Vesti
Društvo

Bez ozbiljnih incidenata u novogodišnjoj noći

Na Kosovu je u novogodišnjoj noći bilo uglavnom mirno i nisu zabeleženi ozbiljni incidenti, saopšteno je danas iz Kosovske policije.
Bez ozbiljnih incidenata u novogodišnjoj noći
Foto ilustracija

U saopštenju Kosovske policije navodi se da su registrovali incidente u različitim delovima Kosova ali da se oni odnose uglavnom na neadekvatno korišćenje vatrometa i pirotehničkih sredstava.

Zbog korišćenja vatrometa na Kosovu je registrovano nekoliko slučajeva izazivanja požara, navodi u saopštenju Kosovska policija.

U Kliničko bolničkom centru u Prištini tokom noći je, kako prenose prištinski mediji, hospitalizovano desetak osoba koje su zadobile povrede usled korišćenja pirotehničkih sredstava.Ostale vesti

Dvadesetak kamiona ušlo na Kosovo sa

Više od 20 kamiona sa srpkom robom ušlo je na Kosovo i Metohiju sa dokumentacijom na kojoj je označena kosovska državnost, preneo je RTS-u Adriatik Staviljeci, portparol carinske službe u Prištini.

  • 04.06.2020
Zahvalnica za doprinos u borbi protiv Kovida 19
Ministarstvo za inovacije i tehnološki razvoj Republike Srbije dodelio je nevladinoj organizaciji "Mlada aktivna Gračanica" zahvalnicu za doprinos u inicijativi "Budi i ti heroj" koju je pokrenulo u cilju sprečavanja širenja i suzbijanja zarazne bolesti Кovid-19.
  • 03.06.2020
Direktorima škola zabranjeno da daju izjave za medije?
Škole na centralnom Kosovu koje rade po obrazovnom sistemu Ministarstva prosvete Republike Srbije počele su da rade ali ne u punom kapacitetu, kao pre pandemije koronavirusa. U toku su pripreme za maturske ispite.
  • 03.06.2020
Više albanskih i srpskih nevladinih organizacija pozivaju na zaustavljanje javnog linča aktiviste za ljudska prava Škeljzena Gašija koji je nedavno zatražio odgovornost bivših pripadnika OVK i pravdu za nealbanske žrtve.
  • 03.06.2020
Aktiv: Omogućiti informacije na srpskom jeziku

Nevladina organizacija Aktiv traži od Ministarstva unutrašnjih poslova i Policije Kosova da bez odlaganja obezbedi zvaničan prevod obaveštenja na srpski jezik, kako bi se otklonile sve nedoumice u vezi sa ulaskom građana na Kosovo.

  • 03.06.2020
Protest ispred Skupštine Kosova
Nekoliko stotina građana okupilo se ispred skupštine Kosova kako bi protestovali zbog održavanja vanredne sednice na kojoj bi trebalo da se izabere nova vlada premijera Avdulaha Hotija.
  • 03.06.2020