kosova gde je razgovarao sa predsednikom Srpske liste i ministrom Goranom Rakićem.
  • 17.05.2022
Poslanica Samoopredeljenja osuđena na tri godine zatvora
Osnovni sud u Prizrenu izrekao je osuđujuću presudu protiv dvoje okrivljenih i oslobađajuću presudu za četvoro okrivljenih za krivično delo zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja.
  • 17.05.2022
KP apeluje da se ne koristi vatreno oružje na proslavama
Iz Kosovske policije apeluju na građane da ne koriste vatreno oružje tokom održavanja različitih proslava i manifestacija, kako ne bi doveli u opasnost sebe i druge.
  • 17.05.2022
Novi Sad: Regionalna konferencija

Dvodnevna završna konferencija regionalnog projekta "Mediji za sve (Media for All)", koja se održava 17. i 18. maja, počela je u Novom Sadu.

  • 17.05.2022
Pokrenut sajt o srpsko-albanskom prijateljstvu
Nevladina organizacija Aktiv iz Severne Mitrovice pokrenula je prvi veb sajt pod nazivom “Srpsko-albansko prijateljstvo”. Sajt sadrži obimnu internet bazu koja pruža vizuelno, tekstualno i dokumentarno znanje o srpsko-albanskim odnosima na srpskom, albanskom i engleskom jeziku.
  • 17.05.2022