Vesti
Društvo

Bez odgovora na alarmantno stanje u KBC Priština

Kliničko bolnički centar Priština sa privremenim sedištem u Gračanici zbog nedostatka osnovnih sredstava za rad većinu pacijenata na lečenje upućuje u Severnu Mitrovicu ili centralnu Srbiju.
Bez odgovora na alarmantno stanje u KBC Priština
Klinčki centar Gračanica (Foto arhiva Kim)

Za normalno fukcionisanje ove bolnice često nedostaju lekovi i sanitetski materijal.

Prema nezvaničnim informacijama na Klinici za ginekologiju i akušerstvo rađalo se u proseku tokom prve polovine godine oko 300 beba, dok je u ovom polugodištu taj broj mnogo manji.

Na Hiruškoj klinici KBC-a ranije je na godišnjem nivou vršeno i do 700 operacija, a za prvih šest meseci ove godine urađeno tek nešto malo više od stotinu.

Da bi dobili potvrdu za trenutno stanje u KBC-u pokušali smo da dobijemo direktora Kliničko bolničkog centra Igora Veličkovića koji je nedostupan.

Potvrdu smo pokušali da dobijemo i od zaposlenih lekara u ovoj zdravstvenoj ustanovi, međutim, operater sa kojim smo razgovarali rekao je da zaposleni u KBC-u mogu davati izjave samo uz odobrenje direktora ustanove koji danas nije tu.

Ovo je tokom prethodnih nekoliko nedelja već četvrti bezuspešni pokušaj da stupimo u kontakt sa direktorom KBC-a ili bilo kojim drugim nadležnim koji bi nam mogao nešto reći o stanju u ovoj zdravstvenoj instituciji. Odgovor koji dobijamo je uglavnom istovetan kao i ovoga puta.

Kliničko bolnički centar Prištine sa privremenim sedištem u Gračanici funkcioniše po sistemu Republike Srbije.Ostale vesti

Protest u Beogradu sedmo veče zaredom
Nekoliko stotina demonstranata okupljeno je ispred Doma Skupštine Srbije, upadljivo manje nego prethodnih dana, javlja reporter N1. Lider "Dosta je bilo" Saša Radulović i poslanik u prošlom sazivu Skupštine Srđan Nogo istakli su svoje zahteve, preostali deo demonstranata nije se odredio prema predlozima te dve grupacije.
  • 13.07.2020
Dr Lazić: Komunikacija sa medijima može biti i bolja
Izjavu dr Rade Trajković da je za neobaveštenost građana o epidemiološkoj situaciji u Gračanici indirektno odgovoran potpredsednik Srpske liste Milan Radoičić „koji je postavio lekare i direktore u zdravstvenim institucijama“, direktor KBC-a dr Bratislav Lazić smatra tendencioznom, paušalnom i zlonamernom. On je obećao da će se truditi da saradnja sa medijima bude bolja.
  • 13.07.2020
Policija će početi sa kažnjavanjem zbog nepoštovanja mera zaštite
Generalni direktor Kosovske policije Rašit Ćaljaj najavio je preduzimanje kaznenih mera protiv građana koji se ne pridržavaju mera zaštite od koronavirusa.
  • 13.07.2020
“Heroji u doba koronavirusa”: Svako da učini po malo
Ne bih sebe svrastala u heroje, ali mi smo odradili zaista veliki posao. Kad bi svako imao priliku da učini makar deo od onoga što smo odradili, mislim da bismo imali velikih rezultata, rekla je u emisji “Heroji u doba koronavirusa” menadžerka "Poslovnog centra Zvečan" Jelena Savić. Ja sebe ne vidim kao heroja, nisam ništa posebno uradila, osim onoga što mi je bilo u opisu posla, nadovezala se u istom programu direktorka NVO “Žensko pravo” Tijana Simić Lavali.
  • 13.07.2020
Protesti peto veče zaredom
Oko 19 sati počela je protestna šetnja u Novom Sadu, a namera učesnika protesta je da blokiraju policijsku stanicu u Radničkoj ulici, objavila je Agencija Beta. U Beogradu ispred Narodne skupštine i u Pionirskom parku okupilo se nekoliko stotina ljudi, javlja agencija Fonet. Protest se održava i ispred Skupštine grada u Nišu.
  • 11.07.2020
Pomoć Eparhije diseldorfsko-nemačke za ambulantu u Prizrenu
Eparhija diseldorfsko-nemačka u periodu od 7. do 19. aprila sakupila je 23.000 evra, a ta suma je između ostalog iskorišćena za kupovinu medicinske opreme koja će biti data na korišćenje ambulanti u Prizrenu.
  • 11.07.2020