Vesti
Društvo

Bez novog odeljenja u OŠ "Kralj Milutin"

Novo odeljenje 5. razreda O.Š. Kralj Milutin u Gračanici neće biti formirano, odlučilo je Ministarstvo prosvete Republike Srbije, a saopštio direktor škole Vladimir Milkić.
Bez novog odeljenja u OŠ
Direktor škole Vladimir Milkić (Foto Kim)

Nakon protesta roditelja i učenika povodom ideje školske uprave da se formira novo odeljenje predlog je poništen.

Roditelji su priložili žalbu i Ministarstvu prosvete Republike Srbije koje je odlučilo da se nastava u petom razredu nastavi u 3 razreda, bez formiranja novog.

Direktor škole Vladimir Milkić kaže da će ovakva odluka štetiti adekvatnom obrazovanju đaka, jer će nastavnici otežano održavati nastavu zbog velikog broja učenika kojih je u odeljenjima 5. razreda između 31 i 37.

On navodi da bi poništena odluka o formiranju novog odeljenja bila korisna za đake.

Učenici bi, kako tvrdi, bili raspoređeni nakon procena školskog psihologa i pedagoga, srazmerno postignutim uspesima.

„Odluka da se ne formira novo odeljenje je nažalost konačna. To će štetiti deci jer bi nastava bila kvalitetnija sa manjim brojem učenika“, kazao je Milkić.

Peti razred pohađa 105 učenika koji su raspoređeni u 3 odeljenja.Ostale vesti

Kosnet: Napadi na novinare su napadi na demokratske vrednosti

Ambasador SAD na Kosovu Filip Kosnet poručio je da su napadi na novinare napadi na zajedničke demokratske vrednosti.

  • 20.10.2020
Anđelka Ćup dobitnica nagrade za izveštavanje o siromaštvu
Glavna i odgovorna urednica portala Gračanica Online, Anđelka Ćup, nagrađena je za reportažu o životu u Romskoj mahali u opštini Južna Mitrovica u vreme koronavirusa.
  • 20.10.2020
GIC započeo izradu aparata za merenje kvaliteta vazduha
Inovacioni centar Gračanica (GIC) započeo je izradu aparata za merenje kvaliteta vazduha. Uređaj je u fazi testiranja i prevashodno je namenjen zatvorenim prostorijama, poput učionica, kuća ili kancelarija, kazao je za RTV Kim Đorđe Marković.
  • 20.10.2020
Laplje Selo: Pčelari pokrenuli mašinu za pravljenje voštanih ploča
Pčelari sa teritorije opštine Gračanica su do sada po satne osnove, uvek sa manjim ili većim procentom parafina, išli u Prištinu ili centralnu Srbiju. Mašina koju je donirala švajcarska organizacija “Helvetas” instalirana je na Poljoprivrednom fakultetu u Lapljem Selu, pa je proizvodnja kvalitetnih voštanih ploča konačno lokalizovana “na dobrobit svih”, a parafin se "nalazi na izlazu iz košnica".
  • 19.10.2020
Heroji u doba koronavirusa: Živ se čovek na sve navikne
U osmoj emisiji “Heroji u doba koronavirusa” profesorka srpskog jezika i književnosti Ana Kostić govorila je o poteškoćama i prednostima nastave na daljinu. Nikola Vasić predsednik Humanitarne organizacije „Kosovsko Pomoravlje” kazao je da su od početka pademije članovi ove organizacije podelili preko dve tone pomoći u vidu namirnica, lekova i higijenskih paketa.
  • 18.10.2020
Zatvoreno nekoliko kafića u Prištini zbog kršenja mera
Zbog kršenja pandemijskih mera sinoć je zatvoreno nekoliko kafića u naselju "Ruga B" u Prištini.
  • 17.10.2020