Bez odgovora na alarmantno stanje u KBC Priština

Kliničko bolnički centar Priština sa privremenim sedištem u Gračanici zbog nedostatka osnovnih sredstava za rad većinu pacijenata na lečenje upućuje u Severnu Mitrovicu ili centralnu Srbiju.

Podeli ovaj članak sa:
  • Klinčki centar Gračanica (Foto arhiva Kim)

Za normalno fukcionisanje ove bolnice često nedostaju lekovi i sanitetski materijal.

Prema nezvaničnim informacijama na Klinici za ginekologiju i akušerstvo rađalo se u proseku tokom prve polovine godine oko 300 beba, dok je u ovom polugodištu taj broj mnogo manji.

Na Hiruškoj klinici KBC-a ranije je na godišnjem nivou vršeno i do 700 operacija, a za prvih šest meseci ove godine urađeno tek nešto malo više od stotinu.

Da bi dobili potvrdu za trenutno stanje u KBC-u pokušali smo da dobijemo direktora Kliničko bolničkog centra Igora Veličkovića koji je nedostupan.

Potvrdu smo pokušali da dobijemo i od zaposlenih lekara u ovoj zdravstvenoj ustanovi, međutim, operater sa kojim smo razgovarali rekao je da zaposleni u KBC-u mogu davati izjave samo uz odobrenje direktora ustanove koji danas nije tu.

Ovo je tokom prethodnih nekoliko nedelja već četvrti bezuspešni pokušaj da stupimo u kontakt sa direktorom KBC-a ili bilo kojim drugim nadležnim koji bi nam mogao nešto reći o stanju u ovoj zdravstvenoj instituciji. Odgovor koji dobijamo je uglavnom istovetan kao i ovoga puta.

Kliničko bolnički centar Prištine sa privremenim sedištem u Gračanici funkcioniše po sistemu Republike Srbije.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane