Vesti
Društvo

Bez organizovanog dočeka Pravoslavne Nove godine

SPC i vernici koji poštuju Julijanski kalendar večeras dočekuju Pravoslavnu Novu godinu. U Gračanici neće biti organizovanog dočeka.
Bez organizovanog dočeka Pravoslavne Nove godine
Gračanica (Foto Kim)

Zbog epidemiološke situacije izazvane koronavirusom, ove godine neće biti organizovanog dočeka Pravoslavne ili Srpske Nove godine koja se tradicionalno proslavlja u Gračanici.

Izostaće tradicionalni vo na ražnu, praseće pečenje, kuvano vino i rakija, ali i kulturno-umetnički program koji je prethodnih godina bio karakterističan za proslavu ovog praznika u Gračanici.

Predsednik Opštine Gračanica kazao je da će sredstva koja su se inače izdvajala za doček Srpske Nove godine, sada biti utrošena u druge svrhe.

"Mi smo imali u planu svake godine da novac koji je bio predviđen za proslavu Srpske Nove godine, da bude rasvete i u drugim mestima ne smo u Gračanici, tako da i deca u Gušterici, Skulanevu i nekim drugim mestima osete čari Nove godine. Ove godine neće biti organizovanog dočeka i planiramo da taj novac uložimo na drugačiji način, kako bismo pomogli nekim porodicama ili da pomognemo u nekoj humanitarnoj akciji", rekao je Popović u izjavi za RTV Kim.Ostale vesti

Počela dezinfekcija poplavljenih mesta
Opština Gračanica počela je danas sa dezinfekcijom nedavno poplavljenih mesta u cilju prevencije i suzbijanja eventualne pojave zaraznih bolesti.
  • 21.01.2021
Hoti: Ove godine završetak investiranja na Brezovici

Odlazeći kosovski premijer Avdulah Hoti izjavio je da tokom 2021. godine očekuje završetak investiranja u centar Brezovica prema Vašingtonskom sporazumu, čime bi postao centar za turističku rekreaciju, prenosi RTS.

  • 20.01.2021
Predata prva tužba protiv NATO zbog osiromašenog uranijuma
U Višem sudu u Beogradu podneta je prva tužba protiv NATO u ime oficira, vojnika, policajaca i ratnih rezervista obolelih od kancera, a koji su boravili na Kosovu tokom NATO bombardovanja SR Jugoslavije, prenosi Tanjug. 
  • 20.01.2021
Za izlazak sa Kosova na Merdaru čeka se oko 5 minuta
Zadržavanja vozila na prelazu Merdare iz pravca Kosova nisu duža od 3 do 5 minuta.
  • 20.01.2021
Humanitarni bazar za Dariju i Natašu 25. januara u Zvečanu
Humanitarni bazar s ciljem prikupljanja sredstava za lečenje Darije Antović iz Zvečana i Nataše Stojanović iz sela Bosce u opštini Kosovska Kamenica, biće organizovan 25. januara u Zvečanu.
  • 20.01.2021
Ćorac: Posledice po ekosistem Ibra od izlivanja jalovine
Izlivanje velike količine otrova iz Trepče u Ibar će svakako dovesti do posledica, međutim, još uvek se ne zna kolika je tačna količina tog otrova, kaže za RTV Kim profesor Aleksandar Ćorac.
  • 19.01.2021