Vesti
Društvo

Bez novog odeljenja u OŠ "Kralj Milutin"

Novo odeljenje 5. razreda O.Š. Kralj Milutin u Gračanici neće biti formirano, odlučilo je Ministarstvo prosvete Republike Srbije, a saopštio direktor škole Vladimir Milkić.
Bez novog odeljenja u OŠ
Direktor škole Vladimir Milkić (Foto Kim)

Nakon protesta roditelja i učenika povodom ideje školske uprave da se formira novo odeljenje predlog je poništen.

Roditelji su priložili žalbu i Ministarstvu prosvete Republike Srbije koje je odlučilo da se nastava u petom razredu nastavi u 3 razreda, bez formiranja novog.

Direktor škole Vladimir Milkić kaže da će ovakva odluka štetiti adekvatnom obrazovanju đaka, jer će nastavnici otežano održavati nastavu zbog velikog broja učenika kojih je u odeljenjima 5. razreda između 31 i 37.

On navodi da bi poništena odluka o formiranju novog odeljenja bila korisna za đake.

Učenici bi, kako tvrdi, bili raspoređeni nakon procena školskog psihologa i pedagoga, srazmerno postignutim uspesima.

„Odluka da se ne formira novo odeljenje je nažalost konačna. To će štetiti deci jer bi nastava bila kvalitetnija sa manjim brojem učenika“, kazao je Milkić.

Peti razred pohađa 105 učenika koji su raspoređeni u 3 odeljenja.



Ostale vesti

Šarčević: Od 1. juna dozvoljene đačke ekskurzije
Od prvog juna mogu da se organizuju đačka putovanja, rekao je za Nova.rs ministar prosvete Mladen Šarčević. On je precizirao da će maturanti, ukoliko su imali predviđena putovanja u inostranstvo, morati da ih zamene nekom destinacijom u Srbiji.
  • 28.05.2020
Od danas kretanje od 5:00 do 21:00
Od danas, građani mogu da se kreću bez ograničenja po 16 sati dnevno, odnosno od 5:00 do 21:00 sat.
  • 28.05.2020
Priština: Ukida se karantin
Kosovska vlada je na današnjoj sednici usvojila zahtev Ministarstva zdravlja da se 30. maja ukine karantin zona koja je smeštena u Studentskom centru u Prištini, a u kojoj su smeštani svi oni koji su ulazili na teritoriju Kosova. Takođe, sva lica koja ulaze na Kosovo dužna su da se samoizoluju na 14 dana.
  • 27.05.2020
Koliko je potrebno za sreću?
Iako su deca na Kosovu navikla da im vrlo često nedostaju osnovni uslovi za bezbrižno odrastanje, ona svojim znanjem ne zaostaju za vršnjacima iz centralne Srbije. Rezultat analize prema kojoj su „deca na KiM najzadovoljnija svojim zdravljem, kvalitetom života i najviše fizički aktivna” može značiti i da mališani na Kosovu znaju da sreću čine male stvari.
  • 27.05.2020
Gračanica: Život Roma u doba koronavirusa
U opštini Gračanici prema podacima ove lokalne samouprave trenutno živi oko 2.000 Roma. Pandemija koronavirusa dodatno je otežala ionako težak položaj ove zajednice.
  • 27.05.2020
Nakon pauze, nastavljena registracija vozila
Registracija vozila, nakon pauze zbog pandemije koronavirsa, nastavljena je u toku prošle nedelje. Termini za registraciju se zakazuju, kazao je vlasnik servisa za tehnički pregled automobila u Lapljem Selu Siniša Todić.
  • 27.05.2020