Vesti
Društvo

Bez vatrometa za Novu godinu na Kosovu

Kosovsko Ministarstvo životne sredine i prostornog planiranja (MŽSPP) zatražilo je od opština na Kosovu da zabrane korišćenja vatrometa i pirotehničkih sredstava tokom novogodišnjih praznika.
Bez vatrometa za Novu godinu na Kosovu
Ilustracija (Foto: Pixabay)

U saopštenju Ministarstva navodi se da je taj zahtev podnet u cilju zaštite vazduha od zagađenja i zaštite zdravlja ljudi, preneli su mediji.

Iz Ministarstva ističu da je zahtev poslat zbog "zagađenja vazduha i posledica koje pirotehnika izaziva po zdravlje ljudi i životne sredine".

Kosovski ministar životne sredine i prostornog planiranja Fatmir Matoši u službenom pismu upućenom gradonačelnicima opština na Kosovu, zatražio je zabranu korišćenja vatrometa i pirotehničkih sredstava tokom novogodišnjih praznika na javnim prostorima i naseljenim područjima, navodi se u saopštenju MŽSPP.Ostale vesti

SPC: Patrijarh Porfirije uputio podršku srpskom narodu na Kosovu
Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Porfirije uputio je večeras "snažnu poruku podrške" srpskom narodu na Kosovu, posle molebana u hramu Svetog Save na Vračaru.
  • 29.05.2023
Vladika Teodosije u Zvečanu služio moleban

Vladika raško-prizrenski Teodosije služio moleban za mir u crkvi Svetog Đorđa u Zvečanu, a potom u porti razgovarao sa narodom.

  • 29.05.2023
Zubin Potok: Meštani se razišli, novo okupljanje sutra
Meštani Zubinog Potoka koji su bili okupljeni ispred lokalne samouprave u ovom mestu su se razišli, potvrdio je za Kim radio predsednik GI "Za Zubin Potok" Milija Biševac.
  • 29.05.2023
BIRODI: Kosovo „nadtema“ u srpskim medijima u prethodnih šest meseci

Pitanje Kosova bilo je "nadtema" u informativnim programima televizija RTS, Pink, Hepi, B92, Prva i N1, gde je zauzelo gotovo trećinu ukupnog programa, pokazali su rezultati monitoringa Biroa za društvena istraživanja (BIRODI).

  • 29.05.2023
Roditelji obavešteni da se na severu Kosova prekida nastava za decu
Školske vlasti na severu donele su odluku da obustave nastavu u svim školskim ustanovama usled novonastale situacije, odnosno prisustva specijalnih jedinica Kosovske policije. Kao razlog naveli su zabrinutost roditelja i rizik po bezbednost dece. 
  • 28.05.2023
U Beogradu pronađen nestali mladić iz Kosovskog Pomoravlja
Ivan Ristić (17) iz sela Strezovce u opštini Kosovska Kamenica, koji se izgubio u petak u Beogradu, danas je pronadjen živ i zdrav u srpskoj prestonici.
  • 28.05.2023